Ολοήμερα Δημοτικά: Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα

05/01/2021

Άκουσε το άρθρο

Κανονικά δια ζώσης θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.

Την απάντηση αυτή μας έδωσε το υπουργείο παιδείας σε σχετική ερώτηση που θέσαμε .

Σχόλια (14)

Τραγική η απόφαση
|

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά και μεταδίδουν λιγότερο ( κάτι που έχει καταρριφθεί πρόσφατα ανά την Ευρώπη αλλά είναι η αγαπημένη καραμέλα των δικών μας) ποιος ασχολείται με το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα συνωστίζεται στα γραφεία ελάχιστων τετραγωνικών? Τη στιγμή που επιβάλλεται η τηλε- εργασία παντού και δεν επιτρέπουν τέσσερα άτομα σε ένα γραφείο αλλά δύο. Στο σύλλογο εκπαιδευτικών δεν κολλάει ο ιός? Μιλάμε για είκοσι τουλάχιστον ενήλικες σε ένα μικρό χώρο. Οι γονείς που θα αφήνουν τα παιδιά στην αυλοπορτα τους προβληματίζουν μόνο? Απεργία διαρκείας τώρα! Διεκδικούμε την υγεία μας, των μαθητών και των οικογενειών τους!

Τ.Γ.Κ.
|

Η λέξη "κανονικά" έχει χάσει εδώ και καιρό τη σημασία της...

GILpoor
|

Στην ορκωμοσία των νεων , έγιναν τεστ και οι αποστάσεις ήταν 3+ μέτρα ο καθένας.
Πως ανοιγουν τα δημοτικά με 20 και 30 δασκάλους χωρις υποχρέωση τεστ.
Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων, οι τοπικές συνδικαλιστικές
οργανώσεις, κάτι Μαρούσια, Κηφισιές,που γεμίζουν τους servers με καθημερινά μαιιλς , '' εν υπνώσει" ευρισκόμενοι. Τη νομική σας σύμβουλο τι την πληρώνετε?

Ξυπνήστε χθες, και αφήστε τα παχιά λόγια για αγώνες.
Η ώρα ειναι τώρα..

Εκπαιδευτικος
|

Εννοείται με ανοιχτά παράθυρα ,πάνω στα παιδιά βέβαια ,όχι σε μένα,μου φτανουν2 σοβαρές ψύξεις τα προηγούμενα χρόνια.Εννοειται με χαμόγελο, πίσω από τις μασκες,κι όποιος το βλέπει.Εννοειται με αισιοδοξία,γιατί ίσως εσύ δεν έχασες τη μητέρα σου από Κόρονοιο την προηγούμενη εβδομάδα,που νοσηλευόταν επι ένα μήνα χωρίς να μπορώ να τη βλέπω,72ετων.Εννοειται να επιστρέψουμεμε τα ίδια μέτρα και τα ολοήμερα ανοιχτά.Εννοειται ότι είναι ατομική ευθύνη μας να μη κολλήσουμε εμείς και τα παιδιά.Εννοειται ότι είμαστε απλοί δάσκαλοι και όχι πανεπιστημιακοί.Εννοειται εννοείται...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ(ΗΤΟΙ ΜΑΧΙΜΟΣ)
|

Προσυπογράφω τα προηγούμενα σχόλια περί ανεφάρμοστων εισηγήσεων.Επίσης, η χρήση των δύο εισόδων είναι από τα πρώτα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κάθε σχολική μονάδα.Άραγε ποιο είναι το νέο πλαίσιο υποστήριξης λειτουργίας που διατυμπανίζεται σε κάθε ευκαιρία;

Spiros
|

Γιατί τόση εμπάθεια προς τους εκπαιδευτικούς; Έχουμε αποδείξει (σε κάθε κακόπιστο) ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία μας έχει σεβαστεί το επάγγελμά μας. Μας είπαν τώρα τηλεκπαίδευση. Το κάναμε χωρίς καμία υποστήριξη (θεωρητική, υλικοτεχνική, ουσιαστική). Μας λένε τόσα χρόνια εργασία σε άθλιους χώρους. Με προσωπική εργασία προσπαθούμε να τους κάνουμε ανθρώπινους, λειτουργικούς. Τι νομίζετε όλοι εσείς οι κακεντρεχείς; Μόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί υπάρχουμε στα σχολεία; Υπάρχουν και τα παιδιά ΣΑΣ.
Και ερχόμαστε στο σήμερα.
Πώς θα δουλέψουμε στα πρωινά τμήματα; Με ανοιχτά παράθυρα και το ελάχιστο πετρέλαιο που μας προμηθεύουν; Ναι, θα κρυώνω. Και το παιδί ΣΟΥ θα κάθεται σε ένα θρανίο και θα προσπαθεί να γράψει με μπουφάν και γάντια.
Ναι, κινδυνεύω με τις "σχετικά ασφαλείς φούσκες" των τάξεων που καταργούνται με τα ολοήμερα, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και όλα τα άλλα θέματα που υπάρχουν. Αλλά, κινδυνεύουν και τα παιδιά ΣΟΥ και κατ' επέκταση και η οικογένειά ΣΟΥ.
Ναι, δεν θα μπορέσω να εργαστώ με τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Τα παιδιά ΣΟΥ όμως θα στερηθούν το αποτέλεσμα της εργασίας μου.
Όταν λοιπόν κάποιοι εκπαιδευτικοί βάζουν κάποια θέματα, σκέψου. Σίγουρα με την επίλυσή τους θα ωφεληθούν και οι εκπαιδευτικοί. Αλλά και τα παιδιά ΣΟΥ. Αντί να φωνάζετε, σκεφθείτε. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Προσπαθούμε για τα παιδιά ΣΟΥ.
Και τώρα κάποιοι φοβούνται για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Για τον εαυτό τους. Και τα παιδιά ΣΟΥ. Έτσι Θέμη και όλοι οι υπόλοιποι παρόμοια σκεπτόμενοι;

@ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΕ
|

Φτιάχνει καταλόγους διαγραφής μελών. Με την υγεία των εκπαιδευτικών θα ασχοληθεί;

foros1
|

Αλήθεια, πόσο καιρό χρειάζεται να εμβολιαστουν οι μεσήλικες δάσκαλοι πρώτα και μετά να άνοιγαν δια ζώσης με ασφάλεια την πρωτοβάθμια? 1,5 μήνα?
Λίγη υπομονή ακόμη με την τηλεκπαίδευση, ώστε να μην ρισκάρουμε να θρηνήσουμε θύματα από αυτήν την δραστηριότητα.
Η ύλη αναπληρώνεται, η ζωή είναι μονο μια φορά!

Θεμης
|

Πόση γκρίνια πια! Μια το ένα μια το άλλο!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΕ;
|

Γιατί δε μιλάει και δεν παρεμβαίνει η ΔΟΕ; Είναι δυνατόν να λειτουργεί το Ολοήμερο με τους μαθητές χωρίς να φοράνε μάσκες; Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εργαζόμενοι; Ας επιτρέπουν τότε και στα παιδιά να εισέρχονται στα καταστήματα (όχι για 45 λεπτά που είναι στην αίθουσα σίτισης), αλλά για 10 λεπτά χωρίς μάσκα...! Ας πάνε και στην Υπουργό να πούνε τα κάλαντα χωρίς μάσκα! Και με αίθουσες που στο καταχείμωνο θα πρέπει να είναι διαρκώς αεριζόμενες! Εαν δεν πάμε από κορωνοϊό, θα πάμε από πνευμονία ή κρυοπαγήματα... Ομαδικές αγωγές από όλους τους εκπαιδευτικούς για έκθεση σε κίνδυνο. Αυτό πρέπει να κάνουμε!

Οι διαφορετικές ώρες σχολάσματος;
|

Αν τα παιδιά σχολάνε διαφορετική ώρα πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο; Με διαφορετική ώρα προσέλυσης; Δηλαδή κάποια παιδιά θα πηγαίνουν στις 13:15, άλλα στις 13:30 και άλλα στις 13:45 αφού μέχρι εκείνη την ώρα το τμήμα τους θα έχει μάθημα; Δεδομένου πως τα παιδιά είναι λιγότερα στο ολοήμερο τα διαλείμματα θα είναι όπως ήταν, δηλ. το 1ο διάλειμμα στις 14:00. Τα παιδιά που θα πάνε στις 13:45 θα φάνε μέσα σε 15 λεπτά; Θα σχολάσουν κι εκεί σε διαφορετικές ώρες και θα γίνουν διαφορετικά διαλείμματα; Έχουν μπει ποτέ σε σχολείο όσοι εισηγούνται τέτοιες λύσεις; Και η φούσκα του τμήματος; Αλλάζει; Γίνεται φούσκα του ολοήμερου τμήματος; Μήπως φούσκες είναι όλα αυτά που προτείνουν; ΑΣΧΕΤΟΙ!

Μαρία
|

Ανήκει και το ολοήμερο στο φυσικό περιβάλλον που αν το στερηθούν τα παιδιά θα πέσει η ψυχολογία τους ή είναι το δώρο του κράτους στους γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους εσωτερικά στην Ελβετία? Στο ολοήμερο μπερδεύεται όλο το σχολείο... και εννοείται ότι την ώρα της σίτισης δεν φοράνε μάσκα ενώ ταυτόχρονα συζητάνε φωναχτά μεταξύ τους. Πιο μεγάλη κοροϊδία από τα "ασφαλή σχολεία" δεν υπάρχει.

Παυλος
|

Κατά τα άλλα κλειστές φούσκες και βλακείες. Οποίοι εργαζόμαστε ολοήμερο στην ουσία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με όλο το σχολείο.

καλή αρχή
|

Εννοείται κανονικά με ανοιχτά παράθυρα, χαμόγελο και αισιοδοξία. Φυσικά πάντα τη μάσκα μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ