Τάξεις Υποδοχής για τα παιδιά πρόσφυγες

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν εμπειρία, γιατί έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο της ένταξης χιλιάδων παιδιών-μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας.

03/04/2016

Άκουσε το άρθρο

Προγραμματίζουμε τάξεις υποδοχής, ώστε τα παιδιά πρόσφυγες να μαθαίνουν ελληνικά αλλά και άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα, προκειμένου να προετοιμασθεί η μετάβαση σε άλλη χώρα.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews, ενώ σημείωσε τα εξής:

Α. Ήδη στα κέντρα φιλοξενίας έχουν συγκροτηθεί δομές δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρότερα παιδιά.

Β. Οι έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν εμπειρία, γιατί έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο της ένταξης χιλιάδων παιδιών-μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Και η στάση τους αυτή ανταποκρίνεται στο μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες.

Γ. Η παρούσα κρίση πλήττει κυρίως παιδιά. Σύμφωνα με τη UNICEFτο 41% των ατόμων που φθάνουν ή εγκλωβίζονται στην Ελλάδα είναι παιδιά. Κατά την επίσκεψή μας πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής της UNICEFΆντονι Λέϊκ και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες συνέργειες.

Δ. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, η επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και καταγραφής, η ισχυροποίηση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτούν τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο από ασθένειες, τραύμα, βία, εκμετάλλευση και παράνομη διακίνηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ