Παραιτήθηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος πανεπιστημιακού τμήματος

03/02/2024

Ενημερώθηκε: 03/02/2024, 10:58

Άκουσε το άρθρο

Τις παραιτήσεις τους κατέθεσαν ο πρόεδρος, Ηλίας Κολοβός και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μποσνάκης του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας σε ένδειξη αντίθεσης με την απόφαση που ελήφθη από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Ειδικότερα η Γραμματεία του Τμήματος ενημέρωσε τους/τις φοιτητές/τριες ότι, "κατόπιν της υποβολής των παραιτήσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Τμήματος, δεν είναι εφικτό προς το παρόν να προγραμματιστεί η εξέταση των μαθημάτων".

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, "ναι" στις διαδικτυακές εξετάσεις, στα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

 

Σχόλια (5)

λάθος δρόμος
|

Το φοιτητικό κίνημα χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τους τρόπους των αγώνων του. Το ότι όλα τα σχόλια επικεντρώνονται στις καταλήψεις και στις τηλε-εξετάσεις δείχνει ότι όσοι δε σκέφτονται και δε θέλουν να δουν την καρδιά του αγώνα για ένα σύγχρονο, δυνατό, δημοκρατικό, ανοιχτό δημόσιο πανεπιστήμιο που τιμά τον Έλληνα πολίτη, αρπάζονται από τα μικρά, και τον ευετελίζουν γιατί για τα μεγάλα σιωπούν! Τα πραγματα είναι απλά: Στα δημόσια πανεπιστήμια σπουδάζουν φοιτητές, στα ιδιωτικά πελάτε. Ή είσαι με την παιδεία ή με το χρήμα και τη βιτρίνα την ψεύτικη. Ας τελειώνουν οι υποκρισίες όλων! Κι εσύ μεγάλε που άρπαξες την ρομφαία και θερίζεις κεφάλια, σκέψου πώς όταν ένας νέος διαμαρτύρεται, φταις εσύ που δεν έφτιαξες τον κόσμο καλύτερο. Στάσου λοιπόν στο πλάι του κι αας είναι ένας ή λίγοι. Είναι πολλοί μαζί με κάποιους ωραίους πανεπιστημιακούς που τιμούν το ρόλο τους! κι αυτοί είναι η ελπίδα μας!

Νίκος
|

Ας φρόντιζαν να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει μέχρι και διαγραφές φοιτητών που συμμετέχουν σε κατάληψη δημόσιου χώρου. Αλλά όχι. Θέλουν να τα έχουν καλά και με τις δυναμικές μειοψηφίες (sic) και να αντιδρούν στις ψηφιακές εξετάσεις. Η αγωνία τους είναι να μην χάσουν οι καταλήψεις τη δυναμική και το νόημά τους.

Γιαννης
|

Αυτοι που δινουν μεταπτυχιακα με ηλεκτρονικες εξετασεις, λενε οχι στις ηλεκτρονικες πτυχιακες εξετασεις. Αντε φτανει πια.

Τραγέλαφος
|

Αξίζουν το σεβασμό και την επιβράβευσή μας οι πανεπιστημιακοί που σέβονται το λειτούργημα και δεν "βάζουν νερό στο κρασί" τους. Χωρίς να ξέρω αν αφορά τους παραιτηθέντες και το Τμήμα τους, δημιουργεί ερωτηματικά όμως το γεγονός ότι συνήθως οι θιασώτες της "εξ αποστάσεως για όλα" στην πανδημία, σήμερα ανακαλύπτουν προβλήματα. Υποκριτική η επίκληση του Chatgpt κατά τη γνώμη μου.

Το συγκεκριμένο όμως τμήμα θα πρέπει να αναρωτηθεί και πως βλέπει το ρόλο του στο πανεπιστημιακό σύστημα. Εφέτος, με το χαμηλότερο συντελεστή 0.80 της ΕΒΕ κάλυψε μόνο περίπου το 1/3 των θέσεων εισακτέων (50 από 144), παρά το ότι κατέβασε το συντελεστή ΕΒΕ από το 1.0 που είχε το 2021. Δηλαδή το 2021 δεν θεωρούσαν ικανούς να ανταποκριθούν στις σπουδές ένα μεγάλο μέρος των λίγων φοιτητών που δέχθηκαν φέτος.

Τους τιμάμε για την αντίσταση στην εξ αποστάσεως κοροϊδία, αν δεν είναι περιστασιακή. Αλλά τι μήνυμα θέλουν να δώσουν στους φοιτητές τους και τους μαθητές που σκέφτονται να επιλέξουν το τμήμα?

μπράβο
|

όταν βλέπεις ΔΕΠ να παραιτούνται από διοικητικές θέσεις καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα που δημιουργεί το υπουργείο είναι τεράστιο. Θα περίμενε κανείς και άλλους προέδρους και κοσμήτορες να παραιτούνται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ