Υπογράφηκε η μεταφορά των οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο Πίνακας με τον αριθμό θέσεων κατά Διεύθυνση

13/01/2015

Άκουσε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος υπέγραψε σήμερα την υπουργική απόφαση για την μεταφορά των οργανικών θέσεων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, των υποχρεωτικών μετατάξεων των εκπαιδευτικών.

Την απάντηση αυτή έδωσε στο esos το Γραφείο του υπουργού , σε σχετική ερώτησή μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Αύριο Τετάρτη η υπουργική απόφαση θα διαβιβαστεί στον Αν υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα. , προκειμένου να την υπογράψει και να διαβεβαιώσει ότι δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη για το δημόσιο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η συγκεκριμένη μεταφορά οργανικών θέσεων εμπίπτει στις διατάξεις περί απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (21)

Κική
|

Το θέμα μετατάξεις δεν τελείωσε! Άλλωστε, υπήρξε ποτέ ημερομηνία έναρξης και λήξης αιτήσεων θεραπείας για το συγκεκριμένο θέμα?

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
|

Φίλε μου Κίμωνα όχι και μόκο!!Και ο Αρβανιτόπουλος και ο Λοβέρδος είναι.... <<τιτανοτεράστιοι>>.Ολα κι όλα!<<Αποκαταστάσεις>> αδικιών γίνονται!!!Χι χι χι!Ναι αλλά την αρχική αδικία με τους ήδη εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας- και για να μη ξεχνιόμαστε-αυτούς που όλα τους τα χρόνια τα πέρασαν σε σχολεία και όχι σε ..γραφεία,δεν την αποκαθιστά κανένας!Συναδέλφους που δεν πήραν μετάθεση Τον Ιούνιο π.χ. και τον Ιούλιο <<γεννήθηκαν>> νέες θέσεις για τους μεταταγμένους.Οσο καλοπροαίρετος και να΄σαι αυτό είναι πρόκληση,τι να κάνουμε τώρα;Και βέβαια το επιχείρημα περί του ότι οι μετατάξεις είναι νόμος του κράτους και όχι κάτι παράνομο δε λέει κάτι;Κολυμπήθρα του Σιλωάμ όταν κάτι άδικο γίνεται νόμος του κράτους;Το αστείο είναι ότι όταν πρωτοβγήκε η εγκύκλιος κάποιοι διαμαρτύρονταν ότι θα τους πάνε ακόμα πιο μακριά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις.Και στο τέλος πήγαν δίπλα στο σπίτι τους βέβαια!Καμιά διαμαρτυρία εκεί!Ε ρε γέλια!!

Άννα
|

Το δίκαιο το γνωρίζουμε όλοι, ακόμη και αυτοί που κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι έγινε. Προσωπικά, είχα κάνει αίτηση και για τις εθελοντικές και για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Διορισμένη από το 1999,έχοντας υπηρετήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, είχα επαρκή μόρια και για τις 2 περιπτώσεις. Περιέργως, δεν πήρα μετάταξη αρχικά. Όπως έμαθα έπρεπε να είχα βάλει μέσο.. Χρειάστηκε να κάνω 5 αιτήσεις σε διάφορους φορείς για να υποστηρίξω την ένστασή μου. Δικαιώθηκα(120 μόρια).Πήρα μετάταξη. Όπως μάλλον θα έπαιρνα και μετάθεση αν υπήρχαν θέσεις. Φυσικά και θέλω να πάρω οργανική. Θα πάρουν όπως φαίνεται και αυτοί που ως εκ θαύματος πήραν μετάταξη /μετάθεση με 40 μόρια στην Αθήνα. Με συμφερει να πάρω οργανική. Ήταν δίκαιο και διαυγές αυτό που έγινε? Όχι, βέβαια!!Κανονικά όλη η διαδικασία πρεπει να γίνει από την αρχη!!Σωστά. Ξεκάθαρα!!Τωρα όσοι λένε το αντίθετο? ή εχουν παντελή άγνοια ή απλά είναι από αυτούς που δεν θα είχαν καμία ελπίδα αν τα μόρια είχαν δημοσιευθεί. .Όλα τα άλλα είναι άρες, μάρες, κουκουνάρες..

Κίμων
|

Όταν ο Αρβανιτόπουλος άρχισε τις αδικίες όλοι κάνατε μόκο και τώρα που ο Λοβέρδος έσωσε ότι ήταν δυνατόν αποδίδοντας δικαιοσύνη σε όσους είχαν αδικηθεί γκρινιάζετε. Μπράβο του και στο ότι έβγαλε τις οργανικές που οι συνάδερφοι ζητούσαν. Ο καθένας σας όμως λέει ό,τι ασυναρτησία του συμφέρει χωρίς ούτε καν να γνωρίζει το νόμο και λεπτομέρειες . Στο φινάλε όποιος νομίζει εαυτόν αδικημένο ας έκανε ένσταση ( με συγκεκριμένα στοιχεία όμως) όπως έκαναν όσοι δικαιώθηκαν. Το θέμα μετατάξεις τελείωσε βέβαια αλλά ίσως η προεκλογική περίοδος κάνει κάποιους πιο λαλίστατους τώρα.

Κωνσταντινα
|

Νομιζω ειναι πια σαφες σε ολους μας οτι ολες οι ενεργειες εγιναν λαθος απ την αρχη.αφου ηταν αναγκη να κατεβουν ατομα στην αβαθμια ας γινοταν πρωτα αναγωγη των μοριων ολων των ενδιαφερομενων,επειτα ας ανοιγαν θεσεις κ τελος βα γινονταν μεταθεσεις μεταταξεις ταυτοχρονα,σε κοινη βαση.
Τετοιες εποχες,με το μισθο που παιρνουμε οποιοι αδικηθηκαν κ εμειναν μακρια απ τα σπιτια τους,απ οποια βαθμιδα κ αν προερχοταν ειναι κριμα. Το φταιξιμο του αρβανιτοπουλου που το ξεκινησε ολο αυτο το κουβαρι που μπλεκεται πια ολο κ περισσοτερο! Κ του λοβερδου που το συνεχισε...
ειναι λες κ σπερνουν τη διχονοια επιτηδες!

xristos
|

Τα ίδια και στο Νομό Λάρισας .Ξαφνικά και από το πουθενά 26 κενά Γυμναστών και 33 Αγγλικών .Εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάθεση με 120 μόρια και 21 χρόνια υπηρεσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μένουν εκτός Νομού και τις θέσεις λαμβάνουν άτομα ακόμα και με 40 μόρια .Θα υπάρξει ισονομία ;

Κλεάνθης
|

@ Κωνσταντινα - Κάποιες μεταθέσεις "παλαιών" έγιναν και αυτοί πήραν θέσεις παρόλο που είχαν λιγότερα μόρια από μεταταγμένους. Βέβαια ΔΕΝ είναι γενικό φαινόμενο αλλά...υπάρχουν θιγόμενοι, μεταταγμένη στο οικείο ΠΥΣΠΕ με 110+ μόρια είδε οργανικό κενό να δίνεται σε "παλαιά" με 79 μόρια που ήρθε με μετάθεση. Έχεις δίκιο ότι πολλές μετατάξεις ήταν μεταθέσεις (γι αυτό και έγραψα παραπάνω "οι διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί ελλιπώς οργανωμένη, παράλογη, άδικη και σε αρκετές περιπτώσεις σκοτεινή"). Δεν είναι εύκολο να βρεθεί άκρη, υπάρχουν επιχειρήματα εκατέρωθεν. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως άτομα που έχουν στύψει το σύστημα για το προσωπικό τους συμφέρον, αφήνοντας σχολεία με μόνιμο κενό (για χρόνια και χωρίς να έρθει αναπληρωτής), παίρνοντας μόρια που δε θα έπρεπε (απόσπαση σε γραφεία πολιτικών, διευθύνσεις κλπ αλλά μόρια δυσπρόσιτου) να σηκώνουν το δάκτυλο και να απαιτούν...δικαιοσύνη ή να μιλάνε για τη θέση τους..., . Λίγο κοινή λογική, καθώς άλλο αντιπαρέρχομαι φαινόμενα και καταστάσεις και άλλο αγνοώ τι συμβαίνει.

giannis
|

Με βάση το νόμο μετατάξεις γίνονται από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη αφού ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις και οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν τις οργανικές που έχουν απομείνει, αν έχουν απομείνει. Αυτές οι μετατάξεις που έκανε ο Αρβανιτόπουλος θα καταπέσουν στο ΣΤΕ. Η απόφαση σύστασης οργανικών τουΛοβέρδου δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, αν υπογραφεί από τον Σταικούρα θα ακυρωθεί επίσης.

Κωνσταντινα
|

Μεταφορα θεσεων απο β βαθμια σε α βαθμια επρεπε να γινει ΜΟΝΟ αν το πυσδε προελευσης ηταν ιδιο με το πυσπε στο οποιο γινοταν η μεταταξη!
αλλιως λεγεται μεταθεση!

Κωνσταντινα
|

Αγαπητε συναδελφε κλεανθη,
οι παλαιοι της αβαθμιας δεν πηραν μεταθεση οπως γραφεις, οι περισσοτεροι εχουν μεινει ακομα εκτος του τοπου τους τη στιγμη που εκει ειναι στη διαθεση του πυσπε μεταταχθεντες με λιγοτερα μορια..πολυ λιγοτερα!εχω ψαξει ονοματα κ ξερω τι γραφω!
και ετσι θα παραμεινει η κατασταση γιατι με τους μεταταχθεντες στη διαθεση για οριστικη τοποθετηση οι διευθυνσεις θα δηλωσουν μηδενικες αναγκες προφανως,μεταθεσεις δε θα γινουν παρα ελαχιστες κ οι νεες θεσεις πανε στους μεταταχθεντες που βολευτηκαν για την υπολοιπη θητεια τους κ ειναι νεοι!δε θα βγουν στη συνταξη συντομα...
φιλικα

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Κυρία/Κύριε Αλεπίδη.
Όταν κάποιος είναι στο σχολείο όπως εγώ και στέλνω το μήνυμα από το κινητό μέσα στον περιορισμένο χρόνο του διαλείμματος είναι νομίζω λογικό να γίνουν λάθη. Δόξα το θεό την κατέχω καλά την ελληνική γλώσσα . Αλλά φαντάζομαι εσένα σε ενοχλεί μόνο αυτό και όχι η πραγματικότητα και η ουσία. Και είμαι σίγουρος πως ότι γράφεις έχεις την πολυτέλεια να στο διορθώσει το πρόγραμμα του υπολογιστή σου.

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Αγαπητέ Βασίλη. Το να εκφράζεσαι ανώνυμα και γενικόλογα είναι εύκολο. Δεν ξέρω ποιός είσαι και τι εξυπηρετείς. Ξέρω όμως όπως και η Νίκη και το εκφράζω επώνυμα, για την μεγάλη αδικία που έγινε. Δεν είμαστε εναντίον συναδέλφων.
Απλώς διεκδικούμε το δικαίωμα της μετάθεσης που μας το κλέψαν. ¨΄Εχω 17 χρόνια προυπηρεσία στα βουνά και στα λαγκάδια, κάνω εδώ και χρόνια αίτηση για μετάθεση και δεν μου τη δίνουν γιατί δεν υπάρχουν κενά. Και ξαφνικά ως δια μαγείας δημιουργούνται πολλά. Καλό αυτό. Αλλά δίνονται "αντικειμενικά" και "αξιοκρατικά" σε συναδέλφους που με 5 και 6 χρόνια μόνο προϋπηρεσίας δεν πήραν μόνο μετάταξη αλλά τους δόθηκε και το δώρο της μετάθεσης. Τι γενναιόδωρη κυβέρνηση, σε τι δίκαιη και ωραία κοινωνία ζούμε. Ελλάδα το μεγαλείο σου. Και δυστυχώς αντί να ντρεπόμαστε ή τουλάχιστον να μη μιλάμε, τους υποστηρίζουμε κιόλας. Γιατί απλά ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και δεν τον ενδιαφέρει για τους άλλους.

Κλεάνθης
|

Οι θέσεις των "παλαιών" ειδικοτήτων (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κλπ) ήταν κλειστές για τους μεταταγμένους για δύο χρόνια. "Παλαιοί" της πρωτοβάθμιας πήραν μετάθεση και οριστική τοποθέτηση με λιγότερα μόρια από του μεταταγμένους, γιατί οι δεύτεροι δεν είχαν δικαίωμα αίτησης οριστικής τοποθέτησης. Οι υποχρεωτικές μετατάξεις ΔΕΝ είναι παράνομες (έγιναν βάσει νόμων, τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες) αλλά σίγουρα οι διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί ελλιπώς οργανωμένη, παράλογη, άδικη και σε αρκετές περιπτώσεις σκοτεινή (οι θιγόμενοι και οι αδικημένοι δεν είναι μόνο οι παλιές ειδικότητες) . Και μια παρατήρηση: το δικαίωμα να κατηγορείς το σύστημα το έχεις απολέσει από τη στιγμή που το έχεις χρησιμοποιήσει για να βολευτείς ή έχεις σιωπήσει μπροστά στην αδικία. Το ότι είναι άδικο να μην μπορεί κάποιος να διεκδικήσει μια θέση με βάση τα μόρια του, είναι. Ας ελευθερωθούν όμως ΟΛΕΣ οι θέσεις που δόθηκαν την τελευταία διετία στου παλιούς (ήμερα) που όμως δεν είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν οι μεταταγμένοι (άγρια) και να γίνει επανατοποθέτηση με βάση τα μόρια. Όταν υπάρχουν σχολεία που δεν είχαν γυμναστή για 2-3 χρόνια γιατί ο έχων την θέση έφευγε με απόσπαση (χωρίς φυσικά να περιμένει τον αντικαταστάτη του, ως όφειλε, ούτε εβδομάδα) και απέκτησαν μετά τις μετατάξεις (με τους ΠΕ70 να ξεφυσάνε με ανακούφιση) όλα ήταν ΟΚ φαντάζομαι ε;

@Νικι και Παγωνίδη από Στρατή
|

Τί σύμπτωση και οι δυο να γράφετε "δικαιωσύνη"!!!

@Παναγιώτη Παγωνίδη από Α. Αλεπίδη
|

Η ορθογραφία σου δεν δείχνει ιδιότητα εκπαιδευτικού (π.χ."εξηπυρετούνται", "δικαιωσύνη") όπως και η ασυνάρτητη σύνταξή σου. Αν πάλι έκανες και γκάλοπ για την πρόθεση ψήφου 5000 ατόμων τότε να το δημοσιεύσουμε! Τέλος να ξέρεις πως θιγόμενη είναι λίγο ή πολύ όλη η Ελλάδα από αυτά που γίνονται εδώ και χρόνια αλλά εσύ λες τα πήρες χαμπάρι τώρα (τελευταίος φαίνεται!) και μάλιστα με ποια αφορμή: την πολύ σωστή κίνηση του νυν υπουργού να ορίσει τις οργανικές! Τώρα που πρέπει να πεις μπράβο εσύ θύμωσες!

xrisa
|

'Ελεος κύριε Λοβέρδε!!!
Τι πανικός είναι αυτός για να βολέψετε τα ψηφουλάκια σας!!!
Τρέξτε να προλάβετε γιατί οι μέρες της κυβέρνησής σας είναι μετρημένες.
Η ΔΟΕ δεν βλέπει τι πάει να γίνει;;;
Τζάμπα εμείς οι γυμναστές της Α/θμιας την στηρίζουμε τόσα χρόνια...
Κρίμα...

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Αγαπητέ Βασίλη. Καλά είναι όταν εκφράζουμε μια άποψη να έχει ονοματεπώνυμο και να είναι συγκεκριμένη. Δεν ξέρω ποιος είσαι ούτε τι συμφέροντα εξυπηρετείς.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας.
Αλλά όπως σου απάντησε και η Νίκη έγιναν πολλές αδικίες που τις γνωρίζεις. Δεν μπορεί για παράδειγμα εγώ με 16 χρόνια προυπηρεσίας στα βουνά και στα λαγκάδια να μην μπορώ να πάρω μετάθεση στον τόπο μου και ο συνάδελφος της δευτεροβάθμιας να την έχει κατοχυρώσει μέσα από την μετάταξη μόνο με 6 χρόνια προυπηρεσίας. Δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί αλλά να υπάχει ισονομία. Γιατί να μην δώσουν τις οργανικές αξιοκρατικά με βάση τα μόρια και τις αιτήσεις για μετάθεση? Και πως ξαφνικά άνοιξαν τόσες οργανικές θέσεις που μέχρι τώρα στους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας δεν υπήρχε ούτε μία και για χρόνια ολόκληρα κάναμε αιτήσεις χωρίς αντίκρυσμα?
Περιμένω μια απάντηση.

Πετρος Β.
|

Αγαπητε Παναγιωτη ,
"Απαράδεκτη, άδικη, ρουσφετολογική ενέργεια που καταδικάζει όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας." --- Τι εννοεις ? οτι τους καταδικαζει να εχουν οργανικη ?

"Έχουν ξεσπιτώσει και οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους με πολλά χρόνια προυπηρεσίας" --- Ποιον ξεσπιτωσαν ? αυτον που εκανε αιτηση για να μεταταχθει υποχρεωτικα ?? αυτους που τους εδωσαν την δυνατοτητα να μεταταχθουν και να πανε σπιτια τους μετα απο χροοοονια μακρια χωρις να υπαρχει οριζοντας μετακινησης ? Φυσικα οσοι ειχαν το θαρρος να κανουν αιτηση .

Υπαρχει καποια παρανομια που εχεις εντοπισει ? σε ποιο αρθρο ? σε ποιο σημειο η διαδικασια παρεκλινε απο αυτην που ειχε ανακοινωθει ? και σε ποιο σημειο υπηρχε δεσμευση για την τηρηση ποιας διαδικασιας ?

Τα συμπερασματα δικα σας ......

Νικι
|

Να δωθει οργανικη θεση σε οσους ειναι σε διαθεση το καταλαβαινω συναδελφε αλλα ελα και πες μου εσυ γιατι δινονται οργανικες μονο στους μεταταγμενους και οχι σε ολους,επισης γιατι δινονται οργανικες χωρις να εχουν ικανοποιηθει οι μεταθεσεις οσων εκπαιδευτικων ειδικοτητων υπηρετουσαν χρονια στην α/θμια.Δηλαδη ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα.Γυμναστες στην Θεσσαλονικη με 40 μορια δευτεροβαθμιας την ιδια στιγμη που αλλοι με 70 και πανω μορια χρονια ζητανε μια μεταθεση και δεν τους την δινουν.Καλο ειναι που κοιτατε το συμφερον σας αλλα να υπαρχρει δικαιωσυνη.Σκεφτειτε τι θα γινοταν αν ερχοταν 700 γυμναστες στην Β/θμια και σας εκλεβαν τια θεσεις.Ελπιζουμε να εκπεσει στα δικαστηρια ολο αυτο και να μην κουβαλησουν και τους διαθεσιμους.Εχει παραπαει το θεατρο παραλογου με ολα αυτα

Βασίλης
|

Γιατί αυτοί που ήταν στη Δευτεροβάθμια σύμφωνα με τον παραπάνω δεν έχουν οικογένειες;

Και που είναι η παρανομία όταν στηρίζεται σε νόμο?
Άλλωστε υπήρχε δέσμευση να γίνει αυτό! Να δοθούν δηλαδή οργανικές σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διάθεση για να μη νιώθουν ότι κινδυνεύουν με απόλυση!

Αλλού είναι τα προβλήματα και όχι σε αυτή την απόφαση

Παναγιώτης Παγωνίδης
|

Απαράδεκτη, άδικη, ρουσφετολογική ενέργεια που καταδικάζει όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας. Η γελοιότητα στο μεγαλείο της. Ποιός νοήμων και αντικειμενικός δεν καταλαβαίνει ότι εξηπυρετούνται συμφέροντα. Να είναι σίγουροι όλοι τους ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και σίγουρα θα πάρουν την ψήφο όλων των 5000 θιγόμενων εκπαιδευτικών.
Έχουν ξεσπιτώσει και οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους με πολλά χρόνια προυπηρεσίας . Κρίμα γιατί μέχρι και πριν από αυτό πίστευα στη δικαιωσύνη και τη διαφάνεια αυτής της κυβέρνησης και την υποστήριζα.
Καλό κουράγιο συνάδελφοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ