Τα ονόματα των 3.450 νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 24/05/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τα ονόματα των 3.450 νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών

Ποιες οι επόμενες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 3.450 νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών  στη Γενική Εκπαίδευση,

Ο αριθμός αυτός  κατανέμονται ως εξής: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 61 στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει  καταγραφή των νεοδιορισθέντων στα Μητρώα Ανθρωπίνου Δυναμικού των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι απαραίτητος ο αριθμός βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και ο αριθμός βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ (στοιχεία τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού) για κάθε διοριστέο εκπαιδευτικό.

Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες  θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα ονόματα των εκπαιδευτικών  οι οποίοι διορίζονται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα κληθούν να εγγράψουν στο σύστημα της απογραφής (https://apografi.gov.gr/) τους διοριστέους  , που διορίζονται στην οικεία  Δ/νση  και στη συνέχεια να αποστείλουν /επιστρέψουν συνημμένα αρχεία excel   με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στοιχεία  (ήτοι τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε περιοχές της  οικείας Δ/νσης  

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης   σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να   ορκιστούν και να αναλάβουν  υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί  τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού τους με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.).

Οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της υποπαρ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν.4589/2019, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα με το άρθρο 42 του ν.5029/2023 (ΦΕΚ55 Α/10-3-2023).

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπεύθυνη δήλωση περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους

Στους προηγούμενους διορισμούς εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει την ακόλουθη οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

"Οι πράξεις διορισμού είναι δημοσιευτέες και ως εκ τούτου η δημοσίευση αποτελεί συστατικό στοιχείο της οικείας πράξης και συνιστά αφετηρία για την έναρξη των έννομων αποτελεσμάτων που συνεπάγεται η συγκεκριμένη διοικητική πράξη.  Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των  υπηρεσιών σας και των διοριζομένων  για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση, δεν προκύπτει υποχρέωση των υπό διορισμό εκπαιδευτικών για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους".

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, σχεδόν 28.500 συνολικά μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.»

 

Σχόλια (18)

Πιτσιφλής
|

Είναι κυρίως θέμα εμπιστοσύνης! Εγώ, αν δεν αξιολογήσει το ''γεύμα'' ο Master chef, έχω αμφιβολίες. Περιμένω λίγο να γνωματεύσει, περιμένω και τον άλλο Δοκιμαστή, αυτόν που βάλλει, έχω υπομονή! Δεν καταπίνω ό,τι σερβίρεται, δε θέλω fast food!..

Master chef
|

@I’m blue
Χαίρομαι που βρήκατε ένα ψευδώνυμο. Εάν σας αντιπροσωπεύει, καλό θα ήταν να το υιοθετήσετε κιόλας.
Κατανοώ επίσης την επιμονή σας (και τα κίνητρα), να σχολιάζετε επανειλημμένα συγκεκριμένους σχολιαστές. Πχ απευθυνθήκατε-προκαλέσατε από το πουθενά την ΕΛΕΝ, ενώ δεν είχε ΚΑΝ σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Άρα εσείς "ασχολείστε" μαζί μας (όχι μέρες αλλά ολόκληρους μήνες) κι όχι το αντίθετο.
Το γόητρό μου το κερδίζω καθημερινά (χρόνια τώρα) στη δουλειά μου κι όχι μέσω του γόνιμου και ευγενούς διαλόγου που μας επιτρέπει το esos. Εδώ μέσα έχει πολύ καλύτερους/ρες Δάσκαλους και Δασκάλες από την αφεντιά μου.
ΥΓ. Στο παστίτσιο πάντως είμαι αξεπέραστος....

@I’m blue
|

Έτσι φαίνεται. Προχωράμε και αφήνουμε όποιον δεν καταλαβαίνει πως δουλεύει η δημοκρατία και η κάλπη, στη μιζέρια του.

Δρακουμέλ @Μπαρμαστρούμφ
|

Αν οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, καλύτερος πρωθυπουργός είναι ο Κιμ.... Δεν απελπιζόμαστε όμως....

I’m blue
|

Ο Master chef φυσικά, όπως κάθε φορά, θέλει να έχει αυτός τον τελευταίο λόγο όταν ανταλλάσσει σχόλια με κάποιον άλλο. Μπορεί να συνεχίσει για μέρες να ασχολείται προκειμένου να πει εκείνος την τελευταία λέξη. Είναι καθαρά θέμα γοήτρου…

Αριστεία, όχι αστεία
|

@ I'm blue

Λίγο μετρο στη χαρα, γιατί θα σηκωθεί κανενα τσουναμι και θα πνίξει την Ελούντα.

ΕΛΕΝ
|

@ I’m blue
Μηπως ξέρεις πότε θα έρθει στα μέρη μου ο ένας και μοναδικός ,απαράβλητος και αγαπημένος Πιτσιφλής; Γιατί για το Μητσοτάκη είχα μια σκασίλα…..
Οσο για σένα, σου αφιερώνω τα σοφά λόγια του Θουκυδίδη :Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την εξουσία αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν.

Master chef
|

@26 Μάιος 2023 14:37
Eκτός από άμπαλος και κακός μάγειρας, φαίνεται ότι δεν ξέρω να διαβάζω κιόλας....
Δηλαδή να υπάρχει αντίθετη άποψη..... αλλά απλά εσείς να τη βαφτίζετε "κλάψες και γκρίνιες"? Γιατί άκουσον, άκουσον.... "η άποψή σας βρίσκεται στη μειοψηφία" σύμφωνα με το "εκλογικό αποτέλεσμα"!
Το τι κάνω με τη μπάλα μου και με το παστίτσιο μου, να το κρίνουν καλύτερα αυτοί που μας διαβάζουν..... ή μήπως ούτε κι αυτό είναι σύμφωνο με το εκλογικό αποτέλεσμα?
ΥΓ. Απλή ερώτηση : "Βαφτίζετε" με ευκολία τις άλλες απόψεις αλλά ένα δικό σας ψευδώνυμο, ακόμα να βρείτε. Γιατί άραγε?

I’m blue
|

@ΕΛΕΝ
Είδες αγαπητή Ελένη που είχες στενοχωρηθεί που δεν ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λασίθι; Φαντάζομαι πόση χαρά πήρες τώρα λοιπόν που έμαθες ότι θα έρθει την Τρίτη αεροπορικώς στη Σητεία και θα επισκεφθεί και τις 3 πόλεις του νομού . Αφού το Λασίθι τον τίμησε και βάφτηκε γαλάζιο πρώτη φορά ,είπε κι αυτός να ξεκινήσει την περιοδεία του από εκεί .
Θα εχεις την ευκαιρία να δεις τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Οι αριθμοί εξάλλου μιλάνε από μόνοι τους!

@Master chef
|

Μπάλα στην κερκίδα. Είδατε κάποιον να λέει ότι "δεν πρέπει να υπάρχει αντίθετη άποψη"; Προφανώς και όχι. Αν η άποψή σας βρίσκεται στη μειοψηφία, θα πρέπει να το αποδεχτείτε αυτό στο εκλογικό αποτέλεσμα. Σαν εσάς/εμάς έχει πολλούς αλλά είχε περισσότερους με διαφορετική άποψη και προτίμηση. Αλλιώς θα γκρινιάζετε πάντα για το παστίτσιο.

masterchef θεός
|

(δεν ήταν θέμα να ανταποδώσω απλώς, παμπολλες φορές το έχω γράψει, +1)

Master chef
|

@ 26 Μάιος 2023 09:05
Το διασταύρωσα κι έχετε απόλυτο δίκιο. Πράγματι σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία α) δεν πρέπει να υπάρχει η αντίθετη άποψη β) εάν υπάρχει είναι απλά "κλάψες και γκρίνιες" γ) το αποτέλεσμα της κάλπης σημαίνει ότι ο λαός αποφάσισε ότι όλα έγιναν άριστα.
Άρα στην πραγματικότητα η στέγη δεν στάζει, τα τραίνα δεν τράκαραν και οι παρακολουθήσεις δεν έγιναν. Ή έγιναν μεν όλα αυτά αλλά για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία.... δεν είναι σημαντικά.
Το σημαντικό για εσάς λοιπόν είναι "το αποτέλεσμα των εκλογών", ενώ για εμένα το να μην καεί το παστίτσιο μου, γιατί δυστυχώς οι ψήφοι δεν τρώγονται (ακόμα κι αν μπορούν να μαγειρευτούν).

@ Master chef
|

Σεφ, ξέρεις τι θα πει αντιπροσωπευτική δημοκρατία; Ο κόσμος άκουσε όλα αυτά που άκουσες εσύ κι εγώ. Διάβασε, του πρήξανε τον έρωτα τα σαιτ και τα κανάλια, οι μεν και οι δε. Και μετά αποφάσισε όπως αποφάσισε στην κάλπη. Τα υπόλοιπα είναι κλάψες και γκρίνιες. Για το αποτέλεσμα των εκλογών μιλάω όχι για το αν στάζει η στέγη ή αν κάηκε το παστίτσιο.

Master chef (Το μωρό που κλαίει, ταΐζει η μάνα πρώτο)
|

@Ελλάς το μεγαλείο σου
- Και για τον ΟΣΕ, για γρίνια και για κλάψες κατηγορούσαν αυτούς που φώναζαν. Μετά βέβαια έκλαψαν άλλοι.
- Και για τις παρακολουθήσεις και το Predtor, πάλι για γκρίνια και για εξωγήινα σενάρια μας μιλούσαν. Εξωγήινοι τελικά μας παρακολουθούσαν?

- Εάν ένας νεοδιόριστος παραπονεθεί για το μισθό του των 750 ευρώ, είναι άραγε γκρινιάρης? Εάν για το ότι το σχολείο πχ δεν έχει θέρμανση ή στάζει ή μπάζει ή πέφτει?
Η γρίνια λοιπόν πολλές φορές αποδεικνύεται χρήσιμη, είτε για να φρενάρει πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται, είτε για να επιταχύνει αυτά που πρέπει να γίνονται. Φανταστείτε να μην γκρινιάζαμε πχ στον Ντούτσε ή στον Αλή Πασά.
ΥΓ. Τα χορτάτα μωρά βέβαια, σπάνια γκρινιάζουν. Εκτός κι αν δε χορταίνουν με τίποτα....

Γονιός
|

Βέβαια να χαρείτε. Πολύ καλά σας κάνει και σας χορεύει στο ταψί. Τώρα όλα θα τα λουστειτε θέλετε δεν θέλετε. Αριστη δεν θέλατε τώρα τσιμουδια. Εκεί όχι 180 280 έδρες να πάρει.

Ελλάς το μεγαλείο σου
|

Ελλάδα... η χώρα της γκρίνιας. Όποιος είναι στη μειοψηφία κλαίγεται και μιρλιάζει ότι έγινε "αδικία", "ο λαός δεν ήξερε", είναι χαζοί, είναι νοθεία, εξωγήινοι, τα πάντα. Όλα, εκτός από το να παραδεχτούμε ότι η πλειοψηφία ήθελε κάτι άλλο, και έχει δικαίωμα να θέλει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουμε εμείς.

Γεωργία
|

Και τι μας το λες? Για να χαρουμε? Με τους διορισμους θα παρει τις 180 έδρες? Ας έχουμε μυαλό... Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!

jim
|

Τώρα πάει για 180 βουλευτές.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/83328/ta-onomata-ton-3450-neodiorizomenon-ekpaideytikon