Νέες διατάξεις: Υποχρεωτικό το σχολείο για τους πρόσφυγες

Κυρώσεις στους γονείς πρόσφυγες που δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

22/10/2019

Ενημερώθηκε: 22/10/2019, 14:57

Άκουσε το άρθρο

Με νέες διατάξεις που κατατέθηκαν , προς ψήφιση, στη Βουλή , στο Σχέδιο Νόμου "Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις", γίνεται υποχρεωτική η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών προσφύγων.

Σε  γονείς πρόσφυγες που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ,θα επιβάλλονται  οι προβλεπόμενες για τους  Έλληνες διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα , σύμφωνα με τις υπό ψήφιση, διατάξεις:

Σχόλια (1)

Σχολείο για πρόσφυγες
|

Σωστό μέτρο αλλά πρέπει πρώτον να διατεθούν κατάλληλα κονδύλια για τις τάξεις ένταξης (μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας) και να βρεθεί μια λύση, ίσως με απογευματινά μαθήματα Αγγλικών, Ελληνικών και βασικής χρήσης Η/Υ, για τους νεαρούς ενήλικες πρόσφυγες (18 έως 28 ετών) που επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ