Κινητοποιούνται οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ από μετάταξη

15/05/2015

Ενημερώθηκε: 16/05/2015, 10:33

Άκουσε το άρθρο

Η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών της ΠΕ από μετάταξη, καλούν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 19/5 στις 9πμ για να διαδηλώσουν ενάντια στην εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση “σε ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ανατρέπει την οικονομική ,οικογενειακή, κοινωνική ζωή 4000 ανθρώπων και μας οδηγεί στην ανεργία”.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι “η πρόταση περί ανάκλησης της μετάταξής μας είναι κατάφωρα άδικη και μας μετατρέπει για μια ακόμη φορά σε εξιλαστήρια θύματα των αποφάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (23)

Εκπαιδευτική Mιζέρια
|

Φίλτατε eron έχεις απόλυτο δίκαιο, ως ανεξάρτητος παρατηρητής του φαινομένου τρομολαγνείας ( για να μην κάνουν όλοι αίτηση προφανως) ''υποχρεωτικές μετατάξεις'' (βυσματικές για όσους κομματικούς γνωρίζαν οτι είναι ενας έμμεσος τρόπος για μετάθεση απο το παράθυρο), θα ήθελα να τονίσω οτι τα πράγματα είναι απλά και η λύση είναι μια και διαφανής.
1. Ανακοίνωση των πραγματικών κενών στην Α'/θμια που πρέπει να καλυφθούν ανα ειδικότητα και νομό.
2. Ανακοίνωση των μορίων όσων πήραν την περιβόητη μετάταξη και αρχικά και μετέπειτα με ενστάσεις. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
3. Κάλυψη των πραγματικών κενών ανα ειδικότητα βάση των ανακοινωθέντων μορίων και οι πλεονάζοντες - κατεργάρηδες (προσωπικά γνωρίζω νομό όπου αντι για τις 10 πχ θέσεις ΠΕ-19 μετατάχθηκαν τελικά τριπλάσιοι πχ 30 !!! ) πίσω στο ΠΥΣΔΕ της Β'/θμιάς τους. Δόξα τω θεό κενά υπάρχουν....ας όψονται οι συνταξιοδοτήσεις !

Μετάταξη
|

προς eron
1. Δεν ήταν μαντεψιά, ο γραπτός σου λόγος δείχνει συνάδελφο που δεν διέτρεχε άμεσο πρόβλημα (διαθεσιμότητα, υποχρεωτική μετάθεση). Αλλά τώρα θα κάνω μια μαντεψιά, να υποθέσω πως δεν έχεις τελειώσει και σχολή πληροφορικής;
2 και 3. Τσέκαρε πόσοι συνάδελφοί σου (ΠΕ19-20) έχασαν οργανικές θέσεις τα τελευταία 5 χρόνια για να καταλάβεις πόσο μπετον αρμέ είναι οι οργανικές στη Βθμια, στην Αθμια υπάρχουν κενά που ναι τα επόμενα 20 χρόνια δεν πιστεύω πως θα αλλάξουν πέρα από αυτά που θα προκαλέσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως αδικίες θα υπάρξουν αλλά δεν δέχομαι πως το δίκαιο ταυτίζεται με το συμφέρον, δες για παράδειγμα τι ζητάει το συντονιστικό για την Αθμια,
α. Πραγματοποίηση μεταθέσεων Αθμιας 2014-2015 και στη συνέχεια
β. Οργανικές μεταταχθέντων και μετατιθέμενων ταυτόχρονα
ενώ το συμφέρον είναι πρώτα οργανικές μεταταχθέντων και στη συνέχεια στα εναπομείναντα και με βάση τις ανάγκες μεταθέσεις.

Όπως καταλαβαίνεις κάποιοι δεν ταυτίζουν το συμφέρον με το δίκαιο...

eron
|

Μετάταξη

1ον : Συγχαρητήρια για τη μαντεψια. Έχω 10 χρόνια προυπηρεσία.
2ον : Θεωρούσατε πιο επικίνδυνο το ενδεχόμενο να πάρει κάποιος υποχρεωτική μετάθεση από το να πάει ως καθ. Ειδικότητας στην Α’βαθμια σε μη θεσμοθεστημένες θέσεις (όπου θα ήταν τρομερά δύσκολο , αν απαιτούντο νέες διαθεσιμότητες, να γίνει μια κατάργηση όλου του κλάδου). Είναι δε πολύ πιο επικίνδυνες οι αλλαγές προγραμμάτων σπουδών στην Ββάθμια απ ότι στην Αβάθμια, όπου το πρόγραμμα σπουδών είναι μπετόν αρμέ…
3ον : Ακόμα και έτσι να είναι , οι παραπάνω κίνδυνοι (υποχρ μετάθεσης) αφορούσαν όσουν ήταν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ. Εκεί να δεχτώ το φόβο .Όσοι όμως είχαν οριστικές τοποθετήσεις και τις άφησαν για να πάρουν μια θολή μετάταξη σε ανύπαρκτες θέσεις ( και στην περίπτωση του κλάδου μου , ΠΕ19 , σε ανύπαρκτο κλάδο ) , συγνώμη αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν περισσότερο δίκιο από περιπτώσεις σαν τη δική μου. Τώρα το τι είναι σίγουρο και για ποιόν , θα το δούμε στην πράξη. Όχι ότι και οι συγκεκριμένοι δεν έχουν τα δίκια τους Δυστυχώς , με την οπωσδήποτε κατάπτυστη διαδικασία των μετατάξεων , όλοι έχουν από ένα κομμάτι δίκιου. Εδώ όμως τα δίκαια είναι συγκρουόμενα και θα πρέπει να βρεθεί το λιγότερο άδικο. Καλά ξεμπερδέματα . Ας μην έχουμε αυταπάτες. Ως συνήθως συμβαίνει ο καθένας θα ταυτίζει το συμφέρον του με το δίκαιο.

Η ουσία με λίγα λόγια (από Σ.Π.)
|

Όταν μαλώνου τα βουβάλια (κόμματα) την πληρώνουν τα βατράχια ( οι εκπαιδευτικοί). Οι κομματικοί σύμβουλοι Αρβανιτόπουλου τότε έκαναν τη μια ζημιά και οι ανάλογοι σύμβουλοι των Μπαλτά-Κουράκη τώρα πάνε να την υψώσουν στο τετράγωνο! Άτομα φανατικά και εκδικητικά δίπλα σε ανενημέρωτους υπουργούς. Τώρα -μετά δυο χρόνια-αν είναι δυνατόν(!) "λέγεται" το απίστευτο και σαν σκέψη ακόμα: να πατήσουμε κάτω 4000 οικογένειες! Πρόσφυγες στον τόπο τους! Δεν στέκει ούτε νομικά ούτε και ανθρωπιστικά αυτό ούτε και στη ...Συρία! Στο κάτω κάτω οι μεταταγέντες έκαναν κάτι απόλυτα νόμιμο, σε απόγνωση εκβιασμού, μετά ταλαιπωρία σε νησιά και βουνά, χωρίς να έχουν βύσματα στην τότε κυβέρνηση (ειδικά όσοι έκαναν ενστάσεις κάθε άλλο παρά προσκείμενοι σ΄αυτήν ήταν). Ή μήπως ερωτεύτηκαν την α/θμια απότομα; Ακριβώς το ίδιο καταπιεσμένοι ήταν όπως και τώρα οι αιχμάλωτοι των ειδικοτήτων που διαμαρτύρονται κι αυτοί λογικά γιατί κουράστηκαν το ίδιο στα νησιά! Tάχιστα πρέπει να βρεθεί μια λύση και γι΄αυτούς με μηδενικό κόστος για τους μεταταγέντες; Υπάρχουν πολλοί τρόποι αρκεί να τους ψάξουν οι κομματικοί σύμβουλοι και οι διοικητικοί του υπουργείου. Κύριοι υπουργοί της αριστεράς θα πρέπει να δώσετε παράδειγμα ανθρωπισμού, σύνεσης ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (απέναντι μάλιστα σε άτομα που ιδεολογικά ήταν συντριπτικά μαζί σας)! Πριν το κακό πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Θα είναι τιμή για σας.

Μετάταξη
|

Προς mariza
Όχι δεν άκουσα τον αριθμό 6, αλλά προς τι το ύφος σου;
Κι εσύ πήρες οργανική από μεταταχθέντα και ανησυχείς τώρα που θα τη χάσεις;

Μετάταξη
|

Προς Nikos
Όχι δεν άκουσα κάτι διότι δικαιώθηκα εξαρχής και μετατάχθηκα εξαρχής οπότε δεν χρειάστηκε να παρακολουθήσω περισσότερο τη διαδικασία, μιας και αναφέρεσαι όμως στο ρουσφετολογικές μήπως θα έπρεπε κι εσύ να ενδιαφερθείς για την ανακοίνωση των μορίων και ταυτόχρονα για τη διοικητική δίωξη των υπαλλήλων που δήλωσαν πλαστά στοιχεία αντί αυτά τα "βύσματα" που νομίζαμε πως είναι πράσινα και μπλε αλλά τελικά αποδεικνύεται πως είναι και πορτοκαλί να κρύβονται πίσω από τους 4000 συναδέλφους; Δηλαδή για 10-20 άτομα διαγράφονται 4000 οικογένειες, να χαρώ τη δικαιοσύνη σας...

Προς eron
Ας θυμηθούμε επίσης τον Νόμο τον υποχρεωτικών μεταθέσεων και το πόσο εύκολα μέσω των Προγραμμάτων Σπουδών καταργούνται οι οργανικές θέσεις, πράγματα που προφανώς δείχνεις να αγνοείς, για να καταλάβεις την αγωνία που οδήγησε πολλούς στην υποβολή αιτήσεων μετάταξης. Προφανώς εσύ ανήκεις στο είδος υπο προστασία των έχοντων πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσία, ένα ακόμα επιτυχημένο δημιούργημα των πολιτικών σου προϊσταμένων για τον κατακερματισμό του κλάδου.
Όσο για τις οργανικές που αναφέρεις, είτε σου αρέσει είτε όχι, να είσαι σίγουρος πως την οργανική θα την χάσεις και θα επανέλθει, είτε τώρα με πολιτική απόφαση είτε αργότερα με δικαστική, στον αρχικό της κάτοχο από τη στιγμή που με πλάνη την απώλεσε. Η επαναφορά των εκπαιδευτικών οφείλει να γίνει στα δεδομένα που αντιμετώπιζαν προ της μετάταξής τους και αυτό δεν αφορά μόνο την επαναπόδωση των οργανικών αλλά και την ακύρωση όλων των μεταθέσεων της Βθμιας.
Για τα υπόλοιπα που λες το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι πως Μετά Χριστόν Προφήτης... γιατί αν είχες κι εσύ τόσο καλή γνώση των πραγμάτων δεν θα διεκδικούσες μια οργανική που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χάσεις...

Eron
|

...για τα περί πλάνης , ας θυμηθούμε εκείνη την άνοιξη του 13. Είχε κυκλοφορήσει , ως καραμπινάτο ράδιο αρβύλα , ότι κινδυνεύουν οι υπεράριθμοι , άρα μη έχοντες οργανική. Οποίος είχε στοιχειώδη γνώση , η έστω στοιχειώδη νου να ρωτήσει , θα μάθαινε ότι οι οργανική έχουμε όλοι στο υπουργείο, οι κακώς λεγόμενες οργανικές σε σχολεία είναι απλώς οριστικες τοποθετήσεις. Άρα δεν υπήρχε περίπτωση να διώξουν υπεράριθμους άνα κλάδο παρά μόνο να καταργήσουν ολόκληρους κλαδους.οπως και τελικα έγινε. Με το δεδομένο αυτο( άγνοια νόμου δεν συνιστά πλάνη), η πλάνη ήταν ποια; Θεωρούσατε πιο σίγουρες θέσεις ειδικοτήτων στην Α'βαθμια ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ;

Eron
|

Δεν ξεχνάω τίποτα κ. ΝΜ (πολύ σίγουρος είσαι...ευσεβής πόθος ; )

Εάν γίνει αυτό που λες , τότε θα δούμε αν και τι είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι δικηγόροι και οι συνδικαλιστές θα έχουν υπερωρίες

@fotis από νομικό Α. Π.
|

Θα πρέπει να ξέρεις αγαπητέ ότι οι μετατάξεις σε όποια υπηρεσία, δια νόμου γίνονται για όποιον ενδιαφέρεται, κατά τρόπο ισότιμο σε όλη τη χώρα βάσει μόνο προσόντων συγκεκριμένων. Με τίποτα δεν προηγούνται οι εντός νομού ή περιφέρειας των λοιπών ανά τη χώρα. Αυτό είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ο Αρβανιτόπουλος στο σημείο αυτό έκανε παρανομία βαρβάτη. Γι΄αυτό τώρα αν τυχόν γίνουν νέες μετατάξεις για να είναι νομικά ισχυρές θα πρέπει να ισχύσουν σε όλους Πανελλήνια μόνο τα μόρια. Διαφορετικά θα γίνει το νικό μπάχαλο πάλι χειρότερο του ήδη. Με τίποτα δεν προηγούνται οι εντός νομού. Άλλο πράγμα μετάθεση και άλλο μετάταξη. Στις μεταθέσεις μόνο ισχύει η ανεξάρτητη μοριοδότηση για τους εντός νομού.

LOLIS giannena
|

Ήδη, εδώ και δυο χρόνια,υπάρχει αναστάτωση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους. Από τη μια οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, που ήταν διορισμένοι στην πρωτοβάθμια και περίμεναν να συσταθεί καμιά οργανική και από την άλλοι, οι μετεταγμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι βιώνοντας τη δική τους αγωνία για εργασία, βρίσκονται με νόμο του Υπεπθ, στην πρωτοβάθμια, χωρίς και αυτοί να τοποθετούνται, σε οργανική, όπως το συγκεκριμένο νομοθέτημα προέβλεπε. Αποτέλεσμα η δημιουργία έριδας, μεταξύ των εκπαιδευτικών, ειδικά αυτών αυτών που είχαν κοινές εικότητες, για το ποιος θα προηγηθεί στις τοποθετήσεις για οργανικές. Και το υπουργείο, με αριστερό πρόσημο κατά τα αυτοπροσδιοριζόμενα, αντί να εν σκύψει και να βρει μια λύση που θα ήταν μια μέση λύση, απλά, αποκεφαλίζει 4000 εκπαιδευτικούς!!! Εγώ είμαι ένας απλός εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας,όχι ειδικότητα, που θα μπορούσα να δώσω μια σολομώντεια λύση. Η ηγεσία του υπουργείου έπραξε ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος κόβοντας το γόρδιο δεσμό με το σπαθί αντί να τον λύσει!!! Είναι το δεύτερο δείγμα γραφής, μετά το πρόσφατο νομοσχέδιο, του τρόπου που θα διοικηθεί το υπουργείο! Αλίμονο σε όποιον βρεθεί στην ανάγκη του. Και όσοι από τους παλιούς αριστερούς είναι στη διοίκηση ή από τους εσχάτως αριστερούς, ας θυμηθούν ή ας μελετήσουν τι σημαίνει να είσαι αριστερός και όχι απλά να αυτοπροσδιορίζεσαι!

skar
|

Το ότι έγιναν έξι φορές δεν σου λέει κάτι; Ποιοι και με ποιο τρόπο είναι αυτοί που έπαιρναν μετάταξη επιπλέον κάθε φορά;;;

Τι να ζυγίσω; Φυσικά θα μιλάω για πλάνη. Ποιο από τα δεδομένα που υπήρχαν τότε εξακολουθεί να ισχύει; Όλα ανατράπηκαν (συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις…). Εγώ γιατί να μην γυρίσω στην οργανική μου; Άλλωστε ήδη τη διεκδικώ δικαστικά.

Fotis
|

Αν οι νέες μετατάξεις γίνουν όπως οι μεταθέσεις (γενικά, όποιος θέλει από όλη την Ελλάδα, χωρίς να ληφθούν οι υπεραριθμίες και τα κενά που υπάρχουν σε συγκεκριμένους νομούς στη Δευτεροβάθμια) τότε σε κάποιους λεγόμενους "εμπορικούς" νομούς θα παρατηρηθεί πλεονάζον προσωπικό, ενώ σε άλλους νομούς θα προκύψουν κενά. Η φιλοσοφία των μετατάξεων είναι η κινητικότητα, δηλ. η μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλες κενές θέσεις και όχι η δημιουργία νέων λειτουργικών προβλημάτων. Με αυτή την λογική έκανα και τη δική μου μετάταξη. Αυτή τη λογική είχε και η διάταξη που έλεγε το 2013 ότι προηγούνταν στις μετατάξεις οι εντός Νομού. Αν καταργηθεί τότε οι μετατάξεις θα είναι σαν πινκ-πονκ στην κατανομή του προσωπικού.

Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
|

Να μας ζήσει η Αριστερά να τη χαιρόμαστε !

NM
|

Eron
Εφόσον γυρίσουν πίσω οι μεταταγμένοι ξέχασε την την οργανική φίλε. Εφόσον οι μετατάξεις χαρακτηρίζονται σαν μη γενόμενες θα στη πάρουν την οργανική. Και πολύ καλά θα κάνουν.

Eron
|

...ούτε καταργήθηκε, ούτε τι; Δεν καλύφθηκε από άλλον συνάδελφο; Ξέραμε καλά όλοι τότε τα ρίσκα που περνάμε η δεν περνάμε. Αφήστε αυτά τα περί πλάνης. Εγώ δεν έκανα αίτηση μετάταξης ζυγίζοντας τα πράγματα, έκτοτε κατέλαβα οργανική που έμεινε κενή από μεταταχθέντα και οργάνωσα την προσωπική , οικογενειακή αλλά και επαγγελματική μου ζωή μου ζωή βάση αυτής της αποφασης( απέρριψα αλλη επαγγελματική διέξοδο).
Ξεκαθαρίζω λοιπόν...αν επιστρέψουν στις παλιές οργανικές οι μεταταχθέντες σκεφτείτε πως δεν θα δημιουργηθεί προβλημα στις περιπτώσεις σαν τη δίκη μου.εμεις κι αν δεν φταίμε σε τιποτα

mariza
|

Ποιά οργανική σου συνάδελφε ; Διάβασε καλυτερα: Χάνεις την οργανική που ειχες και επιστρέφεις ως υπεράριθμος !!
Αν βέβαια ήθελες να επιστρεψεις θα μπορούσες να είχες κάνει δική σου εθελοντική ανάκληση (έγιναν 6 φορές, δεν άκουσες κατι;)

Nikos
|

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά υποχρεωτικες δεν ήταν οι μετατάξεις; Εσείς Β/θμια δεν επιλέξατε για διορισμό; Τώρα γιατί φωνάζετε; Μήπως τελικά έχουν δίκιο αυτοί που έλεγαν για ρουσφετολογικές μετατάξεις;

δρ. Μαύρος
|

Καλά να πάθετε. Σύριζα θέλατε. Φάτε τώρα ακσηωπραίπυα.

Άννα
|

Όποιος δεν ήθελε δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει μετάταξη.....όποιος ήθελε όμως.....δεν μπορεί τώρα να γίνεται μπαλάκι κ έρμαιο της τύχης του.....κ φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε όλο αυτό.........

Πολιτική
|

Μετά τον βιασμό της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών από δεξιές και κεντρώες κυβερνήσεις, ήρθε η ώρα και της αριστεράς να συνδράμει σε αυτό το καταστροφικό έργο...

Τελικά όντως (δυστυχώς) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πυροτέχνημα στην ιστορία αυτού του τόπου.

Μετάταξη
|

Θα πρέπει να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση (απόδοση της οργανικής που κατείχαν, όσοι κατείχαν και στέρησή της σε όσους αποδόθηκαν μετά την κένωσή της από την κινητικότητά μας) και επιπλέον να μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουμε αναδρομικά στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βθμια κατά την απουσία μας (τα τελευταία 2 χρόνια).
Παράλληλα δεν θα πρέπει να γίνει καμία υπηρεσιακή αλλαγή για φέτος, από τη στιγμή που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουμε.
Αυτά πάντα για τους κλάδους που συμμετείχαν στην κινητικότητα.
Υ.Γ. Τελικά για άλλη μια φορά όσοι δήλωσαν πλαστά στοιχεία προστατεύονται καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως προτιμάει τη λύση πονάει δάχτυλο κόβω κεφάλι, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ήδη καρκινική κατάσταση. Τελικά τα 'βύσματα' επιβιώνουν πάντα, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση είναι δεξιά, κέντρωα ή αριστερή...

aris
|

η ΖΩΗ των ανθρώπων δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό σκουπίδι για να το κάνετε μπαλάκι για εσωτερική κατανάλωση.

skar
|

Είμαι εκπαιδευτικός που μετατάχθηκα από το φόβο και την πλάνη των μνημονιακών πολιτικών και θέλω να επιστρέψω στην οργανική μου θέση η οποία ούτε καταργήθηκε ούτε ...
Δεν με εκφράζει καμία συντονιστική επιτροπή όπως η παραπάνω .
Ας αφήσουν την κυβέρνηση να επανάλθουμε στο καθεστώς της προ 28/8/2013 κατάστασης που είχε ο καθένας και να γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις και κατόπιν οι μετατάξεις όσων επιθυμούν στις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν και με τα νέα δεδομένα που ισχύουν και τη νηφαλιότητα που αποκτήσαμε μετά τις πολλές κοροϊδίες των πρώην υπουργών Αρβανιτόπουλου-Λοβέρδου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ