Live/ Βουλή (12 μ.μ.): Θα συζητηθούν δύο ερωτήσεις για ΑΠΘ και ΕΛΜΕΠΑ

Δημοσίευση: 16/01/2023

Τελευταία Ενημέρωση: 16/01/2023, 14:32

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Live/ Βουλή (12 μ.μ.): Θα συζητηθούν δύο ερωτήσεις για ΑΠΘ και ΕΛΜΕΠΑ

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

Δύο επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία θα συζητηθούν σήμερα Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή, στις οποίες θα απαντήσεις ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος.

Πρόκειται για τις επίκαιρες ερωτήσεις:

Α. Του Βουλευτή    του ΣΥΡΙΖΑ  Εμμανουήλ  Θραψανιώτη, με θέμα: «Αίτημα για την ένταξη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο».

Β. Του Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ   Σωκράτη Φάμελλου, με θέμα: «Εμπόδια στο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) λόγω βροχόπτωσης και αδυναμίας αποκατάστασης των ζημιών».

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

Σχόλια (6)

Απαντηση στο @ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Δεν ειναι σωστο αυτο που λετε δυστυχως οτι η ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι ΑΕΙ διοτι ο διορισμος στο δημοσιο στην ειδικοτητα οχι σαν εκπαιδευτικου αναγνωριζετε ως ΤΕ αυτο το γνωριζετε? Πολυ καλα διαβασα σ αλλο σχολιο χρειαζετε αναβαθμιση και ν ασχοληθει λιγο η κ Κεραμεως με το θεμα ΑΣΠΑΙΤΕ η σχολη τ αξιζει

@ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Όλοι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ με παιδαγωγική & διδακτική επάρκεια (τρόποι: ΕΠΠΑΙΚ, μεταπτυχιακό, δεύτερο πτυχίο π.χ. σε παιδαγωγικά, κ.λπ.) διορίζονται στο Υπ. Παιδείας (και μόνο) ως "Τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί ΠΕ", που είπατε. Δεν είναι, δηλαδή, "προνόμιο" μόνο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πού το είδατε αυτό;)

Επίσης, η ΑΣΠΑΙΤΕ, ως ΤΕΙ, ανήκει στα ΑΕΙ. Άρα δεν πρόκειται για ακαδημαϊκή "αναβάθμιση", αλλά για κατάργηση (όπως έγινε σε όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ) και ίδρυση (ξανά) σε κάτι άλλο.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ήταν και είναι το μικρότερο ΑΕΙ πανελλαδικώς (στο σήμερα, τρία μόλις τμήματα στο μηχανογραφικό).

ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Μηπως τραβηξε πολυ και η υποθεση ΑΣΠΑΙΤΕ κ υφυπουργε? Μηπως επρεπε να συζητηθει στο κατεπειγον? Μηπως πρεπει ν αναβαθμιστει σαν ΑΕΙ με νεα τμηματα και ειδικοτητες? Μηπως να συγχωνευτει με αλλη σχολη? Η θελετε και αποφασισατε να παραμεινει η ΑΣΠΑΙΤΕ η μοναδικη σχολη που δινει στους αποφοιτους της διορισμο τεχνολογου εκπαιδευτικου ΠΕ και πτυχιο ειδικοτητας ΤΕΙ? Οτι ακουμε περι περιουσιας κτλ αν αληθευει ποσως ενδιαφερει τους φοιτητες και τις οικογενειες τους.Δωστς λυση και οτι αξιζει στην σχολη δεν ζητιανευουμε ζηταμε την αποκατασταση της αδικιας.

Προς Polar Fish
|

Οι πολυτεχνικές σχολε΄ς που εντάσσονται στο 4ο πεδίο είναι οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και οι Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών. Και η Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ.
Αυτά...

Polar_Fish
|

Oπως γινεται η ενταξη πολυτεχνικών σχολών στο 4ο. Το 2ο δεν εχει πολλους υποψηφιους.

ΕΛΜΕΠΑ
|

Μα πώς να ενταχθεί το τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ στο 2ο πεδίο, όταν τα υπόλοιπα τμήματα όμοια τμήματα είναι μόνο στο 4ο; Και κυρίως το τμήμα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας του ΟΠΑ που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στο 4ο πεδίο;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/81335/live-voyli-12-mm-tha-syzitithoyn-dyo-erotiseis-gia-apth-kai-elmepa