Τη μοριοδότηση των πυρόπληκτων μαθητών, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, ζητά ο Δήμαρχος Παλλήνης

Δημοσίευση: 02/02/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τη μοριοδότηση των πυρόπληκτων μαθητών, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, ζητά ο Δήμαρχος Παλλήνης

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος ζητά θεσμικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση και στήριξη της μαθητικής κοινότητας και κυρίως των μαθητών των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου καθώς και τους πρωτοετείς φοιτητές, του πυρόπληκτου Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμαρχος αιτείται:

Α) Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού των εισακτέων, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, των μαθητών που θα αποφοιτήσουν τον Ιούνιο του 2023 ή έχουν αποφοιτήσει το σχολικό έτος 2021-22, από τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια του Δήμου Παλλήνης.

Β) Την πρόβλεψη, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, οι φοιτητές πρώτου βαθμού συγγένειας, να έχουν την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην ίδια πόλη, και

Γ) Την αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων, εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών.

Σχόλια (1)

Έχουμε και λέμε
|

Τώρα το θυμηθήκατε; Γιατί μόνο ο Δήμος Παλλήνης; Ο Δήμος ισταιας Αιδηψού, Δήμος Αθηναίων και περιχώρων, Δήμος Κερατεας και Κορίνθου, Δήμος Αλεποχώρι ου και Σαλαμίνα…..


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/81604/ti-moriodotisi-ton-pyroplikton-mathiton-gia-tin-eisagogi-toys-sta-aei-zita-o-dimarhos