Ο δημοσιογράφος Μ. Γιομπαζολιάς τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος στην ΑΣΠΑΙΤΕ και πρόεδρος ο καθηγητής Σαρ. Ψυχάρης

Το Βιογραφικό του νέου προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ

23/12/2014

Ενημερώθηκε: 23/12/2014, 17:34

Άκουσε το άρθρο

Τον καθηγητή Σαράντη Ψυχάρη τοποθέτησε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στη θέση του προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία μέχρι σήμερα κατείχε ο Ομότιμος Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς.

Ειδικότερα η νέα Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ, έχει ως εξής:

α. Σαράντης Ψυχάρης του Ιωάννη, Καθηγητής ΑΣΠΑΙ− ΤΕ, ως Πρόεδρος.

β. Γεράσιμος Γιομπαζολιάς του Γεωργίου, Δημοσιογράφος−Νομικός, ως Αντιπρόεδρος.

γ. Νικόλαος Φράγκος του Ευστρατίου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Μέλος.

δ. Γεώργιος Χατζαράκης του Ευστρατίου, Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Μέλος.

ε. Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη του Θεόδωρου, εκπαιδευτικός ως Μέλος.

στ. Μπότσαρη Ευανθία του Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Μέλος.

ζ. Ξυπολιάς Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ως Μέλος.

Βιογραφικό Σημείωμα Σαράντος Ψυχάρης

Ο Σαράντος Ψυχάρης υπηρετεί ως Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(ΑΣΠΑΙΤΕ) στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμογές των Υπολογιστικών Επιστημών στην Εκπαίδευση». Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,-Τμήμα Φυσικής-, έχει Μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Γλασκόβης της Μ. Βρετανίας στην γνωστική περιοχή Computational Physics(Βαθμός Άριστα).

Έχει υπηρετήσει ως Πάρεδρος ε.θ. Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως Μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει διατελέσει «Professor of Education» και «Professor of STEM Education» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει επίσης διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Έχει βραβευθεί(1987) με το Βραβείο «Lord Kelvin», που έχει θεσπίσει το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης για υποψήφιους Διδάκτορες ως διάκριση για την ερευνητική του δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων για τις Νέες Υπολογιστικές Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση των Επιστημών .

Έχει επίσης συμμετάσχει ως συντονιστής σε πολλά Εθνικά (ΕΣΠΑ)και Ευρωπαϊκά Προγράμματα(FP7, Erasums) με θέματα την Εκπαίδευση στις Επιστήμες, την εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών, την Ευρωπαϊκή Πολιτική, την Ψηφιακή Σύγκλιση, την Διοικητική Μεταρρύθμιση. 

 Έχει διατελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENTEP(European Network on Teacher Education Policies) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ENTEP, εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, καθώς και αξιολογητής προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ