Τι είπε η υπ. Παιδείας στο esos για την επιλογή νέων Διευθυντών Σχολείων

Δημοσίευση: 26/05/2022

Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2022, 19:25

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τι είπε η υπ. Παιδείας στο esos για την επιλογή νέων Διευθυντών Σχολείων

Δείτε το βίντεο με τη δ΄λωση της υπουργού Παιδείας

Στη διάρκεια της παρουσίασης του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ το esos  ρώτησε την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως εάν  το Σεπτέμβριο θα έχουμε στα Σχολεία νέους Διευθυντές.

esos:κα υπουργέ πότε θα ξεκινήσουν οι επιλογές Διευθυντών  Σχολείων;Θα  έχουμε το Σεπτέμβριο νέους Διευθυντές Σχολείων;

Ν. Κεραμέως: Έχουμε ακολουθήσει όπως προβλέπει ο νόμος τη σειρά κρίσεις στελεχών.Προηγήθηκαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. ακολουθούν οι Σύμβουλοι και αμέσως μετά είναι  οι Διευθυντές Σχολείων . Μπορεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων να γίνε παράλληλα με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης. Θα το δούμε.

esos: Με τροπολογία θα αφαιρεθούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Επόπτες από τα Συμβούλια Επιλογής;

Ν. Κεραμέως: Θα το δούμε.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

Σχόλια (71)

Ανέστης
|

Αξιοκρατία ναι . Με ποιον τρόπο όμως? Το να έχεις πτυχία ή συγγραφικό έργο ή κολλητούς στις συνεντεύξεις, σε κάνει άξιο για διοικητικό έργο? ΟΧΙ. Σε πάμπολλες περιπτώσεις εκπ/κοι χωρίς "περγαμηνές " αποδείχθηκαν αξιότεροι από δντες και προϊσταμένους. Είναι και ικανότητα βλέπετε, το μόνο κυρίαρχο στοιχείο που δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη. Είναι και η πολιτική πραγματικότητα που δικαιώνει την άποψη πως οι "περγαμηνές" κάνουν καλά τη δουλειά τους ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες και την πολιτική και όχι αυτό που πραγματικά χρειάζεται για αρθούν τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει η παιδεία στη χώρα μας.

Θέματα παιδείας
|

Η παιδεία δεν πρέπει να έχει χρώματα και να γίνεται μπαλάκι για προσωπικά συμφέροντα!!! Οι νόμοι ψηφίζονται για να τηρούνται!!! Ότι γίνεται βιαστικά με πολιτικές σκοπιμότητες δεν αφορα σε σοβαρή πολιτική και το υπουργείο παιδείας μέχρι τώρα δεν έχει δείξει ανευθυνότητα!!!! Προχωρήστε όπως πρέπει και επιβάλλεται Κ Υπουργέ για το καλό της εκπαιδευσης!!!

random
|

Για όσους σχολιάζουν αρνητικά για κρίσεις μέσα στο καλοκαίρι, ας θυμηθούν ότι και οι νυν διευθυντές καλοκαίρι κρίθηκαν και τοποθετήθηκαν. Τότε δεν ενοχλούσε κανένα αλλά τώρα γίνεται αντιπολιτευτικός λόγος

@ερτ
|

Αλλού κι αλλού, πρώτος κόπτεσαι για τη νομιμότητα. Τώρα τον είδες τον ελέφαντα? Άργησες 3 χρόνια....

ερτ
|

Εδώ γράφουν οι υποστηρικτές της "νομιμότητας" ενώ δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο: 3 (ΤΡΙΤΗ) ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ; Θα συμφωνήσω με έναν όρο: Οι νέες κρίσεις να γίνουν για 10 χρόνια με αποζημίωση 10 εκατ. € σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας. Πως σας φαίνεται;

Patric
|

Θα ήθελα κάποιος από τους αγαπητούς σχολιαστές να ΄μου εξηγήσει γιατί ένας Φιλόλογος με διδακτορικό "Η αξιολόγηση του γραπτού λόγου στο μάθημα της Γλώσσας στο Γυμνάσιο" και 7 βιβλία με SBN ειναι καλύτερος από καποιον με πτυχίο στην " Διοίκηση Επιχειρήσεων" για να γίνει διευθυντής (γιατί αυτός θα γίνει λόγω μορίων). Δεν υποτιμώ τον κόπο, τις γνώσεις και την αξία του φιλολόγου αλλά για να τονίσω την αντίθεση. Όσο δεν κρίνουμε για τη θέση σλλά με το ζύγι των γνώσεων που αποκαλούνται προσόντα... αυτά θα γίνονται.
Όχι πως περιμένω να πάρω απάντηση αλλά για επισημάνω πως για Σχολικός Σύμβουλος και Συμβουλος Εκπαιδευσης είναι λογικό αλλά για διευθυντής σχολείου μπορεί να είναι και μειονέκτημα.

ΓΚΑΡΜΑΣ
|

θα το δούμε. Θα. Θα. Θα. Γκά, Γκά, Γκά ο γάιδαρος

Κ.Τ
|

Από τα σχόλια που διαβάζω εδώ ,λίγοι είναι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν την τροπολογία για τους διευθυντες σχολείων. οι περισσότεροι επιθυμούν οι κρίσεις να γίνουν σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή κι ας αργήσουν.όποτε κυρία υπουργέ μας πράξτε αναλόγως

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Εφόσον οι κρίσεις για δντες σμ δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι η γνώμη μου είναι να γίνουν με τη σειρά που προβλέπει ο νόμος και εξηγώ γτ:
1. Τα σχολεία με τους νυν δντες λειτουργούν και έχουν ήδη εμπειρία για μια σειρά θεμάτων που έχουν δρομολογηθεί την τρέχουσα σχ χρόνια. Άρα ξεκινάει η νέα με λιγότερες αναταράξεις απ ότι με νέα δνση.
2. Αν τα συμβούλια επιλογής στελεχωθούν με νυν ΣΕΕ απλώς δε θα είναι κανένας σχεδον διαθεσιμος γτ είτε είναι υποψήφιου ΣΕ και όλοι τους θα έχουν καταθέσει για την περίπτωση που δεν επιλέγουν χαρτιά για δντες σμ. Αν προηγηθούν οι τοποθετήσεις δντών θα τις καταλάβουν ΣΕ οι οποίοι στη συνέχεια θα παραιτηθούν με αποτέλεσμα πάλι αλλαγές, παράπονα. Άρα απομένει να κρίνουν τους δντες εκπκοί χαμηλών προσόντων με ότι αυτό συνεπάγεται.
3. Κρίσεις μέσα στο καλοκαίρι από τους νέους Δντές εκπσης οι οποίοι θα κληθούν να προγραμματίσουν τη νέα σχ χρόνια, οι οποίοι θα πρέπει να οργανώσουν την υπηρεσία τους και να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης τους καταλαβαίνουν όλοι όσοι γνωρίζουν τα της διοίκησης τι θα συμβεί.
Για όλα αυτά προκρίνεται η επιλογή να γίνει με τη σειρά που προβλέπεται.

Πιτσιφλής
|

@ ο δικηγόρος του διαβόλου
Συμφωνώ απολύτως. Κι αξίζει να θυμηθούμε άλλη μία φορά τους σπουδαίους μαθηματικούς, φιλόλογους, φυσικούς και χημικούς των φροντιστηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 70, οι οποίοι με εντυπωσιακή μαεστρία μας έμαθαν να σκεφτομάστε σωστά στα βασικά γνωστικά αντικείμενα των εισαγωγικών εξετάσεων και μας άνοιξαν τον δρόμο για την εισαγωγή μας.
Κανείς τους δεν είχε μεταπτυχιακές σπουδές, μεράκι είχαν και διάθεση για ατελείωτο ξενύχτι, ώστε να προετοιμαστούν όπως πρέπει στα πρώτα χρόνια της διδασκαλίας τουλάχιστον. Ο Ιωάννης Μ. , κορυφαίος μαθηματικός, μας έλεγε ότι τα πρώτα χρόνια «δίδασκε» τις νύχτες τον εαυτό του, ήθελε να βρει διαφο-ρετικούς τρόπους διδακτικής μια μαθηματικής ενότητας, έψαχνε για τα κατάλληλα παραδείγματα και αντιπαραδείγματα, αφού όλοι οι μαθητές είναι διαφορετικοί! Πολλές φορές, τηλεφωνούσε αργά τη νύχτα σ' έναν φιλόλογο για να τον ρωτήσει για τη σύνταξη μιας φράσης ή μιας πρότασης ή μιας περιόδου· έπρεπε ο μαθηματικός λόγος να είναι άψογος ακόμη και στη διατύπωσή του, ένα γλωσσικό λάθος μπορεί να είναι η αιτία που ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει...
Άλλες εποχές, μία μόνο φορά άκουσα παρόμοιες συμβουλές από σχολικό σύμβουλο στα τριάντα εννέα χρόνια που δίδαξα στη Δευτεροβάθμια και κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!..

XΡΗΣΤΟΣ
|

Οι νόμοι του κράτους ψηφίζονται και πρέπει πρέπει να εφαρμόζονται μέχρι κεραίας και όχι ala cart. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη και οι σοβαρές πολιτικές ηγεσίες και όχι στην κομματική πίεση και στις κραυγές ! ! !

Αμερόληπτος
|

Απαιτούν πολλοί σχολιαστές το υπουργείο παιδείας να καταθέσει τροπολογία ενάντια στον νόμο που η ίδια ψήφισε; Να συγκροτηθούν τα συμβούλια με τους νυν Σ.Ε.Ε. που η ίδια η κυβέρνηση κατάργησε; Μακάρι, για το καλό της δημοκρατίας και όχι της οχλοκρατίας, η πολιτική ηγεσία να μην υποκύψει σε κομματικά της φερέφωνα ούτε στις αντιπολιτευτικές κραυγές που δοθείσης ευκαιρίας (έξω από εδώ!) επιθυμούν επαναφορά της επιλογής δια ψηφοφορίας στο σύλλογο διδασκόντων. Να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε και να γίνουν οι κρίσεις με τη σειρά που προβλέπεται. Μπορεί να άργησε στις διαδικασίες αλλά οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε συνέπεια και εφαρμογή του νόμου έως τώρα. Ας μην το χαλάσει τώρα που "μπήκε το νερό στο αυλάκι"! Καλό θα είναι και ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας να μην βιάζεται να ικανοποιήσει τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές ενάντια στο νόμο.

As
|

Ορίστε η λύση:
Προλήρυξη θέσεων διευθυντών μετά την ψήφιση τροπολογίας που θα προβλέπει:

1. Άμεση προκήρυξη θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων από τους νυν ΔΔΕ.

2. Tοπικό συμβούλιο που θα οριστεί ΜΕΤΑ από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και θα περιλαμβάνει: Τον ΔΔΕ, 1 ΣΕΕ και 1 Εκπαιδευτικό με 15+ χρόνια.

3. Τοποθέτηση νέων ΔΔΕ, ΣΕ και ΔΣΜ την 31/8/2022 (η απόφαση επιλογής τους θα γίνει με τη σειρά αυτή αλλά θα αναλάβουν όλοι την 31/8/2022).

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΑΤΑ ΓΚΑΖΙ.

@Εrt
|

Εντάξει το καταλάβαμε ! ! ! Όλη αυτή η αγωνία σου να καταστρατηγηθούν τα πάντα( Νόμος-Συμβούλια επιλογής -Αξιοκρατία) πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από το προσωπικό σου συμφέρον ! !

george
|

Κραυγές και αφορισμοί από κάποιους ανυπόμονους ...Μην ακούτε τίποτα κ.Υπουργέ.. Τηρείστε τον νόμο που εσείς ψηφίσατε με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπετε.. Όλα να γίνουν με τη σειρά, αξιοκρατικά και ας αργήσουν.. Μην υποκύψετε σε κομματικές πιέσεις , η εκπ/κή κοινότητα είναι μαζί σας ,φάνηκε και στις εκλογές των εκπ/κών που η ΔΑΚΕ βγαίνει πρώτη δύναμη και απαιτεί τήρηση της νομοθεσίας και αξιοκρατικές επιλογές ..Μην φοβάστε τα σχολεία θα λειτουργήσουν άψογα με τους αναπληρωτές ΄η Υπ/ντές που έχουν αναλάβει καθήκοντα όπως λειτούργησαν και φέτος..

Ερτ
|

Ενώ όταν "αξιολογούσαν" υποψηφίους οι αιρετοί (συχνά με μηδενικά προσόντα) ήταν όλα καλά. Αρκετά με την υποκρισία. Πλέον, έτσι όπως τα κατάφεραν, το μικρότερο κακό θα είναι η τροποποίηση του νόμου με την εισαγωγή 2 ΣΕΕ και 2 εκπαιδευτικών στο συμβούλιο. Είναι ανήθικο για πολλούς λόγους να δοθεί ξανά παράταση, διότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που: 1. Θέλουν για πρώτη φορά να δοκιμασουν ως υποψήφιοι 2. Είναι ήδη διευθυντές σε σχολεία μακριά από αυτό που θα έπιαναν αν είχαν γίνει κρίσεις 3. Δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση/βελτίωση και η θέση του ΔΣΜ είναι μια λύση 4. Είναι αρχαιότεροι και έχουν μπει με το ζόρι και 5. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ .

ο δικηγόρος του διαβόλου
|

Τελικά ..βλέπω ,ότι δεν μας νοιάζει ,όταν βλέπουμε μαθητές να παίρνουν απολυτήρια λυκείων ,γράφοντας 02-04 κ.λ.π σε βασικά μαθήματα και να διαμαρτύρονται ΄ ,γιατί δεν περνάνε στα πανεπιστήμια ....η βάση εισαγωγής.... και άλλα παραμύθια .
Οι διευθυντές ...και η χαρτούρα .....των μεταπτυχιακών και των μορίων.
Οι καλύτεροι διευθυντές που γνώρισα στα 37 χρόνια υπηρεσίας ΔΕΝ είχαν κανένα χαρτί ,αλλά αγάπη για τη δουλειά τους και ικανότητα διαχείρισης έμψυχου δυναμικού (μαθητών-γονέων-καθηγητών)
37 χρόνια υπηρεσία (Λυκειάρχης-Υποδιευθυντής-Καθηγητής)

Σε αναμονή για δεκτές και μη
|

Πόσο ακόμα θα περιμένουμε; Ας αυξήσουν τα μέλη των συμβουλίων. Πρέπει να γίνουν και οι κρίσεις για διευθυντές σχολικών μονάδων. Αρκετά με τις παρατάσεις!

steven
|

Αγαπητό essos έγκριτοι σχολιαστές: Διαβάζω από εκπ/κούς απόψεις περί φούμου -περί Αριστείας κλπ. Κατανοώ την αγωνία κάποιων να γίνουν οι κρίσεις των Δ/ντών σχολείων ..Θεμιτό ...Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω τα εξής: Πρόσφατα θεσπίστηκε ένας νέος νόμος επιλογής στελεχών..Δεν θα μπω στην ουσία του νόμου αν και είναι σε όλους γνωστό ότι αποτελεί την γενεσιουργό αιτία με την δαιδαλώδη και άδικη μοριοδότηση που έχει..Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να καταθέσει τροπολογία ενάντια στον νόμο και να συγκροτηθούν τα συμβούλια με τους νυν Σ.Ε.Ε. Τι μεγάλη αντίφαση από όλους αυτούς και ειδικά για την πολιτική ηγεσία η οποία είχε σημαία την κατάργησή τους ..Φανταστείτε την αξιοπιστία της κυβέρνησης και την κωλοτούμπα εάν οι σημερινοί ΣΕΕ μπουν στα συμβούλια επιλογής.Εάν δεν μπουν πως θα συγκροτηθούν τα συμβούλια; Με εκπ/κούς μειωμένων προσόντων και θα αξιολογήσουν εκπ/κούς με πολύ περισσότερα προσόντα; Ελπίζω η πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων , να μην υποκύψει σε κομματικές πιέσεις και κραυγές ,να εφαρμόσει τον νόμο και όλα να γίνουν με την σειρά ! ! !

Γιώργος
|

Κανένας αναπληρωτής δεν μπήκε με το ζόρι . .Ορίστηκαν οι Υπ/ντές και όσοι αρνήθηκαν ο αρχαιότερος και όλα ΄ πήγαν ρολόι..Τώρα που απέκτησαν εμπειρία θα τα πάνε μια χαρά ..Το να καταστρατηγηθεί ο νόμος για μερικούς ανυπομονούντες με συμβούλια επιλογής που δεν προβλέπονται από τον νόμο είναι νέα καταστρατήγηση του νόμου που ψηφίστηκε από την ολομέλεια της βουλής..Όλα πρέπει να γίνουν με την σειρά που προβλέπει ο νόμος και ας αργήσουν , τα σχολεία θα λειτουργήσουν καλύτερα από το να αναλάβει ένας καινούργιος Δ/ντής ..Οι θέσεις αυτών που θα γίνουν Δ/ντές και μετά σχολικοί σύμβουλοι ποιοι θα πάνε; ΟΙ τελευταίοι στον πίνακα; ; ;

Tery
|

Εάν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή και παραβλέψουν το νόμο , θα φανεί ξεκάθαρα πλέον ότι το κάνουν, επειδή δέχονται πιέσεις από τα «γαλάζια παιδιά»που επιθυμούν διακαώς να γίνουν διευθυντές.δεν τρώμε κουτόχορτο κυρία υπουργέ!

@Ert
|

Πάλι "μέσα θα πέσεις"... Δευτέρα θα είναι σίγουρα. Ποιο μήνα δεν ξέρουμε....

@Εrt
|

Εδώ είσαι ; Νομίσαμε ότι μετακόμισες από την αγωνία σου..Επιλογές Δ/ντών θα γίνουν Νοέμβριο μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο..Το υπουργείο δεν ευτελίζει την διαδικασία γιατί έβαλε μυαλό με τον νόμο έκτρωμα που ψήφισε αγνοώντας την εκπ/κή πραγματικότητα αλλά την εισήγηση κάποιων γραφειοκρατών του ΥΠΑΙΘ για ιδίαν όφελος ! !Ησύχασε ! !

Τη Δευτερα
|

Παρουσία οι πίνακες δεκτών μη δεκτών.Τσαμπα τόσος κόπος συμπίεσης pdf και ανάρτησης στην πλατφόρμα.Οι κρισεις θα ξεκινήσουν από την αρχή για ολους.εχει ξανασυμβεί.Βλεπε αξιολόγηση διευθυντών το 2014

Ntinos
|

Τα σχολεία λειτουργούν και θα λειτουργήσουν μια χαρά με τους αναπληρωτές..Όλα πρέπει να γίνουν με την σειρά..Τι τροπολογίες και χαζομάρες που γράφουν κάποιοι ; Η Γιαννάκου έκανε επιλογές Νοέμβριο και όλα κύλησαν μια χαρά..Όλα τ΄άλλα είναι να έχουμε να λέμε ..ΟΙ υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν αίτηση για Δ/ντές σχολικ΄ών μονάδων, θα πάρουν τα καλύτερα σχολεία , θα παραιτηθούν γιατί θα γίνουν σχολικοί σύμβουλοι και θα πάρουν τις θέσεις τους από τον πίνακα υποψήφιοι με λίγα μόρια στα καλύτερα σχολεία..

@ert
|

Υπεραισιοδοξο σε βρίσκω πάλι ερτ. Δε μας είπες ποια Δευτέρα... Τη Μεγάλη ή την Καθαρα...

@αόμματοι
|

Είστε σοβαρή υπουργός;
Μετά από τρία χρόνια...
Μετά την ψήφιση του καλυτερότερου νόμου...
Μετά την αφόρητη πίεση επί των εκπαιδευτικών για αυστηρή τήρηση άπειρων χρονοδιαγραμμάτων...
Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς
..
Μετά την ουσιαστική προκήρυξη εκλογών...
Αν μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα.... κ. υπουργέ (!) επί της πολύπαθης παιδείας, μας δηλώνετε δημοσίως... "θα δούμε..." και "μπορεί..." και "όπως ξυπνήσουμε αύριο" και "όπως φυσάει ο άνεμος " και από πού θα δεχτούμε την ισχυρότερη πίεση και αν θα ανασχηματιστούμε και πόσο γρήγορα.....
Ε, τότε λυπάμαι ειλικρινά και βαθύτατα για το κατάντημα αυτής της χώρας εν έτει 2022!!!!!!

Αόμματοι
|

Πότε θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις διευθυντών Εκπ/σης; Θα δούμε...
Πότε θα προχωρήσουν οι κρίσεις ΣΕΕ; Θα δούμε...
Πότε θα ξεκινήσουν οι κρίσεις διευθυντών Σχολικών Μονάδων; Θα δούμε...
Ελεήστε τους αόμματους...!!!

ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ
|

Πάντως εγώ την Υπουργό την άκουσα πολύ αβέβαιη και χωρίς κάτι σταθερό και σίγουρο στα λεγόμενά της. Μπορεί να θελήσουν αλλά θα μπορε΄σουν;

ΑΓΟΥΔΟΥΡΑΣ_official
|

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όποια λύση και να αποφασίσουν στο Υπουργείο θα είναι εκτός νόμου (του νόμου που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι...).
Συνεπώς έχουν εκτεθεί σε βαθμό ξεφτιλίσματος.
Ήδη η όλη διαδικασία έχει πέσει στα μάτια και των πιο καλοπροαίρετων.
Εάν εξαιρέσουμε τους διακαής πόθους καθενός εδώ με΄σα, συμπεριλαμβανομένων "θαμώνων" και παντός τύπου "σχολιαστών", το τέλος αυτής της επώδυνης διαδικασίας όπως εξελίσσεται (εάν τελειώσει ποτέ...), θα εξαρτηθεί από:

α) τον ερχόμενο ανασχηματισμό
β) τον χρόνο των εκλογών

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουμε να λέμε....

ΥΓ. η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την άγνοια..... ειδικά όταν εφαρμόζεται από ανίκανους.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/78319/ti-eipe-i-yp-paideias-sto-esos-gia-tin-epilogi-neon-dieythynton-sholeion