Η ΠΟΙΚΞΓ ανακάλεσε ανακοίνωση ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Δημοσίευση: 27/04/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΠΟΙΚΞΓ ανακάλεσε ανακοίνωση ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Η αρχική ανακοίνωη της ΠΟΙΚΞΓ και η αντίδραση του ΑΣΕΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μετά την ανακοίνωση του ΑΣΑΕΠ,  ανακάλεσε ανακοίνωση της  ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής σχετικά με τα πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Η ανακοίνωση-ανάκληση   της ΠΟΙΚΞΓ

Στο τεύχος αρ. 110 της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» που αναρτήθηκε την Δευτέρα 24/4 αναφέρεται εσφαλμένα ότι την Μ. Πέμπτη ο Α’ Αντιπρόεδρος μαζί με άλλους συναδέλφους συναντήθηκαν για το θέμα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου.

Διευκρινίζουμε ότι αυτή η συνάντηση αν και ήταν στις επιδιώξεις μας να γίνει, δεν έλαβε χώρα. Αντίθετα, η Ομοσπονδία κατέθεσε υπόμνημα προς το ΑΣΕΠ με τις θέσεις της πάνω στο ζήτημα, ενώ ο Α’ Αντιπρόεδρος είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπ. Εσωτερικών κ. Θ. Αθανασά.

Το λάθος στο δημοσίευμα οφείλεται στην ελλιπή επικοινωνία λόγω των διακοπών του Πάσχα. Εκ μέρους της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε επανόρθωση της είδησης, ανακαλούμε το συγκεκριμένο σημείο του δημοσιεύματος και εκφράζουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη.

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις

Η αρχική ανακοίνωση της ΠΟΙΚΞΓ η οποία τελικά ανακλήθηκε

Τη Μ. Πέμπτη ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΙΚΞΓ κ. Σωτηρόπουλος μαζί με τον κ. Δ. Τσαπραζλή , συνάδελφο από την Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, στον οποίο ο κ. Σωτηρόπουλος υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας εκ μέρους της PALSO για το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ συνεχίζει να περιλαμβάνει στις προκηρύξεις του πιστοποιητικά γλωσσομάθειας 2 δεξιοτήτων και ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 της 17/12/2022.

Ο κ. Παπαϊωάννου , αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα της ΠΟΙΚΞΓ, εξέφρασε θετική άποψη σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα αποδοχής μόνο των πιστοποιητικών που εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Σωτηρόπουλος είχε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, κ. Αθανασέα ο οποίος, μετά από μια μακροσκελή και εποικοδομητική συζήτηση, δεσμεύτηκε πως θα ενεργήσει ώστε το θέμα να προχωρήσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.

Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΙΚΞΓ πως η επιλεκτική εφαρμογή του Προεδρικού διατάγματος από το ΑΣΕΠ συνιστά παράβαση στους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και των ίσων ευκαιριών που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και πως η κατάληψη θέσεων στον δημόσιο τομέα από υποψήφιους με πιστοποιητικά Αγγλικής γλώσσας δύο δεξιοτήτων εγείρει νομικές ενστάσεις για μη τήρηση της αξιοκρατίας».

Η ανακοίνωση-αντίδραση  του ΑΣΕΠ  

Με οργή και κατάπληξη πληροφορήθηκα ότι στο Ενημερωτικό Δελτίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αναγράφεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη είχα συνάντηση με τον Α’ Αντιπρόεδρό τους και κάποιο μέλος τους για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ΠΔ 85/2022.  Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει και τις απόψεις που υποτίθεται ότι τους εξέφρασα.

Κανένα ίχνος αληθείας δεν υπάρχει στο δημοσίευμα. Ούτε τη Μεγάλη Πέμπτη ούτε ποτέ άλλοτε είχα οποιαδήποτε συνάντηση ή οποιαδήποτε επαφή με τα ανωτέρω πρόσωπα ούτε με κανέναν άλλον εκπρόσωπο του εν λόγω φορέα. Και φυσικά δεν εξέφρασα καμία άποψη για τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το ΠΔ 85/2022.

Αντίθετα, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, το ΑΣΕΠ έχει καλέσει για την ερχόμενη Παρασκευή 28.4.2023 και Τρίτη 2.5.2023 σε διαδοχικές ακροάσεις τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ΠΔ 85/2022. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει δημόσια ανάκληση αυτού του ψευδούς δημοσιεύματος.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/82961/i-poikxg-anakalese-anakoinosi-oti-eihe-synantisi-me-ton-proedro-toy-asep