Στη Δυτ. Μακεδονία, λόγω έλλειψης μαθητών, αναστέλλουν τη λειτουργία σε 18 Νηπιαγωγεία-Δημοτικά

Δημοσίευση: 25/10/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στη Δυτ. Μακεδονία, λόγω έλλειψης μαθητών,   αναστέλλουν τη λειτουργία σε 18 Νηπιαγωγεία-Δημοτικά

Την αναστολή λειτουργίας των παρακάτω 3 Δημοτικών Σχολείων και 15 Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2022 - 2023,λόγω  έλλειψης μαθητών, προβλέπει απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας:

Σχόλια (5)

Κλειστά σχολεία
|

Ευθύνες στην πολιτεία που δε φροντίζει να έχουν εργασία οι νέοι 25 έως 40 ετών, και σαν αποτέλεσμα είτε μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας είτε μένουν σε μια γκαρσονιέρα μόνοι τους και δε δημιουργούν τη δική τους οικογένεια, όπως θα ήταν το φυσιολογικό.

Τεράστιες οι ευθύνες και των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι εδώ και τόσα χρόνια παρακολουθούμε απαθείς την κατρακύλα και την ερήμωση της χώρας χωρίς να αντιδρούμε ουσιαστικά - κάθε χρόνο αποφοιτούν 60000 νέοι πτυχιούχοι από τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όλο αυτό το δυναμικό χαραμίζεται.

Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ο Έλληνας πλέον.
|

Με 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό ο νεοδιοριζόμενους δάσκαλος παίρνει γύρω στα 740€. Και είναι λιγότερα
αυτά τα χρήματα από των ανειδίκευτων εργατών με μηνιαίο μισθό λίγο κάτω των 700€, διότι με τα δώρα που παίρνουν στον ιδιωτικό τομέα - αυτά είναι κομμένα στο δημόσιο -,πληρώνονται 2 μισθούς το έτος επιπλέον. Άρα παίρνουν 14 μισθούς, και αν το ανάγουμε σε 12 μήνες, βλέπουμε ότι ξεπερνούν κατά πολύ τους εκπαιδευτικούς!
Τους εκπαιδευτικούς τους στέλνει το κράτος σε όλη την Ελλάδα (ενώ μπορεί να έχουν σπίτι στον τόπο τους) χωρίς να τους βοηθά οικονομικά, και το ενοίκιο αναγκαστικά μόνοι τους το πληρώνουν από τον μισθό των 700 και κάτι!
Τα ενοίκια έχουν πάρει φωτιά και ξεπερνούν κατά πολύ το ήμισυ του μισθού!
Πώς να ζήσει κανείς; Ζητιανεύοντας; Και αυτό αμφίβολο είναι..
Σε ποια ποιότητα ζωής αναφερόμαστε όταν το ψυγείο τους είναι άδειο την τελευταία βδομάδα του μήνα, όταν δεν μπορούν να βγουν για "ένα καφεδάκι", όταν ματώνουν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενοίκια, φόρους και κόβουν από το φαγητό τους, όταν καταφεύγουν για βοήθεια στην εκκλησία, όταν ο υπερήλικας γονέας κόβει από την πενιχρή σύνταξή του για να δώσει στο παιδί του (τι θα γίνει άμα φύγει κι αυτός;);
Κατοχή ξανά..

Μισθοί βουλευτών και υπουργών.
|

Παίρνουν υπερβολικά περισσότερα το έτος ο καθένας τους απ'όσα παίρνει η οικογένεια του σχολιαστή! Καμμιά σύγκριση. Τα δικά τους δεν είναι πολλά; Και έχουν και έξτρα από επιτροπές, κλπ.

Εκπαιδευτικος
|

Έχω 4 παιδιά και το κράτος μου συμπεριφέρεται σαν Ηρώδης, κομμένα επιδόματα, βοήθεια από πουθενά, έχεις λέει μεγάλο εισόδημα! 32000 για σπουδαγμενους ανθρώπους είναι πολύ;

Πανος
|

Ολοι μας ειμαστε συνυπευθυνοι.και οι εκαστοτε εχοντες την εξουσια χρονια τωρα με τη πληρη αδιαφορια τους για τημ αμβλυνση-επιλυση του δημογραφικου στη χωρα μας αλλα και οι συγχρονοι νεοελληνες που εχουν θεσει στη ζωη τους αλλες προτεραιοτητες εκτος της δημιουργιαε οικογενειας!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/80450/sti-dyt-makedonia-logo-elleipsis-mathiton-anastelloyn-ti-leitoyrgia-se-18-nipiagogeia