Η ανομία στα Πανεπιστήμια τελείωσε οριστικά

Αναθεώρηση Συντάγματος για μη Κρατικά Πανεπιστήμια- Αυξήσεις σε μισθούς δασκάλων , καθηγητών, πανεπιστημιακών με προυποθέσεις

04/10/2014

Ενημερώθηκε: 05/10/2014, 11:00

Άκουσε το άρθρο

Οι ένστολοι ήδη παίρνουν σημαντική αύξηση, το ίδιο θα συμβεί με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πανεπιστημιακούς. Όμως όλα αυτά προϋποθέτουν Πανεπιστήμια να λειτουργούν, ότι η ανομία εν πάση περιπτώσει, στα Πανεπιστήμια τελείωσε οριστικά.

Τα παραπάνω είπε ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στην εκδήλωση, για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και υπογράμμισε:

- Δική μου φιλοσοφία και φιλοσοφία της παράταξης ασφαλώς, είναι να πληρώνονται αξιοκρατικά και οι αστυνομικοί μας και οι στρατιωτικοί μας και οι γιατροί και οι πανεπιστημιακοί και οι εκπαιδευτικοί μας.

- Αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις, έπρεπε προηγουμένως να βγούμε από τα ελλείμματα.

- Και πώς θα προχωρήσουμε; Μόνο αν συνεχίσουμε να έχουμε πλεονάσματα! Όχι αν επιστρέψουμε ξανά σε ιλιγγιώδη ελλείμματα.

Ο κ. Σαμαράς σχετικά με τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, ανακοίνωσε:

Α.Πολύ σύντομα, από τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Που θα είναι τολμηρή και θα συμπληρώνει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις. Και θα δώσει νέα ώθηση.

Β.Για να υπάρξουν μη κρατικά Πανεπιστήμια, επιτέλους, που θα σταματήσει τη φυγή των παιδιών μας στο εξωτερικό, αλλά και θα ανεβάσει και τη δημόσια Ανώτατη Παιδεία, μέσα από τον ανταγωνισμό της με την ιδιωτική.

Γ. Και δεν επιτρέπεται να χάσουμε χρόνο. Ως τον Ιούνιο του 2016 που λήγει η θητεία αυτής της Βουλής, θα έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση. Και στην επόμενη Βουλή θα ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση για να εφαρμοστεί το νέο Σύνταγμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στους νέους τόνισε:

1. Η ανάταξη έχει αρχίσει! Και θα πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μέσα στην κρίση εκατοντάδες, νεοφυείς που λέμε, επιχειρήσεις, starts-ups, ξεκίνησαν από νέους ανθρώπους που δεν είχαν τίποτε άλλο πέρα από τις ιδέες τους, το ταλέντο τους και το κέφι τους. Και αυτοί οι άνθρωποι όλο και πληθαίνουν. Έχουν προχωρήσει χωρίς καμία βοήθεια στην αρχή. Μέσα σε μια χώρα που ως πριν ενάμιση χρόνο παραπατούσε....

2. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι στη δυσκολότερη καμπή της κρίσης, δεν περίμεναν να τους «βρουν δουλειά» κάποιοι άλλοι. Δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις και πέτυχαν.

3. Δεν ασχολήθηκαν με το πόσο θα είναι ο «κατώτατος μισθός». Δημιούργησαν νέα προϊόντα και κέρδισαν και αγορές και εισόδημα.

4. Δεν έκαναν «επαναστατική γυμναστική» στους δρόμους. Δημιούργησαν και πρόκοψαν σε ελάχιστο χρόνο. Αυτοί είναι οι «προάγγελοι» της Νέας Ελλάδας.

5. Το μέλλον σε αυτούς ανήκει. Έχουμε υποχρέωση, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, να απαλλάξουμε το μέλλον αυτών των παιδιών από τα βάρη και από τις αμαρτίες που εμείς, οι προηγούμενες γενιές, συσσωρεύσαμε σε βάρος τους.

Υπόδειγμα Παιδείας

«Η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι «κουκίδα» στο χάρτη» εκτίμησε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε τα εξής:

-Δεν θα εμφανίζεται, στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα, ως μόνιμη «εστία κρίσης» ή ως «παράδειγμα προς αποφυγήν».

-Θα είναι παράγων σταθερότητας για την περιοχή της, παράδειγμα ανάπτυξης και ευημερίας, υπόδειγμα Παιδείας, κέντρο Έρευνας και παγκόσμια εστία Πολιτισμού.

-Κι εδώ έχουμε τεράστια περιθώρια με εθνικές διαστάσεις.

- Όπως δείχνει και η τελευταία ανακάλυψη στη Γη της Μακεδονίας μας, στην Αμφίπολη, η ελληνική γη είναι γεμάτη από μνημεία παγκόσμιου πολιτισμού. Στον τόπο αυτό δεν γράφτηκε απλά Ιστορία.

-Υπάρχει η Ιστορία! Ζει η Ιστορία! Παντού, γύρω μας, κάτω από τα πόδια μας, είναι παρούσα και ζωντανή η παγκόσμια Ιστορία. Λέει ο ποιητής: «Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τους αιώνες με το μέρος σου». Καιρός αυτή την αλήθεια να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε όσο ποτέ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ