ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:Οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να φυλάξουν όλα τα βιβλία της ειδικότητάς τους

19/05/2015

Ενημερώθηκε: 01/09/2015, 09:02

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την υπ΄ αριθμ. 23/22-04-2015 Πράξη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), καλεί τους Διευθυντές των Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές ότι θα πρέπει να φυλάξουν όλα τα βιβλία της ειδικότητάς τους, διότι:

Α.  Τα βιβλία της Β΄ τάξης θα τους είναι απαραίτητα στη Γ΄ τάξη. Επισημαίνεται ότι η ύλη πολλών μαθημάτων της Γ΄ τάξης αποτελεί συνέχεια μαθημάτων της Β΄ τάξης και, ως εκ τούτου, τα βιβλία της Β΄ τάξης θα χρησιμοποιούνται και στη Γ΄ τάξη.

Β. Τα βιβλία της Γ΄ τάξης θα τους είναι απαραίτητα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
|

Σας πληροφορώ ως υπευθυνος βιβλίων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών και της Κεντρικής Αποθήκης των ΕΠΑ.Λ. του Ν. Σερρών, ότι εδώ και έντεκα ( 11 ) έτη εφαρμόζουμε με επιτυχία αυτό που ζητά το υπουργείο Παιδείας.
Η επιτυχία έγκειται επειδή έχουμε εξυπηρετήσει σχολικές χρονιές με επιστρεφόμενα βιβλία, λόγω της καθυστερημένης προσέλευσης των σχολικών βιβλίων, μέχρι και 80% των απαραίτητων σχολικών βιβλίων.
Αυτό φυσικά έγινε και με την συνεργασία των μαθητών μας, παρότι ήταν προαιρετική η επιστροφή των σχολικών βιβλίων.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. .

Φώτης
|

Πρώτον, όλοι γνωρίζουν ότι σε πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν καν βιβλία, πόσο μάλλον βιβλία χρήσιμα για το (μελλοντικό) επάγγελμα.
Δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχουν ούτε νέα αναλυτικά, καθώς η νέα κυβέρνηση σταμάτησε την προγραμματισμένη εκπόνησή τους, για να τα φτιάξει με το δικό της, καλύτερο υποτίθεται, τρόπο. Ακόμα και τα αναλυτικά γυμνασίων και λυκείων που μόλις πριν λίγους μήνες βγήκαν σε ΦΕΚ αμφισβητούνται.
Τρίτον. Τα βιβλία ακόμα και οι μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου τα καίνε πανηγυρικά, λέτε να τα κρατήσουν οι μαθητές των Επαλ;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ