Βουλή: 6 επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία θα συζητηθούν τη Δευτέρα

Δημοσίευση: 10/09/2022

Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2022, 19:12

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Βουλή: 6 επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία θα συζητηθούν τη Δευτέρα

Το esos θα συνδεθεί με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

Έξι επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν τη Δευτέρα , στις 5 το απόγευμα, στη Βουλή, στις οποίες θα απαντήσουν οι υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος .

Πρόκειται για τις επίκαιρες ερωτήσεις:

Του Βουλευτή    του ΚΚΕ  Γιάννη  Δελή, με θέμα: «Για την ανάκληση απόλυσης εκπαιδευτικού, νέας μητέρας, στο ιδιωτικό σχολείο .

Της Βουλευτού    του  ΣΥΡΙΖΑ    Άννας Βαγενά, με θέμα: «Σε κατάσταση επισφάλειας βρίσκονται το Γενικό Αρχείο του Κράτους στη Λάρισα, καθώς και οι Υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο σύνολό τους, και η λειτουργία τους διακυβεύεται».

Του Βουλευτή   του Κινήματος Αλλαγής  Βασιλείου Κεγκέρογλου, με θέμα: «Αδικαιολόγητη εξαίρεση περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α) για ειδική μοριοδότηση υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων».

Του Βουλευτή   του ΚΚΕ Γιάννη  Δελή, με θέμα: «Για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και αφορούν τη φοιτητική στέγη».

Του Βουλευτή    της Νέας Δημοκρατίας   Βασιλείου Διγαλάκη, με θέμα: «Ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των υφιστάμενων εξαθέσιων σχολείων της υπαίθρου ως προς τις λειτουργικές μεταβολές».

Του Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ  Νικολάου Φίλη , με θέμα: «Σκοπεύει να συμμορφωθεί το υπουργείο Παιδείας με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών προκειμένου να αποφευχθεί νέα διεθνής καταδίκη και διασυρμός της χώρας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων;».

Σχόλια (6)

απο Σύρο
|

Μονο τα λάθη
Μόνο τα λάθη βάζετε ότι τυχαίνουν.....στοΟΑΚΑ τι έγινε....ε τι έγινε
και κάποτε άλλοτε στην Ιστορία της χώρας όταν τα πράγματα .....τότε
μέσα στο γήπεδο.....εκφραζόταν μαζικά.......για να τα λέμε όλα....να λέγονται και οι αλήθειες......

Αλέξανδρος
|

μόλις άκουσα ότι ο Πρωθ/ργός στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης..και νιώθω μεγάλη κοροϊδία ..γιατί έχουμε στους μισθούς

εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ περίπου 40 ευρώ
εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας περίπου 18 ευρώ
εισφορά αλληλεγγύης περίπου 10 ευρώ

δηλαδή θα καταργήσει το μικρότερο απ όλα!!!! τα 10 ευρώ το μήνα;;; Τεράστια αύξηση...δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα λίτρα βενζίνης ή πετρελαίου θέρμανσης θα κερδίσω,,, Αίσχος..Ντροπή..άλλη μια κοροϊδία του πολιτικού συστήματος στους εργαζόμενους ενώ στα υπουργία έχουν μισθούς από 3500 μέχρι 12000 ευρώ

Λεωνίδας
|

Καθήκοντα του ΥΠΑΙΘ περιληπτικά:

προγράμματα σπουδών
εποπτεία λειτουργίας σχολείων
διεξαγωγή πανελληνίων
λειτουργία Πανεπιστημίων
προσλήψεις για πλήρωση κενών
εποπτεία έκδοσης σχολικών βιβλίων
αξιοπρεπής αμοιβή εκπαιδευτικών

Παρατηρούμε ότι ασχολούνται από το 2008 με όλα τα ΄΄άλλα εκτός από το τελευταίο. Τυχαίο; Και επειδή επικαλέστηκε η Υπουργός το δημοσιονομικό χώρο, να θυμίσω τα 35 εκατομμύρια που δίνει η πολιτεία για την κατασκευή για γήπεδο ομάδας (πολλές φορές όχι μία στην περίοδο μνημονίων) . Άρα λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τον εκπαιδευτικό.

Αριστεία, όχι αστεία
|

Τι και αν η Ελλαδα καταδικαστει για αλλη μια φορα απο το Ε.Δ;
Εκλογες ερχονται και οι ψηφοι απο την εκκλησία δεν μυρίζουν.
Αριστεία.

Πιτσιφλής
|

Συγχαρητήρια στους βουλευτές Βασίλη Διγαλάκη και Γιάννη Δελή για τα σπουδαία ερωτήματα που έθεσαν. Ελπίζω να σφυροκοπήσουν ανελέητα το Υπουργείο που δεν θέλει να έχει μάχιμους δασκάλους της τάξης στα γραφεία του.

Τζάμπα το μελάνι
|

Αχ κυρ' Νίκο μου, τζάμπα ερωτήσεις κάνετε! Δεν ακούσατε την κυρία Υπουργό στα κανάλια? Είπε ότι θα συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ (που είναι και δικό μας.... Ελληνικό δηλαδή), οπότε μάλλον δεν την ενδιαφέρει η "διεθνής καταδίκη και διασυρμός της χώρας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων".... μπορεί και κανένα πρόστιμο μεθαύριο....


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/79761/voyli-6-epikaires-erotiseis-gia-tin-paideia-tha-syzitithoyn-ti-deytera