12 ημέρες μάθημα απέμεινε για τα Λύκεια και 18 για τα Γυμνάσια

Δημοσίευση: 15/04/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

12 ημέρες μάθημα απέμεινε  για τα Λύκεια και 18 για τα Γυμνάσια

Η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self – test, αλλά με υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας

Συνολικά 12 ημέρες μάθημα απέμεινε για τα Λύκεια και 18 ημέρες για τα Γυμνάσια, καθώς τα μαθήματα  για το τρέχον διδακτικό έτος,λήγουν:

Στις 30  Μαΐου των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών), και,

 Στις 20  Μαΐου των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών)

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου , μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self – test, αλλά με υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας.

Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια

Σύμφωνα με το νόμο οι εξετάσεις των Γυμνασίων  θα διενεργηθούν  το διάστημα  από 1  έως  15 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις  των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων αρχίζουν στις 3 Ιουνίου    και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων  στις 2 Ιουνίου   

  •     Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Ειδικών Μαθημάτων έτους 2022.

Δημοτικά Σχολεία

Τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία θα λήξουν στις 15 Ιουνίου.

 

Σχόλια (15)

Τάξεις με 10 μαθητές
|

Όλα τα Λύκεια πρέπει να έχουν τάξεις ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ διδασκαλίας (10-12 παιδιών), ώστε να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι μαθητές. Ας γίνουν και θερινά τμήματα, εν ανάγκη με συμβασιούχους.

Οι αριστούχοι και οι μέτριοι απόφοιτοι Γυμνασίου -έστω και με λίγη βοήθεια στα βασικά μαθήματα- γράφουν 12-14 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τι θα γίνει όμως με τα χιλιάδες παιδιά, περίπου 15% των αποφοίτων Λυκείου, που κάθε χρόνο γράφουν 1 έως 5; Εκεί προφανώς υπάρχουν συσσωρευμένα μαθησιακά προβλήματα (με αίτια όπως προβληματικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον κ.α.) και σε μια δεκαετία αυτοί οι νέοι ενήλικες, στα 30-40, δύσκολα θα ενταχθούν σε κάποιο τομέα, είτε ως εργαζόμενοι είτε σε δομές δια βίου εκπαίδευσης.

Στην ουσία, έχουμε εγκαταλείψει χιλιάδες παιδιά στη μοίρα τους και έτσι η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο.

@Legend
|

Το σοβαρό δημόσιο σχολείο έτσι ακριβώς θα έπρεπε να λειτουργεί. Τα φροντιστήρια όμως πατάνε στις εμφανείς αδυναμίες του (καταλήψεις, έλλειψη εκπαιδευτικών κλπ) καθώς και στη νοοτροπία πολλών γονιών και η κατάσταση διαιωνίζεται...

Voucher
|

Έρχομαι το Πάσχα. Ποιου έτους δεν ξέρω...

Αλίκη
|

Με το voucher των 200 ευρώ που θα έπαιρναν πριν το Πάσχα οι εκπαιδευτικοί τι απέγινε; Από συνέπεια, άλλο τίποτα η κ. υπουργός ...

Legend
|

@Ανδρέα
Οι τόσες ώρες που προσφέρονται από τα φροντιστήρια έναν και μόνο στόχο έχουν: να κερδίζουν λεφτά! Επιχειρήσεις είναι και στο κέρδος αποσκοπούν. Οι γονείς οφείλουν να το καταλάβουν αυτό. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν να μελετούν. Αν μάθουν να μελετούν, θα τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνοι τους! Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει αυτό το χάλι με τα φροντιστήρια. Αν ένα παιδί θέλει να περάσει στην Ιατρική, πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις στη φυσική και στη χημεία και στη βιολογία. Δεν χρειάζεται φροντιστή. Χρόνο για πολύ διάβασμα χρειάζεται. Καταντήσατε τα παιδιά παπαγαλάκια! Για αυτό πατώνουν στις εξετάσεις πιζα. Μαθαίνουν να εκτελούν ασκήσεις, αντί να μαθαίνουν να σκέφτονται. Ρωτήστε παιδιά που πέρασαν χωρίς ούτε μια ώρα φροντιστήριο σε Ιατρικές και Νομικές! Όλοι και όλες μπορείτε! Το σχολείο προσφέρει ό,τι χρειάζεται. Ένα σοβαρό σχολείο χωρίς καταλήψεις και χωρίς να χάνονται μαθήματα για το τίποτα μια χαρά καλύπτει την ύλη. Καθηγητές θέλουν, μια καθοδήγηση, όχι να τα διαβάζουν. Δεν ωριμάζουν αλλιώς οι νέοι και οι νέες μας! Γονείς έχουμε ευθύνηγια αυτό το χάλι!!

Ανθή
|

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην αναγκαστική ολοκλήρωση της ύλης στα λύκεια, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση στους διορισμούς καθηγητών σε πολλά σχολεία και τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία. Η ουσιαστική ολοκλήρωση της ύλης σε κάποια μαθήματα είναι άπιαστο όνειρο, με όποιο τρόπο και αν γίνει η αναμόρφωση του προγράμματος, και η μόνη σανίδα σωτηρίας για τους μαθητές είναι τα φροντιστήρια.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Πώς υπολογίστηκαν οι εναπομένουσες ημέρες μαθημάτων των γυμνασίων και λυκείων; Εγώ για το λύκειο τα υπολογίζω λίγο διαφορετικά: 4 ημέρες η πρώτη εβδομάδα, 5 ημέρες η δεύτερη και 5 (ή 4) η τρίτη. Σύνολο: 14 ημέρες που γίνονται στην πράξη 13, εφόσον η 20η Μαΐου είναι ημέρα συνεδρίασης του συλλόγου. Πάντως 12 δε βγαίνουν!
ΥΓ. Λεπτομέρειες όλα αυτά. Το σημαντικό είναι πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις που ενδιαφέρουν άμεσα και τα σχολεία και τους μαθητές, ιδιαίτερα τους υποψήφιους των πανελλαδικών. Αλλά εδώ το υπουργείο κρατάει ...κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα! Γιατί άραγε;

Καθηγητης
|

Τα σελφ τεστ θα έπρεπε να συνεχίσουν να διενεργουνται κάθε εβδομάδα. Τα σχολεία είναι χώρος μετάδοσης του ιού, ειδικά την άνοιξη. Μας εκθέτουν σε κίνδυνο, εμάς κ τις οικογένειες μας.

ΚΜ
|

19 ημέρες τα Γυμνάσια

Θοδωρής
|

Αντί να ξυνόμαστε από τις 15/6 μήπως θα πρέπει να δοθούν δύο μέρες ακόμα στις εξετάσεις των γυμνασίων; Τα 7 μαθήματα (που είναι 9) θα τα δώσουν οι μαθητές σε 6 ημέρες; Τα δυο προηγούμενα χρόνια δεν ξέραν τι σημαίνει εξετάσεις, μήπως παραείναι βουτιά στα βαθιά;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Εκπαιδευτικός Λυκείου
Πώς είναι δυνατόν να διαφωνήσει κανείς έστω και με ένα κόμμα ενός τόσο εμπεριστατωμένου και καιρού σχολίου; Το προσυπογράφω λοιπόν χωρίς καμία επιφύλαξη και νομίζω πως τα ίδια ακριβώς θα έγραφα κι εγώ επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ανδρέας
|

@Εκπαιδευτικός λυκείου

Αυτά που λέτε θα είχαν μεγάλη βαρύτητα αν δεν ήταν κοινό μυστικό όλων ότι το σχολείο στο Λύκειο ολοκληρώνει τυπικά μια ύλη για να μπορούν να γίνουν Πανελλήνιες, όμως τα παιδιά από τη Β Λυκείου στρέφονται στα φροντιστήρια που προσανατολίζονται στα μαθήματα των Πανελληνίων.
Έτσι την εμπέδωση και κάλυψη κενών στην ύλη την κάνουν τα φροντιστήρια δυστυχώς αφού δουλεύουν από δύο χρόνια πριν, το καλοκαίρι κάνουν διακοπές μόνο 15 ημέρες και Χριστούγεννα - Πα΄σχα το πολύ 5 ημέρες διακοπές.
Το σχολείο έχει πάρα πολλά παιδιά ανά τμήμα συνέχει εξωμαθησιακές δραστηριότητες, πολλές αργίες, εορτές, αγώνες κλπ και δεν μπορεί να παρέχει αυτό που θέλουν οι γονείς (πολλές επαναλήψεις, διαγωνίσματα, πολλές ασκήσεις για να βρεθούν και καλυφθούν τα κενά)

Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις που παίρνονται λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα του γονέα και όχι τη σχολική

ΟΚ
|

@ Εκπαιδευτικός λυκείου

Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

Ενισχυτική διδασκαλία
|

Ας παραταθούν τα μαθήματα για την Α' και τη Β' Λυκείου, ίσως και για την Γ' Γυμνασίου, για να καλυφθούν τα κενά και να γίνει μια βασική επανάληψη - και να ξεκινήσουν τα μαθήματα 1η Σεπτεμβρίου το 2022.

Εκπαιδευτικός λυκείου
|

Οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης και η ανικανότητα της κ. Κεραμέως φανερώνονται σε όλο τους το μεγαλείο! Δυστυχώς ζούμε ξανά το ίδιο σενάριο, το ΥΠΑΙΘ να αποφασίζει με απίστευτη προχειρότητα και με αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση πράγματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας. Εν τέλει, υπάρχει σοβαρή αδυναμία της υπουργού να κάνει έναν στοιχειώδη ορθολογικό προγραμματισμό για τη λήξη των μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια, υπάρχει ανικανότητα να εκτιμήσει τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, και φυσικά αδιαφορία για την αναστάτωση και ανατροπή του διδακτικού προγραμματισμού των εκπαιδευτικών. Για ποιον λόγο γίνεται ξαφνικά - λίγο πριν το Πάσχα, και όχι μήνες πριν ή ακόμη προτιμότερο από την αρχή του σχολικού έτους - η ανακοίνωση λήξης των μαθημάτων. Για να μην ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη; Για να μην προλαβαίνουν στοιχειωδώς να διαβάσουν οι μαθητές για τις προαγωγικές εξετάσεις; Για να τους ανακοινωθεί εντελώς λαϊκίστικα η πρόωρη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Λίγη ντροπή!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/77789/12-imeres-mathima-apemeine-gia-ta-lykeia-kai-18-gia-ta-gymnasia