Προκαταρκτική για το ατύχημα του 15χρονου μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Δημοσίευση: 30/03/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Προκαταρκτική για το ατύχημα  του 15χρονου μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Δήμος Ιωαννιτών: Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επικοινώνησαν με την Διεύθυνση του σχολείου από την οποία δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για το ατύχημα του 15χρονου μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο αυτής σχηματίστηκε δικογραφία για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ο μαθητής  έπεσε από ύψος καθώς υποχώρησε τμήμα της περίφραξης και μεταφέρθηκε ωστόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

 Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή τους τονίζει τα εξής:

  • Από την στιγμή που πληροφορήθηκε το ατύχημα που έγινε στο Πρότυπο Γυμνάσιο κινητοποιήθηκε άμεσα.
  • Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επικοινώνησαν με την Διεύθυνση του σχολείου από την οποία δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν και στη συνέχεια με τους γονείς του μαθητή που νοσηλευόταν.
  • Σήμερα από νωρίς το πρωί, συνεργεία από το εργοτάξιο του Δήμου, προχωρούν στην αποκατάσταση της περίφραξης στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ θα εξετάσουν τις δυνατότητες για καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με δήλωσή του εκφράζει τη λύπη του για το ατύχημα και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του μαθητή στον οποίο εύχεται περαστικά.

«Οι σχολικές μονάδες, οι χώροι όπου καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο Δήμος κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε ορισμένα συγκροτήματα, χρήματα που δεν περισσεύουν. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες και στο βαθμό που αφορά τον Δήμο αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το ατύχημα που έγινε. Οφείλω όμως να επισημάνω την ανάγκη σεβασμού από όλους στους σχολικούς χώρους όπως και στους δημόσιους χώρους» σημειώνει στη δήλωσή του.

Σχόλια (7)

Αριστείας το ανάγνωσμα
|

Μα αφού έχετε και διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής!....

Alex
|

Γιατι ο Δήμαρχος λέει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» και λέει ότι η διευθύντρια δεν τον ενημέρωσε έγκαιρα; Όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη προχωράει και σε πράξεις, δεν κατηγορεί αυτούς που δεν είναι υπεύθυνοι για το συμβάν. Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές των σχολείων να πάρουν και δίπλωμα πολιτικού μηχανικού και να ελέγχουν τα κτήρια;

Manolis
|

Οι γνωστές υποκρισίες: Για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές είναι σάκοι του μποξ. Η διευθύντρια απ ό,τι γράφτηκε κάλεσε άμεσα το ασθενοφόρο, χωρις ο μαθητής να έχει τραυματιστεί, και τον συνόδευσε στο νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του.
Δηλαδή, εκείνη την ώρα έπρεπε να σας τηλεφωνήσει κύριε Δήμαρχε; Τι θα κάνατε; Αυτό που έπρεπε δεν το είχατε κάνει: Δεν ελέγξατε την περίφραξη, όπως δεν έχετε ελέγξει τις περιφράξεις από τόσα άλλα σχολεία της πόλης! Αυτό είναι στη δική σας αρμοδιότητα. Μη ρίχνετε αλλού τις ευθύνες!

Tasos
|

Όταν λέει όλους ο δήμαρχος ποιους εννοεί ; Το σχολείο ανήκει στον Δήμο και αυτός είναι υποχρεωμένος να ελέγχει και να διορθώνει τυχόν αστοχίες. Μήπως θάπρεπε η Διεύθυνση του σχολείου να προσλάβει Μηχανικό για να κάνει έλεγχο ;

εντάξει
|

οι εκπαιδευτικοί φταινε , το εμπεδώσαμε

Nn
|

Δυστυχώς η πολιτεία θεωρεί ότι η ευθυνη της σταματά όταν απλά ονομάζει ένα σχολείο πρότυπο.

Γονέας
|

Κα Υπουργέ

Μετά το τραγικό (κατ' άλλους εγκληματικό) ατύχημα των Τεμπών
ο κος Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για κάθαρση στον ευρύτερο δημόσιο
τομέα. Χθες από θαύμα δεν επαναλήφθηκε η μικρογραφία της τραγωδίας
των Τεμπών. Η περιγραφή του ατυχήματος σε επίπεδο τοπικού τύπου αγγίζει τα όρια του γελοίου. Γράφτηκε ότι η αστυνομία δεν επενέβη γιατί δεν την ενημέρωσε κανείς. Είναι αυτή εικόνα Πρότυπου σχολείου αριστείας?
Τελικά η δέσμευση του κου Πρωθυπουργού ελπίζω ειλικρινά να μην
εκφυλιστεί σε ένα φτηνό επικοινωνιακό τρίκ για την δημιουργία πρόσθετης εκλογικής δεξαμενής άντλησης ψήφων ενόψει των επικείμενων εκλογών?

Επιτέλους σταματήστε να παίζετε με τις ζωές 15-χρονων.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/82647/prokatarktiki-gia-atyhima-toy-15hronoy-mathiti-sto-protypo-gymnasio-ioanninon