Η ΠΕΙΕΠ για το ασφαλιστικό καθεστώς των εκπαιδευτικών γιατρών εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικού προσωπικού

Με αφορμή το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας,που δημοσίευσε το esos

15/01/2015

Άκουσε το άρθρο

Η συνδικαλιστική ένωση των ιατρών παιδαγωγών Π.Ε.Ι.Ε.Π. που εκπροσωπεί όλους τους ιατρούς και οδοντιάτρους που υπηρετούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, με αφορμή το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, που δημοσίευσε το esos σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς των εκπαιδευτικών γιατρών εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικού προσωπικού, μας ενημερώνει ότι απέστειλε την ακόλουθη επιστιολή προς την ΓΓ αυτοαπασχολουμένων του Υπ. Εργασίας και τον ΠΙΣ : 

Λαμβάνοντας υπόψη την από 10/10/2014 εγκυκλίου σας περί διακοπής της εγγραφής στο ΤΣΑΥ των συναδέλφων που μετατάχθηκαν αναγκαστικά σε θέσεις διοικητικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η ένωση μας αντιπαραθέτει και προτείνει τα εξής:

Οι μεταταχθέντες ιατροί-οδοντίατροι κατά τα έτη 2013-2014 & 2014-2015 απασχολούνται σαν εκπαιδευτικοί ιατροί με απόφαση του ΥΠΕΠΘ και των Περιφερειακών Διευθύνσεων που ανήκουν (βλ. συνημμένα), πολύ δε εξ αυτών απασχολούνται ως ιατροί αγώνων στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ενώ άλλοι διατηρούν νόμιμο ιατρείο, τέλος δεν έχουμε πλήρη εικόνα για την τεχνική εκπαίδευση αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νέοι τομείς του ΔΒΜ και οι ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό στον τομέα υγείας πρόνοιας.

Παράλληλα πολλοί συνάδελφοι έχουν ζητήσει μετάταξη σε θέσεις αντίστοιχων προσόντων στο ίδιο ή και σε άλλα υπουργεία.

Ταυτόχρονα και αφού μελετήσαμε την παρ Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 καθώς και την την Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔΔ/οικ. 26188 με ημερ/νία 12 Νοεμβρίου 2012 (σελ. 6 ΣΤ.γ «Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση η μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων δεν θίγει οποιοδήποτε εργασιακό τους δικαίωμα, καθόσον δεν μεταβάλλεται η υφιστάμενη νομική φύση της υπηρεσιακής τους σχέσης, αλλά ούτε και η σχέση ασφάλισης αυτών (...)».

Από τα παραπάνω συνάγεται αυτονόητα το συμπέρασμα ότι οφείλετε να αποσύρετε άμεσα την εγκύκλιο σας προς το ΤΣΑΥ και να την επανακοινοποιήσετε στο ορθό διευκρινίζοντας ότι οι μεταταγμένοι αναγκαστικά υπάλληλοι λόγο κινητικότητας, διατηρούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και επομένως μόνο να ενημερωθούν μπορούν για τα παραπάνω μετά την μετάταξη τους και όχι να αναγκαστούν σε αλλαγή του ασφαλιστικού τους φορέα.

Σχόλια (1)

Teacher
|

Είμαστε σοβαροί;... Nα ασφαλίζονται σε Φορέα Υγειονομικών διοικητικοί υπάλληλοι (πρώην υγειονομικοί μεταταχθέντες σε θέσεις διοικητικών με τη συναίνεσή τους); E, τότε γιατί να μην ασφαλίζονται σε Φορέα Διοικητικών υγειονoμικοί υπάλληλοι;

(E ρε ..."Μέρκελ" που χρειάζεται αυτή η χώρα....)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ