ΕΕΦ: Διευκρίνιση για το Διαγωνισμό Φυσικών του Δημοτικού

24/03/2016

Άκουσε το άρθρο

Απαντώντας στην αγωνία και στις εύλογες ερωτήσεις γονέων και δασκάλων, το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

Η ΕΕΦ σε καμία περίπτωση δεν βλέπει ανταγωνιστικά τις προσπάθειες οποιουδήποτε άλλου φορέα διοργανώνει ανάλογους διαγωνισμούς. Οφείλει όμως ως το επίσημο επιστημονικό σωματείο των Φυσικών όλης της χώρας, να ενημερώσει τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους ότι:

O επίσημος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών, αυτός που εδώ και χρόνια συμμετέχουν οι μαθητές είναι αυτός της ΕΕΦ. Σε όλη την Ευρώπη οι διαγωνισμοί Φυσικής διοργανώνονται από τις Ενώσεις Φυσικών κάθε χώρας. Οι διακριθέντες αυτών των διαγωνισμών λαμβάνουν μέρος στους διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής.

Η ΕΕΦ με ένα μεγάλο δίκτυο Καθηγητών Πανεπιστημίου, Σχολικών Συμβούλων, διακεκριμένων δασκάλων από όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία ενός Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Η σημασία της συμμετοχής και της διάκρισης στον διαγωνισμό της ΕΕΦ προκύπτει από το γεγονός, ότι αυτός είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και όχι ενός μόνο Πανεπιστημίου, ενώ απευθύνεται στους μαθητές όλης της Ελλάδας και όχι μιας μόνο γεωγραφικής περιοχής.

Η ΕΕΦ εδώ και 30 χρόνια διοργανώνει με επιτυχία και αξιοπιστία τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής.

Η ΕΕΦ μέσα από πολυάριθμες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με χιλιάδες μαθητές, βλέπει τη λάμψη στα μάτια τους και εμπνέεται από αυτήν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο  υπηρετεί  τους μαθητές, αφού το θεωρεί κοινωνική της ευθύνη.

Η ΕΕΦ γνωρίζει καλά τι γνωρίζουν αυτοί οι μαθητές και ποια Φυσική θέλουν να διδάσκονται, κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί στα θέματα στον φετινό διαγωνισμό.

Η ΕΕΦ μπορεί να εξασφαλίσει ότι φέτος τα θέματα του διαγωνισμού:

α) θα είναι εντός ύλης και θα ανταποκρίνονται στη σχολική πραγματικότητα.

β) θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και στους άριστους τη δυνατότητα διάκρισης.

γ) θα αναφέρονται σε όλες τις Φυσικές Επιστήμες.

Καλούμε τους δασκάλους και τους διευθυντές των σχολείων να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων των μαθητών στον 4ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2016.

Ο Διαγωνισμός αυτός αφορά τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων (Ε΄ και Στ΄) των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα διενεργηθεί: η Α΄ φάση την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα και η Β΄ φάση (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος – μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους – από κάθε σχολείο) το Σάββατο 14  Μαΐου 2016 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το Δ.Σ. της ΕΕΦ

Παναγιώτης Φιλντίσης

Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ