Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση και σήμερα Τρίτη σε όσα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Δημοσίευση: 07/02/2023

Τελευταία Ενημέρωση: 07/02/2023, 10:21

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση και σήμερα  Τρίτη σε όσα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων

Α. Σήμερα, Τρίτη 07.02.2023 και τις επόμενες ημέρες, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Β. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποστέλλονται την προηγούμενη ημέρα στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα  του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλ. Κόπτση.

Εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε,   προς όλα τα σχολεία  εγκύκλιο, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια της πρωινής επικοινωνίας μας με τους/ τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης και Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Π.Ε.& Δ.Ε, ενημερώνουμε ότι σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

Όλοι οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι σχολείων να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα γίνεται κανονικά και υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση. Ταυτόχρονα να αποστείλουν άμεσα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις - συνδέσμους webex όλων των εκπαιδευτικών, ώστε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 να πραγματοποιηθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση".

Σχόλια (6)

Εναλλακτικός
|

Γιατί, αντί να μας δίνουν αυτοί εντολές, δεν τους δίνουμε εμείς οι πολίτες; "Ανοίξτε τους δρόμους για να πάμε στα σχολεία μας!. Δεν σας πληρώνουμε για να έχετε απαιτήσεις από εμάς. Εμείς έχουμε απαιτήσεις από εσάς!"

ΘΩΜΑΣ Καρδίτσα
|

Ολοι τηλεκπαίδευση. Αφού το υπουργειο μας πληρωνει το ιντερνετ, μας πήρε υπολογιστή των 200 ευρώ, μας πληρώνει υπερωρίες για να ετοιμασουμε και να ψηφιοποιήσουμε το υλικό μας, μας χορήγησε ψηφιακές γραφίδες , κάμερες κλπ...... , όλοι τηλεκπαίδευση για ακόμη μια φορά!!!

Κίμωνας
|

Η τέλεια ανοργανωσιά για άλλη μια φορά. Όλα τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ή από τους γονείς που μας παίρνουν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν αν αληθεύουν αυτά που άκουσαν.... Μια απλή απλή πρόταση προς τους Δήμους. Μια ομάδα viber όπου ο/η αντιδήμαρχος Παιδείας θα ανακοινώνει αυτά που αφορούν τα σχολεία (π.χ. κλείσιμο Σχολείων, χρηματοδότηση κτλ). Ας μη δίνει δικαίωμα σχολιασμού. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε ό,τι μας αφορά από πρώτο χέρι...

Mitsaras
|

Μα κάποιοι μας είπαν να κλείσουμε τις οθόνες να πάμε για χιονοπόλεμο. . Ναι τις ώρες της τηλεκπαίδευσης. Μετά; Μετά στην οθόνη για αλλά θέματα.

Ο Νέος
|

Το Δημόσιο στις 10:00! Οι καθηγητές στις 8:00;

Ο Δημοκράτης
|

Τι προβλέπεται για όσους έχουν παιδιά που θα κάνουν τηλεκπαίδευση και θα παραμείνουν στο σπίτι, ενώ οι ίδιοι πρέπει να μετακινηθούν αν αυτό είναι εφικτό, σε περιοχές με ανοιχτά σχολεία; Η διοίκηση χρειάζεται εμπειρία ζωής καθημερινότητας! Το μυαλό να παίρνει όλες τις παραμέτρους υπόψη του, ειδικά όταν κα΄ποιος αποφασίζει για τον άλλο!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/81669/yp-paideias-tilekpaideysi-kai-simera-triti-se-osa-sholeia-einai-kleista-logo