Το μήνυμα Κ. Πιερρακάκη στον Πάπα: «Το χάσμα π' άνοιξε ο σεισμός κι ευθύς εγιόμισ' άνθη»

Ποια δώρα κόμισε στον Πάπα ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

09/05/2024

Ενημερώθηκε: 09/05/2024, 08:48

Άκουσε το άρθρο

Δυο δώρα κόμισε ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης στον Πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίο είχε χθες συνάντηση στο Βατικανό. 

Μία εικόνα της Παναγίας από το Μουσείο Μπενάκη και τα Απαντα του Διονυσίου Σολωμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε με στυλό τον στίχο στα Απαντα του Διονυσίου Σολωμού «το χάσμα π' άνοιξε ο σεισμός κι ευθύς εγιόμισ' άνθη», στέλνοντας μήνυμα για τις σχέσεις των δύο εκκλησιών. 

Μάλιστα ο Πάπας καλωσόρισε τον υπουργό Παιδείας με την ελληνική λέξη "Καλημέρα".

Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολκών Αθηνών, Θεόδωρος Κοντίδης που συνόδευσε τον υπουργό Παιδείας στο Βατικανό σχολίασε τη συνάντηση του Κ. Πιερρακάκη με τον Πάπα : « Είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί μια εγκάρδια σχέση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Αγίας Έδρας».

 Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: "Είχα την ξεχωριστή τιμή να συναντήσω τον Πάπα Φραγκίσκο, μια προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, που με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του συμβάλλει σταθερά στην επιδίωξη της ειρήνης και της σταθερότητας".

Σχόλια (8)

@Θεολόγος
|

Το πρόβλημα με τις θρησκείες, είναι ότι πολύ απλά δεν έχουν σχέση με τη λογική. Αν ο Α θεωρεί ότι οι σωστοί κανόνες της πίστης είναι οι Κ και ο Β θεωρεί ότι σωστοί κανόνες είναι οι Λ θα έχεις ή σχίσμα ή αίρεση. Βάλε και λίγη πολιτική στη μέση (γιατί να είσαι εσύ ο πρώτος) και βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα για την προέλευσή τους. Ο νοών νοήτω

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

51%

Γιόμισε και την κάλπη μας με των καθολικών
|

τα "άνθη", να ανθίσει το λουλούδι μας σ' αυτήν την ευρωκάλπη!
- Κάλπικος καθολικός

χάσμα με την πραγματικότητα
|

μόνο στην ποίηση έχει ανθάκια να φυτρώνουν μαγικά , η διάσταση με την πραγματικότητα που έχει η υπουργάρα είναι αγεφύρωτη

Θεολόγος
|

α) Η Εκκλησία είναι μία, Αγία, Καθολική, και Αποστολική. Αυτή που λέμε Ορθόδοξη.

β) Η σημαντικότερη διαφορά με τους Λατίνους, έχει να κάνει κυρίως με το παπικό "πρωτείο" και το "αλάθητο". Ο πάπας προσπαθεί αιώνες τώρα να υπερισχύσει ως εξουσία των Πρεσβυτέρων και λοιπών Πατριαρχείων (να κυριαρχήσει), αφού οι Λατίνοι θεωρούν ότι οι πάπες είναι συνεχιστές του Αποστόλου Πέτρου, και εκπρόσωποι του Χριστού στη γη.. Έτσι, έχουν και το... "αλάθητο" αν και έχουν ζητήσει πολλές φορές συγνώμη για τα... λάθη τους. Σε αντίθεση με τον πάπα, τα πρεσβεία τιμής τα θεωρούμε καθαρά τιμητικά, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να είναι ίσος μεταξύ ίσων, δίχως "αυθεντία", "αλάθητο", "υπεροχή", δυνατότητα "αγιοποίησης", και τόσα άλλα.

γ) Ο διάλογος είναι πολύ βασικός, αφού δεν παύουμε να είμαστε Χριστιανοί. Μέσω του διαλόγου, λύνονται οι διαφορές.

δ) Υπάρχουν πολύ σοβαρές δογματικές διαφορές (καθαρτήριο πυρ, εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος, αξιομισθία των Αγίων, Μαριολατρεία, κα), και ορισμένα κοινά στοιχεία (η αγάπη μας για το Χριστό).

ε) Ουνία. Ο μηχανισμός προσηλυτισμού των Λατίνων. Δηλαδή, απολύτως όμοιες Εκκλησίες με τις Ορθόδοξες, ύμνοι, άμφια, τυπικό, μόνο που γίνεται μνημόνευση στον πάπα. Οι πιστοί δεν το καταλάβαιναν, και παρασύρονταν. Το κίνητρο-επιβράβευση των ουνιτών κληρικών ήταν ότι ως καθολικοί, είχαν το δικαίωμα να είναι και παντρεμένοι.

μπάρμπα Μήτσος
|

Κοίτα να δεις αμφισημία!…
Ο στίχος μπορεί να περιγράψει και το θλιβερό παρελθόν αν το «άνθη» αλλάξει…

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Πρέπει να δει και τον δικό μας Αρχιεπίσκοπο, τον Μακαριότατο Ευγένιο Β’.

εκπαιδευτικός
|

Από αλλού το πήρε !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ