Φραστικά επεισόδια Ν. Φίλη- εκπαιδευτικών “σημάδεψαν” τα εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Υπουργός: «Είστε μόλις 10 άτομα, σας γνωρίζουμε ποιοι είστε και κάποιοι από εσάς δεν είναι καν εκπαιδευτικοί»

25/10/2016

Άκουσε το άρθρο

Φραστικά επεισόδια μεταξύ του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη και εκπαιδευτικών “σημάδεψαν” τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, παρουσία του Δημάρχου    Ιλίου Ν. Ζενέτου, τον Μητροπολίτη Ιλίου  Αθηναγόρα κι εκατοντάδων κατοίκων  της περιοχής.

Ομάδα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής άνοιξε  πανό στο χώρο των εγκαινίων, ενώ   άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης,   του υπουργού  και της αδιοριστίας εκπαιδευτικών.

Ακολούθησε αντίδραση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος τους απάντησε:«Είστε μόλις 10 άτομα, σας γνωρίζουμε ποιοι είστε και κάποιοι από εσάς δεν είναι καν εκπαιδευτικοί» .

Στη συνέχεια το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίασε το επεισόδιο ως εξής: “Ο υπουργός ανακοίνωσε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτή ήταν και η απάντηση προς τους περίπου δέκα διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς, που εμφανίστηκαν στην τελετή των εγκαινίων, φωνάζοντας συνθήματα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών”.

Στο σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. Ευρώ, το οποίο αποτελεί, από πλευράς υποδομών, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη χώρα στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, φοιτούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς περίπου πενήντα παιδιά, με το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται.

Ο κ. Φίλης στην ομιλία του επανέλαβε ότι το υπουργείο έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του για την Ειδική Αγωγή, τονίζοντας ότι φέτος έγιναν 9.000 προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων στον τομέα αυτόν, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις προσλήψεις των τελευταίων δέκα ετών και σημείωσε ότι φέτος ιδρύθηκαν περίπου 500 νέα τμήματα ένταξης, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής λειτούργησαν και αυτά από την πρώτη μέρα-για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια-εκπλήσσοντας ακόμη και τους γονείς που είχαν μάθει να ξεκινούν τα μαθήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες τον Γενάρη.

Επί πλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αφού συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου σχολείου, τόνισε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να εξετάσει, από κοινού με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής, ώστε να δοθούν λύσεις. Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του σχολείου και τόνισε ότι η συνεργασία όλων των φορέων της πολιτείας μπορεί να φέρνει θετικά αποτελέσματα για του πολίτες.

Νωρίτερα, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, που συστεγάζονται σε κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε την περίοδο 1964-65 και προοριζόταν για φυλακές.

Ο Νίκος Φίλης περιηγήθηκε στους χώρους από τους διευθυντές των σχολείων και τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και διαπίστωσε από πρώτο χέρι τα κτιριολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μαθητές και δάσκαλοι και συμφώνησε με την ρήση εκπαιδευτικού, ότι επιτέλους η φυλακή πρέπει να γίνει σχολείο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εφ’ όσον ο Δήμος έχει στη διάθεσή του άλλο χώρο θα προσπαθήσει για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος: «Εμείς εννοούμε το σχολείο της ισότητας και θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Εδώ στο Ίλιον που είναι μία γειτονιά ανθρώπων του μεροκάματου και της καθημερινής βιοπάλης έχουμε την υποχρέωση ως πολιτεία να κάνουμε σχολεία με χώρους άνετους και ευχάριστους για τα παιδιά.»

Αμέσως μετά, ο υπουργός συνομίλησε με το Σύλλογο Διδασκόντων και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι του έθεσαν εκτός από το κτιριολογικό πρόβλημα το θέμα της επιμόρφωσης των δασκάλων. Ο κ. Φίλης συμφώνησε ότι η επιμόρφωση πρέπει να είναι συνεχής και όχι μόνο για τον τρόπο διδασκαλίας αλλά και για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τη καθημερινότητα του σχολείου, όπως η αντιμετώπιση του bulling, η διαφοροποιημένη διδασκαλία για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπιση του ρατσισμού.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Μια Ελληνίδα μητέρα
|

Aν δεν κάνω λάθος και πέρυσι ο κ. Φίλης είχε τάξει μόνιμους διορισμούς για το Σεπτέμβρη που μας πέρασε.

Η γιαγιά μου έλεγε: Το τάξιμο δεν πειράζει, στο δόσιμο βλέπουμε

patra
|

«Είστε μόλις 10 άτομα, σας γνωρίζουμε ποιοι είστε και κάποιοι από εσάς δεν είναι καν εκπαιδευτικοί»
__ Κρατάμε το ¨σας γνωρίζουμε¨, δηλαδή κάτι σαν φάκελος να πούμε, σαν απειλή ...
__ Και βέβαια για άλλη μια φορά ο κ. Φίλης έδειξε το πρόσωπό του στυγνού κομματικού στελέχους του ακατάλληλου για το χώρο της Παιδείας!
__ Αντί να αγνοήσει τους λίγους -όπως λέει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας!- εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση ενάντια στους εκπ/κους που ζητούσαν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: το ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών.

__ Κύριε Τσίπρα, λίγη τσίπα για τον υπουργό ΣΑΣ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ