ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Προσχηματικός ο Εθνικός Διάλογος

12/12/2015

Ενημερώθηκε: 14/12/2015, 06:47

Άκουσε το άρθρο

Προσχηματικό χαρακτηρίζει η Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας  , τον Εθνικό Διάλογο που έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα η   Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίαση της 11/12/2015, αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας & Προεδρεύοντα της Συνόδου των ΤΕΙ της χώρας Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκο, για την πρόσκληση για συμμετοχή του στον κατ΄ επίφαση αποκαλούμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, ομόφωνα:

Α.  ΘΕΩΡΕΙ ότι ο εν λόγω διάλογος είναι προσχηματικός, καθ΄ότι η επιτροπή που συγκροτήθηκε δεν έχει την αναμενόμενη αντιπροσωπευτικότητα, και δεν συμμετέχουν θεσμικά νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι.

Β. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ειδικά στο χώρο των ΑΕΙ από τον Τεχνολογικό Τομέα συμμετέχει μόνο 1 καθηγητής ΤΕΙ, εκτός του προεδρεύοντα της Συνόδου των ΤΕΙ καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκου. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της εν λόγω επιτροπής στην οποία δεν εκπροσωπούνται συλλογικά όργανα και φορείς.

Γ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ όι δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί  ο χώρος της παιδείας να χρησιμοποιείται για επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Η Συνέλευση του ΤΕΙ Αθήνας ζητά “την άμεση σύγκληση των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης: Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ανώτατης (ΣΠΔΕ, ΕΣΥΠ, ΣΑΠΕ, ΣΑΤΕ,) ώστε ο διάλογος να καταστεί χρήσιμος και παραγωγικός και όχι προσχηματικός”.

Σχόλια (1)

Geo
|

Ρε φίλε....δεν υπάρχει σωτηρία.... Ότι παθαίνουμε το αξίζουμε....Τα λέμε στην Γερμανια ή κάπου αλλού.... Σε όσους μείνουν εύχομαι τα καλύτερα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ