Αποσπάσεις στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

19/04/2016

Ενημερώθηκε: 20/04/2016, 09:39

Άκουσε το άρθρο

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), ενδιαφέρεται να αποσπάσει για το σχολικό έτος 2016–2017 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συμμετάσχουν στα υπό εκπόνηση εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά του προγράμματα.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ενδιαφέρεται να αποσπάσει εκπαιδευτικούς με τα ακόλουθα προσόντα:

1.    Γλωσσολόγους, με ειδίκευση στην "υπολογιστική γλωσσολογία" (επεξεργασία γλωσσικών δεδομένων: λ.χ. ηλεκτρονική λεξικογραφία, αυτόματη μετάφραση, διαμόρφωση και χειρισμός σωμάτων κειμένων κ.λπ.)
2.    Κλασικούς φιλολόγους με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
3.    Φιλολόγους με εμπειρία στη διδασκαλία μιας γλώσσας ως δεύτερης/ξένης.
4.    Οικονομολόγο (ΠΕ09) για την οικονομική παρακολούθηση και υποστήριξη των ερευνητικών έργων που υλοποιεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.
Για τις περιπτώσεις (1), (2) και (3) επιθυμητό προσόν είναι η κατοχή πιστοποιητικού Β' επιπέδου ΤΠΕ.

Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αναλαμβάνεται καμία δέσμευση προς απόσπαση, δεδομένου ότι επαφίεται στην πλήρη διακριτική ευχέρεια του φορέα να προτείνει και του ΥΠΠΕΘ να αποφασίσει για τον αριθμό και τις ειδικότητες των προς απόσπαση εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις των προς απόσπαση εκπαιδευτικών δεν κατατίθενται στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, αλλά θα υποβάλλονται με τη συνήθη κάθε χρόνο διαδικασία, μετά την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων για τις αποσπάσεις σε φορείς του ΥΠΠΕΘ.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα, 55132, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313331500, fax: 2313331502, e-mail: centre@komvos.edu.gr) και να απευθύνονται στον κ. Γεώργιο Βλάχο [ώρες επικοινωνίας: 13:00 – 14:30].

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Καθηγητής Ι. Ν. Καζάζης

Σχόλια (2)

Λίτσα
|

Maya, είναι δυνατό να γίνει σύγκριση των επιστημονικών γνώσεων μεταξύ των φιλολόγων και των δασκάλων?

Νομίζω ότι είναι αστείο και μόνο ως σκέψη.

Maya
|

Την πιστοποίηση γιατί τη δίνετε σε δασκάλους τότε;?κ γιατί δε μοριοδοτείτα
ι για απόσπαση στο εξωτερικό;
Ποιος ο λόγος που παρέχετε το πρόγραμμα Διαδρομές εάν δεν έχει αντίκρυσμα; Κ γιατί το υποβαθμίσατε καταργώντας τις τελικές του εξετάσεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ