Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 27/07/2022

Τελευταία Ενημέρωση: 27/07/2022, 10:45

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι την Παρασκευή η  ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

(Βίντεο) Από το 2016 είχε προαναγγείλει το υπ. Παιδείας ότι μπορεί να εκδώσει αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου εάν οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων σε Στρατιωτικές Σχολές κλπ γίνονταν νωρίτερα και όχι τον Ιούνιο

Μέσα στην εβδομάδα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ , ανακοίνωσε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας "για 1η φορά μετά από 59 χρόνια, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων θα βγουν τέλος Ιουλίου αντί για τέλος Αυγούστου".

Η ανακοίνωση των βάσεων   ένα μήνα νωρίτερα οφείλεται στο γεγονός ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων σε Στρατιωτικές  Σχολές    κλπ  φέτος έγιναν το Μάρτιο αντί τον Ιούνιο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.

Άλλωστε αυτό το είχε ανακοινώσει η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Καλ. Μαρούγκα από το 2016 όταν ρωτήθηκε σχετικά από το esos

30 Ιουλίου μπορούμε να ανακοινώσουμε τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων (βίντεο)

30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ.

Τη δήλωση αυτή έκανε  η Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλομοίρα Μαρούγκα, το έτος 2016, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos ,τόσο προς τον υπουργό Ν. Φίλη, όσο και προς την ίδια:

esos: Δεν θα ρωτήσω για τα στοιχεία, ήσασταν κατατοπιστικότατοι όσον αφορά τα στοιχεία. Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω το εξής: επειδή κάθε χρόνο το επισημαίνουν πάρα πολλοί. Τα αποτελέσματα έχετε ψάξει, εάν μπορείτε να τα βγάζετε πιο νωρίς σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως και να ανακοινώνονται πιο νωρίς και όχι τέλη Αυγούστου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχει το εξής θέμα, το υπονοήσατε στην ερώτησή σας, πρέπει να βγούνε τα αποτελέσματα για όλες τις σχολές μαζί. Συνεπώς και για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

Οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές σχολές μετά τις εξετάσεις που γίνονται, κάνουν τις δικές τους εξετάσεις για δεξιότητες και συνεπώς είναι δύσκολο, από ότι μας έχουν πει, να τελειώνουν νωρίτερα. Είναι δύσκολο.

esos: Έχετε έρθει σε συνεννόηση με τα δυο υπουργεία και ….

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και παλαιότερα και τώρα έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Έχει δυσκολία και σας είπα γιατί. Γιατί χιλιάδες παιδιά, δεν είναι εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά, 20.000 περίπου παιδιά διεκδικούν να μπούνε στις στρατιωτικές σχολές.

Τα παιδιά αυτά δίνουν εξετάσεις πρώτα, μαζί με όλα τα παιδιά στις εισαγωγικές και μετά καλούνται να κάνουν τα τεστ δεξιοτήτων. Γυμναστική, ψυχοκοινωνική διερεύνηση κλπ. Άρα είναι δύσκολο να γίνει αυτή η επιλογή.

Όμως επαναλαμβάνω το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τα όριά του. Και δεν αναζητούμε μικρού χαρακτήρα βελτιώσεις, αλλά μια ριζική αλλαγή του και θα είμαστε στην ώρα έτοιμοι να προχωρήσουμε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τον Ιούλιο θα μπορούσαν να βγούνε.

Κ. ΜΑΡΟΥΓΚΑ: 30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ.

Να πω έτσι για να κλείσουμε ότι η τελευταία υπουργική απόφαση που είχαμε στα χέρια μας από τα συναρμόδια υπουργεία ήρθε στο υπουργείο μας την Δευτέρα και όχι την προηγούμενη Δευτέρα, αυτή τη Δευτέρα. Πείτε μου πότε μπορούσαμε να βγάλουμε αποτελέσματα νωρίτερα; Και εάν τα έχουμε βγάλει το νωρίτερο δυνατό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε ένα ρεκόρ. Βγάλαμε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά και ήταν και διπλές μάλιστα οι εξετάσεις. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνω, ότι αξίζει συγχαρητήρια η Υπηρεσία που έκανε αυτή την προσπάθεια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε το χρόνο της αγωνίας των παιδιών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ  ΒΙΝΤΕΟ- ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΟΑΝΤΗΣΗ

Σχόλια (34)

τι άλλο θα ακούσουμε...
|

Πρεπει να είμαστε υπερήφανοι που διελυσαν παιδιά και που ανακοινωνουν για πρωτη φορά τα αποτελέσματα τόσο νωρίς. Ντροπή!!!!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Nikos
Δυστυχώς μοιράζεις επαίνους χωρίς αντίκρισμα και καλό θα ήταν να διάβαζες πρώτα αυτά που εξηγούμε, τα οποία κρύβονται πίσω από την ανούσια και επικοινωνιακή αυτή "επιτυχία" της υπουργού. Δεν είναι δυνατόν να μιλούμε στα σοβαρά για επιτυχία, όταν έχουν θυσιαστεί αρκετές ημέρες κανονικών μαθημάτων για πολλούς υποψηφίους κάπου το μήνα Μάρτη! Ας τα ζυγίσουμε ορθολογικά όλα αυτά και τότε να δούμε το πραγματικό μέγεθος της επιτυχίας. Λυπάμαι, αλλά κανείς δε νοιάζεται για το ουσιαστικό καλό των μαθητών και της εκπαίδευσης. Μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με δυσβάσταχτο κόστος, το οποίο επιμελώς αποσιωπάται...

Re: Κλείστε όσα τμήματα έχουν και πάλι < 50% πληρότητα
|

Έχετε απόλυτο δίκιο. Τα τμήματα με λίγους εισακτέους πρέπει να κλείσουν. Τα κριτήρια τα έχει πει το υπουργείο: Λίγοι εισακτέοι, λίγοι απόφοιτοι, λίγα μέλη ΔΕΠ, εκτός της έδρας του ΑΕΙ.
Δώστε μόνο προσοχή στο εξής: Φέτος οι θέσεις που προσφέρονται από κάποια τμήματα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Οι μειώσεις όμως δεν έγιναν οριζόντια. Στα τμήματα που είχαν λίγους εισακτέους, κάτω από 50% των θέσεων, οι μειώσεις ήταν σημαντικές, ενώ στα τμήματα που γέμισαν οι μειώσεις ΄΄είναι μικρές.
Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα που είχε πχ 200 θέσεις πέρσι και πήρε 70 άτομα (είχε πληρότητα μόλις 35%), τώρα μπορεί να έχει μόλις 100 θέσεις και με τον ίδιο αριθμό εισακτέων η πληρότητα του να φτάσει το 70%.
Γι αυτό τα κριτήρια πρέπει να είναι πολύ αυστηρά. Το υπουργείο θα πρέπει να λάβει υπόψη των αριθμό των φοιτητών που γράφονται κανονικά στα εξάμηνα (διότι μπορεί να τα παρατάνε από το 2ο ή 3ο έτος) καθώς και τον αριθμό των φοιτητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις (δηλαδή τον πραγματικά ενεργό πληθυσμό). Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει το υπουργείο.
Να είστε καλά

γιόχαν
|

Κ.Κεραμέως,με σταθερά βήματα ξεριζώστε την νοοτροπία ΠΑΣΟΚ .

Τα εύσημα
|

Με ένα sms στο κινητό παρακαλώ! Πράγματι άλλαξε εποχή! Θα είχαμε αυτήν τη ψηφιακή εξέλιξη σε 10 Χρονια έτσι όπως πηγαίναμε! Μπράβο !

Γιαννάκου
|

Θυμάμαι τη σχωρεμένη τη Γιαννάκου, που πανηγύριζε κι εκείνη κάποτε ότι έβγαλε τις βάσεις πολύ νωρίς. Κι αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις, την επομένη έγινε... "ανακοινοποίηση στο ορθό"! Οι βάσεις ανακοινώθηκαν ξανά, γιατί οι πρώτες ήταν λάθος! Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου.

Συγχαρητηρια
|

Που τα διαλυσατε ολα, και πανηγυριζετε για μια ακομη φορα....

Ντροπη!
|

Λες και απευθυνεται σε ανεγκεφαλους, αφου υπεβαλε τα παιδια νωρις νωρις σε δοκιμασιες, αφου τους χαντακωνει και εφετος, ερχεται να πανηγυρισει!
Εχουμε ξεφυγει!

τρελό σανό
|

κερνάμε τους ψηφοφόρους (χωρίς παιδιά σε σχολική ηλικία ) ! καλοφάγωτο !

M
|

Απλά θα νοικιάσουμε σπίτι 1 μήνα νωρίτερα (τον Αύγουστο).

@Κλείστε όσα τμήματα @ Νικο ομελέτα
|

τι δεν καταλαβαίνεις ;;;;;; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!
ΝΙΚΟΛΑΚΗ , ομελέτα με τσόφλια ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ! ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ ΩΣΤΟΣΟ

Nikos
|

Επιτέλους μια κυβέρνηση που έσπασε αυγά κ έκανε κάτι σωστό.

Κλείστε όσα τμήματα έχουν και πάλι < 50% πληρότητα
|

Δεν έχει κανένα νόημα η διατήρηση τμημάτων με ελάχιστους εισακτέους.
Όσα τμήματα για δεύτερη διαδοχική χρονιά έχουν πληρότητα μικρότερη του 50% περισσεύουν. Ειδικά εφόσον στην ίδια περιφέρεια υπάρχουν ήδη ολόιδια τμήματα. Ώρα για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη.

ΣΥΡΙΖΑ
|

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε να βγάλει τα αποτελέσματα 30 Ιουλίου εις βάρος των παιδιών, δηλ. να τα υποβάλει σε δοκιμασίες και εξετάσεις προ των Πανελληνίων!!!!!! Υποσχέθηκε να το πραγματοποιήσει, αφού ολοκληρωθούν οι διάφορες δοκιμασίες μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Αν είναι να μελετούν τα παιδιά από τον Αύγουστο και τον Μάρτιο (ΠΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ) να δίνουν αθλήματα ή ψυχοδιαγνωστικά τεστ, να κόβονται και να απογοητεύονται πριν καν δώσουν Πανελλήνιες, τι να το κάνουμε; Να λέμε μόνον ότι τα βγάλαμε νωρίς; Έτσι κι αλλιώς, αν κάποιος δεν γράψει καλά στις Πανελλήνιες, δε θα πάει μετά να δώσει για στρατιωτικές κλπ. σχολές. Ή θα δώσει με "μισο-κομμένα"τα φτερά. Αλλά, εάν δώσει αθλήματα και δοκιμασίες πριν από τις Πανελλήνιες και δεν τα πάει καλά, τότε θα πάει με εντελώς "κομμένα" φτερά και στις Πανελλήνιες και θα έχει ψυχολογία χάλια, η οποία θα τον οδηγήσει και σε πιθανή γενικότερη αποτυχία.

Εύγε
|

Ναι, αφού έβαλε τα παιδιά να διαγωνίζονται εν μέσω λειτουργίας των σχολείων και των μαθημάτων τους, έρχεται τώρα και πανηγυρίζει ότι για 1η φορά βγήκαν τόσο νωρίς τα αποτελέσματα. Εγώ προτείνω, ακόμα καλύτερα, από τον Σεπτέμβρη δηλαδή, να πηγαίνουν να δίνουν τα αθλήματα και τις εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών, ώστε εάν δεν περνούν να μην ασχολούνται κιόλας με αυτές... Μπορούν κάλλιστα να μην καταθέτουν και μηχανογραφικό αν θέλουν, για να προλα΄βει η κ. Υπουργός να επαίρεται ότι όλα έγιναν γρήγορα... κι ας είναι ράκη ψυχολογικά! Τι πειράζει;;; Πρώτα η Αριστεία!

Γονιος
|

Δεν αναπληρώνεται με την ταλαιπωρία που φάγαμε την ανοιξηγια τις στρατιωτικές σχολες.Με ανοιχτά σχολεια και μέρες χαμένες από το διάβασμα.Υπαρχει τροποςολα να γίνονται χωρίς ταλαιπωρία και τα αποτελέσματα να βγαίνουν νωρίτερα.Ελεος.....

Αξία για ποιόν?
|

Αυτό έχει αξία μόνο για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Για το φοιτητή θα είχε αξία να λαμβάνει βιβλία πριν την εξεταστική και για το μαθητή να έχουν τοποθετηθεί οι αναπληρωτές και καλυφθεί τα κενά πριν το Δεκέμβριο. Έχουν δει κανένα σχετικό μεταρυθμιστικό όραμα άραγε? Δε νομίζω! Απαιτεί λίγη δουλειά και σχεδιασμό και αυτό χαλάει τον οραματισμό.

Aris
|

Συγχαρητητηρια Οι επιτυχιες πρεπει να επικροτουνται

Πιτσιφλής
|

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Βάλ' της έναν καλό βαθμό, να μην λέει...
Έτσι κι αλλιώς ο μέσος όρος μετράει.

Μπράβο!
|

Επιτέλους, αποπασοκοποιήστε τη χώρα.

Υποψήφιος
|

Μήπως έχετε κάποια πληροφορία για το αν θα γίνει αύριο ή μεθαύριο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Ασφαλώς καταγράφεται στα (ελάχιστα) θετικά της υπουργού, αν και πίσω από αυτό το "επίτευγμα" κρύβεται μια όχι και τόσο ευχάριστη για τους υποψήφιους και τους γονείς τους ταλαιπωρία την άνοιξη εν καιρώ κανονικής λειτουργίας των σχολείων, όταν όλα αυτά ταπαιδιά για 5-6 ημέρες έπειπαν από το σχολείο, προκειμένου να υποστούν τις απαιτούμενες εξετάσεις για συγκεκριμένες σχολές. Λυπάμαι λοιπόν, αλλά στο τελικό ισοζύγιο, αυτή η ταλαιπωρία δεν ισοσκελίζεται με την επίσπευση των αποτελεσμάτων, έστω κι αν δεν αφορά σε όλους τους υποψήφιους. Οπωσδήποτε λοιπόν απαιτείται διαφορετική διαχείριση, για να λέμε ανεπιφύλακτα ότι υπάρχει πραγματική πρόοδος!

Μπράβο
|

Το καλό να λέγεται. Μεγάλη υπόθεση να μάθουμε τόσο νωρίς που περνάνε τα παιδιά μας. Αν προχωρούσαν και οι μετεγγραφές με τον ίδιο ρυθμό, δε χανόταν εξάμηνα και πολύτιμος χρόνος.

Ψαχνει να βρει κάτι αξιόλογο....
|

ΝΤΡΟΠΗ. Καταστροφική΄.

glgiannis
|

ναι, Μαρία όπως και πολλά άλλα τα είχαν προαναγγείλει πριν τρια χρόνια και ακόμα...παρατάσεις!!

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Παραιτήσου!

Ξενοφώντας
|

Μπράβο τους σε όλους τους εργαζόμενους και στην ακούραστη υπουργό μας!

Μαρια
|

Μεγάλο κατόρθωμα. Τίποτα μπροστά στη καταστροφή της Παιδείας που προκάλεσε!

Κωστας
|

Η τωρινή κυβέρνηση όλα τα καταφέρνει με την ΕΒΕ και στρέφει τα παιδιά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εκπαιδευτικός
|

Έβαλε τα παιδιά να τρέχουν για εξετάσεις στις στρατιωτικές σχολές εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και 2-3 μήνες πριν τις πανελλαδικές πολλά από αυτά δεν πήγαν με αποτέλεσμα να χάσουν πιθανή είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές. Όλα αυτά για να καμαρώνει ότι έβγαλε τα αποτελέσματα νωρίτερα !!!!
Για τις επιλογές στελεχών πάμε από παράταση σε παράταση άλλοτε λόγω ανικανότητας να βγει νόμος ή να εκτελεστεί και ίσως και για λόγους που εξυπηρέτησης ημετέρων.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/79243/mehri-tin-paraskeyi-i-anakoinosi-ton-vaseon-kai-ton-epityhonton-sta-aei