ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥMΒΟΥΛΙΟΥ ΑΕΙ προς ΥΠΟΥΡΓΟ: «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω ---Δεν ήταν έτσι το υπουργείο την εποχή που ήμουνα Πρύτανης 20 χρόνια πριν»

23/12/2014

Άκουσε το άρθρο

Αναγνωρίζω πως το πρόγραμμά σας είναι βεβαρυμένο, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να ακουστεί η φωνή μας. Δεν ήταν έτσι το Υπουργείο την εποχή που ήμουνα Πρύτανης 20 χρόνια πριν. Παίρνω, λοιπόν, το θάρρος ως Ακαδημαϊκός να σας επαναλάβω κάτι που ανέφερα και στον προκάτοχό σας: Αν έχετε αλλάξει γνώμη και δεν σας αρέσουν τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, καταργήστε τα. Μην τα ξευτελίζετε. Αν η παραίτησή μου σας εξυπηρετεί στην κατεύθυνση αυτή, μπορείτε να την ζητήσετε και θα την έχετε αυτοστιγμί.

Με αυτά τα λόγια απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο ο Ιωάννης Βέργαδος, Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κοινοποιώντας το έγγραφο του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προς τον Πρύτανη-Πρόεδρο του ΤΕΙ «που αρνείται να εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου για την συνέχιση της διαδικασίας για την εκλογή Κοσμητόρων σε δύο Σχολές του Ιδρύματος».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προς τον Πρύτανη-Πρόεδρο του ΤΕΙ που αρνείται να εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου για την συνέχιση της διαδικασίας για την εκλογή Κοσμητόρων σε δύο Σχολές του Ιδρύματος.

Σας παρακαλούμε να προβείτε σε ενδεχόμενες ενέργειές σας που απορρέουν από την μέριμνα για την τήρηση των νόμων. Θα σας παρακαλέσω πολύ να μην δείτε το θέμα ως ένα ασήμαντο πρόβλημα που αφορά ένα μικρό επαρχιακό Ίδρυμα σε μία απομακρυσμένη ακριτική περιοχή.

Αποτελεί σημαντικό θέμα στη λειτουργία των θεσμών στα ΑΕΙ ύστερα από το Νόμο που τότε ως Κυβέρνηση αποκαλέσατε κορυφαία μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα με την εισαγωγή του θεσμού των Συμβουλίων στα ΑΕΙ, και όλη σημερινή Συμπολίτευση, και όχι μόνο, είχε στηρίξει.

Πέραν αυτό για τη διαδικασία που επέλεξε ο Πρύτανης-Πρόεδρος του ΤΕΙ ευθύνονται και υπηρεσίες του Υπουργείου σας επί των ημερών σας, που επέλεξαν μη διαδικασία που είναι προσβλητική στο κύρος των Συμβουλίων.

Σας έχουμε κοινοποιήσει τη σχετική αλληλογραφία και είμαστε στη διάθεσή σας για πληρέστερη ενημέρωση. Αναγνωρίζω πως το πρόγραμμά σας είναι βεβαρυμένο, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να ακουστεί η φωνή μας.

Δεν ήταν έτσι το Υπουργείο την εποχή που ήμουνα Πρύτανης 20 χρόνια πριν.

Παίρνω, λοιπόν, το θάρρος ως Ακαδημαϊκός να σας επαναλάβω κάτι που ανέφερα και στον προκάτοχό σας: Αν έχετε αλλάξει γνώμη και δεν σας αρέσουν τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, καταργήστε τα.

Μην τα ξευτελίζετε. Αν η παραίτησή μου σας εξυπηρετεί στην κατεύθυνση αυτή, μπορείτε να την ζητήσετε και θα την έχετε αυτοστιγμί.

Με τιμή

Ιωάννης Βέργαδος,

Πρόεδρος του Συμβουλίου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ