Υπουργός: Μας κόβει τα πόδια η απόφαση του ΣτΕ

Δημοσίευση: 20/03/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2017, 21:21

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπουργός: Μας κόβει τα πόδια η απόφαση του ΣτΕ

Ούτε σήμερα Δευτέρα έγινε η επίδοση της απόφασης του ΣτΕ , στο πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας.

Η  απόφαση από το ΣτΕ, που αφορά την εκλογή των διευθυντών στα σχολεία, είναι δύσκολη για το υπουργείο Παιδείας. Στην ουσία μας κόβει τα πόδια. Ωστόσο σας   διαβεβαιώνω ότι θα το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με   δημοκρατικό τρόπο.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  στην εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Αμυνταίου,  κατά την περιοδεία του στον νομό Φλώρινας, αναφερόμενος στην ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

Ούτε σήμερα έγινε η επίδοση

Στο μεταξύ ούτε σήμερα Δευτέρα έγινε η επίδοση της απόφασης του ΣτΕ , στο πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ομόφωνα:

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

Της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία  , υποβολής αιτήσεων και
επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΏΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Το ΣτΕ στην απόφασή του διατάσσει την απόδοση του παραβόλου στους αιτούντες, δηλαδή στο υπουργείο Παιδείας.

Γνωμοδότηση “εξπρές” για τους Διευθυντές Σχολείων ζήτησε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου από τη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας

Έγγραφο στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας  με την ένδειξη του “Επείγοντος”  απέστειλε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, με την οποία ζητά τη γνώμη τους για το τι πρέπει να πράξει από εδώ και πέρα, μετά την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

Ο υπουργός Παιδείας δεν θέτει προς τη Νομική  Υπηρεσία προθεσμία απάντησης, αλλά ζητά αυτή να διαβιβαστεί το συντομότερο δυνατό στο γραφείο του.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όλες οι λύσεις για άμεσο διορισμό Διευθυντών είναι νομικά “τρύπιες”, γεγονός που προβληματίζει αρκετά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως εάν ο υπουργός Παιδείας λάβει το “πράσινο φως” από τη Νομική Υπηρεσία θα υλοποιήσει το “σενάριο” της παραμονής των νυν Διευθυντών στις θέσεις που κατέχουν σήμερα, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Το ¨σενάριο” προβλέπει ψήφιση  στη Βουλή ρύθμισης, με την οποία:

Α. Να μην αντικατασταθεί κανένας νυν Διευθυντής, πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν:

Β. Να διοριστούν ως “υπηρεσιακοί Διευθυντές” οι νυν Διευθυντές.

Γ. Να νομιμοποιηθούν όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων , που υπογράφηκαν μέχρι σήμερα, εάν αυτό χρειάζεται.

Οι όποιες άλλες λύσεις θεωρούνται “προβληματικές”, καθώς θα διαταράξουν το κλίμα των σχολείων, τρεις μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

 

Σχόλια (19)

Στράτος
|

Μεταφέρω εδώ επιστολή του Δήμαρχου Κισσάμου (Νομός Χανίων) προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά να παραμείνουν οι τωρινοί Διευθυντές στις θέσεις τους τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς.

Κύριε Υπουργέ,
Για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων, μετά και την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), απαιτείται να παραμείνουν (κατόπιν Υπουργικής απόφασης), οι νυν Διευθυντές Σχολείων στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, διότι το χρονικό περιθώριο είναι μικρό για να έχει τη δυνατότητα, ο εκάστοτε Διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας να ορίσει κάποιο άλλο πρόσωπο στη διοίκηση της σχολικής μονάδας.

Εάν γίνει αυτό θα προκληθεί μεγάλη δυσλειτουργία στα σχολεία, καθότι υπάρχει κίνδυνος, είτε να μην αναλάβει κανείς τη Διοίκηση Σχολικής μονάδα ή όποιος θέλει να αναλάβει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην διεκπεραίωση των διαδικασιών, ενόψει της ολοκλήρωσης των φετινών σχολικών υποχρεώσεων.

Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, ας δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες αποφασίσετε και προβλέπονται, αφού τότε δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η επιστολή αυτή δεν έχει το χαρακτήρα "υπόδειξης" στο τι θα πράξετε, αλλά εκφράζει την αγωνία μας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς μάλιστα βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
|

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΥΡΙΕ

Θ.Παρασκευαΐδης
|

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ . Η θέση που κάθεστε άρχισε να τρίζει. Και εσείς όπως και πολλοί άλλοι ήλθαν και έφυγαν.
Δείξτε δημοκρατικό θάρρος.
Παρουσιάστε ένα σύστημα επιλογής εντελώς αδιάβλητο, χωρίς συνεντεύξεις, μόνο με βαρύνοντα τυπικά προσόντα που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση και όλοι θα σας χειροκροτήσουν.
Καταργήστε τις Πανελλήνιες από του χρόνου. Το σύστημα θα πάρει 1-2 χρόνια αλλά θα βρει τον ευρωπαϊκό δρόμο του.
Δείξτε θάρρος. Οι δειλοί δεν έγραψαν ιστορία. Στην εκπαιδευτική μνήμη θα μείνει μόνο ο υπουργός που πήρε ρηξικέλευθες αποφάσεις.
Φροντίστε για την υστεροφημία σας. Δείξτε την καλή πρόθεσή σας.

pier
|

Ας γίνει ένα σύστημα επιλογής διευθυντών, με στοιχεία από το παλαιό και το νέο.
Η ψηφοφορία να αντικατασταθεί από 5 -θμια κλίμακα ικανοτήτων σε 5-6 δραστηριότητες, μυστική και ανώνυμη, για ευνόητους λόγους.
Το υπηρεσιακά συμβούλια, να έχουν ρόλο στην επιλογή, εξετάζοντας τα ιδιαίτερα εχέγγυα από το φάκελο που θα καταθέσει ο κάθε υποψήφιος.
Δυο ερωτήματα πρέπει να απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα είναι:
-το ενδιαφέρον για την διδασκαλία και
-η ψυχολογική υγεία του κάθε υποψηφίου.

ΠΕ70
|

Όταν ακούω απο τον ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς του τη φράση "με δημοκρατικό τρόπο"πλέον φοβάμαι.Σέβονται μόνο τις δικαστικές αποφάσεις που τους συμφέρουν.Οι υπόλοιπες είναι αντιδημοκρατικές και κοιτούν πως να τις παρακάμψουν.Σε ποιά δημοκρατία ισχύει η αναδρομική ισχύς που θέλουν να κάνουν τώρα με τη νομιμοποίηση των πράξεων των Διευθυντών σχολείων.Σε ποιά δημοκρατία δεν σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις.Υπηρεσιακός Διευθυντής του εαυτού του δεν υπάρχει.Όπως ήδη έχει αναφερθεί ο κ.Βενιζέλος,έγκυρος συνταγματολόγος,θεωρεί ότι μόνη συνταγματική λύση είναι η επαναφορά των προηγούμενων διευθυντών σχολείων και εκπαίδευσης.Το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει και για την νομικό κα.Κεραμέως.Περιέργως το υπουργείο δεν ασχολείται με τους διευθυντές εκπαίδευσης που ψηφ΄στηκαν από μη συνταγματικό σώμα και θα το βρούν μπροστά τους.Αν πχ τους διατηρήσουν και είναι προεδροι συμβουλίων επιλογής διευθυντών σχολέιων και προσφύγει κάποιος εναντίον τους ακυρώνονται ή όχι οι επιλογές της διεύθυνσης του.Ακυρώνονται σίγουρα.Γιατί επιμένουν να βάζουν σε περιπέτειες έναν κλάδο.Λέτε να το δούμε και αυτό στο νέο νομοσχέδιο που ενω έπρεπε εδώ και καιρό να ήταν έτοιμα δεν ακούγεται τίποτε.Είναι νομίζει ο τπουργός τόσο ανόητοι στην αντιπολίτευση να τους ζητήσει στη βουλή συναίνεση χωρίς να ζητήσουν να δουν το νέο νόμο επιλογής στελεχών.Τελικά θα περάσει ότι θέλει μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και άρα θα ακυρωθεί μετά τις εκλογές.

Δημήτρης
|

"Σας κόβει τα πόδια" το να μην μπορείτε να κάνετε αντισυνταγματικούς νόμους. Λογικό.

Πάνος
|

Η απάντηση στο ερώτημα «Μπορούν να προσφύγουν οι νυν διευθυντές στη δικαιοσύνη ,εάν τοποθετηθούν ξανά οι διευθυντές που ήταν το 2011, στη σχολική μονάδα,που εξελέγησαν» είναι και η απάντηση στον κ. Υπουργό, για το τι θα πράξει. Φυσικά και δεν έχουν καμιά τύχη εάν προσφύγουν στη δικαιοσύνη,διότι μετά την απόφαση του ΣΤΕ είναι νομικά ανύπαρκτοι.

loyk
|

τα ποδια τα κοψατε μονοι σας οταν ψηφιζατε εν γνωσει σας αντισυνταγματικο νομο. Τωρα το ΣΤΕ επαναφερει τη νομιμοτητα. Αρα γυριζουμε στους Δ/ντες σχολ.του Ιουνιου 2015 και Δ/ντες Εκπ/σης ιανουαριου 2016. Αυτο σημαινει δημοσιο συμφερον, η εφαρμογη της αποφασης του ΣΤΕ.

Giorgos
|

Αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο για την υποστήριξη και προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέρφων εκπαιδευτικών είναι οι/η ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ, όπου πραγματοποιούνται ζυμώσεις, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και δρομολογούνται - αποφασίζονται δράσεις με δημοκρατικές διαδικασίες (ψηφοφορία - φανερή!).
Ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων, είναι να αποφασίζει για ότι αφορά στη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας, στα όρια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
Φρονώ λοιπόν ότι, οποιαδήποτε διαδικασία (βλέπε μυστική ψηφοφορία για επιλογή στελεχών) εγείρει κομματικές αντιπαραθέσεις και οδηγεί σε αδιαφανείς μεθοδεύσεις, με στόχο την ...κατασκευή μιας συγκυριακής πλειοψηφίας, δεν συνάδει με τον εντελώς διακεκριμένο ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως τον περιέγραψα στην προηγούμενη παράγραφο.
Έχω τη γνώμη ότι προλαβαίνει ο Υπουργός Παιδείας να διορθώσει τα πράγματα, αντλώντας Διευθυντές από τη λίστα του 2011 και αποκαθιστώντας αυτούς που, ενώ διέθεταν περισσότερα τυπικά προσόντα δεν επιλέχθηκαν, γιατί άσκησαν τα καθήκοντα που προέκυπταν από το θεσμό του Διευθυντή, ... "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"!

ΑΝΤΩΝΗΣ
|

Επειδή σίγουρα τα ίδια είστε με τον Κουράκη να είστε όλοι σίγουροι ότι και ο καινούργιος Νόμος σε 18 μήνες θα βγει αντισυνταγματικός ! Κάνουν του κεφαλιού τους και δεν πληρώνουν τίποτα ! Τι έπαθε ο Κουράκης ; Τα ίδια θα κάνει και αυτός ! Αλλά πρέπει να κάνουμε προσφυγή και να ζητάμε αποζημίωση για ψυχική οδύνη αφού ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους

Ερη
|

Επαναφορά των διευθυντών του 2015.Επαναφορα της νομιμότητας. Το ΣτΕ δεν κόβει τα πόδια κανενός παρα μονο όσων παραβιάζουν το Σύνταγμα. Η δημοκρατία έχει κανόνες.

PE19
|

@Κώστας
Το συμφέρον των μαθητών είναι να μάθουν ότι ζουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπου οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται αποδεκτές από όλους. Εξάλλου, όπως έχω ξαναπεί, αν επανέλθουν στις θέσεις τους οι Δ/ντες του 15 δεν θα αλλάξει και πολύ το τοπίο αφού έχουν αλλάξει λιγότερο από 30% άρα σε 7 από τα 10 και παραπάνω σχολεία δεν θα αλλάξει τίποτα. Τι να κάνουμε θα έχουμε πρόβλημα σε λιγότερα από 3 στα 10 σχολεία !!! αν δεν αλλάξει τίποτα τι στο καλό δικάζει το ΣτΕ? Εξάλλου στα Λύκεια σχεδόν έχει τελειώσει η χρονιά (5 βδομάδες μείνανε ) άσε που αν καθυστερήσουν λίγο ακόμα θα έχει και τυπικά τελειώσει. Λύσεις αν θέλουν υπάρχουν (δεν θα έχει πρόβλημα ο εκδιωχθείς με το 4327 Δ/ντης ο οποίος επανέρχεται στην θέση του να δώσει εξετάσεις στο παλιό του σχολείο). Το θέμα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και ο καθένας να σέβεται τους νόμους.

ΚΩΣΤΑΣ
|

Έχουν σκεφτεί οι συνάδελφοι ,που προτείνουν την επαναφορά των Δ/ντών του 2015 ,την αναστάτωση που θα προκληθεί στα Σχολεία (Δημοτικά ,Γυμνάσια ,Λύκεια ) όταν κάποιοι θα εγκαταλείψουν τα Τμήματα στα οποία διδάσκουν και θα αντικατασταθούν από άλλους συναδέλφους; Το καλό των μαθητών δεν τους ενδιαφέρει;Βέβαια οι ευθύνες των Υπουργών είναι τεράστιες....αλλά και κάποιοι να βάζουν το δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των μαθητών, δεν είναι σωστό....

Ρούσσος
|

Τους νυν διευθυντές τους ρώτησαν αν θέλουν να είναι "διορισμένοι";
Λίγα μας έμειναν πια! Φιλότιμο και Αξιοπρέπεια.
Έλεος

ante ante
|

Σας κόβει τα πόδια τα οποία ήθελαν να φτάσουν πού κύριε Υπουργέ; Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Στο όνομα και με ρητορεία περί δημοκρατίας (λες και τι είχαμε στα σχολεία, η απόλυτη παραπληροφόρηση), ο στόχος σας να φτιάξετε το μηχανισμό σας. Θα έπρεπε να πείτε ότι ευτυχώς που υπάρχει το ΣΤΕ να διαφυλάττει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης. Aυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε, αυτό ήθελε από το ΣΤΕ ο μεγάλος κάποτε Ελευθέριο Βενιζέλος. Στις 17 Μαΐου 1929 ημέρα της πρώτης συνεδρίασης του ΣΤΕ ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην ομιλία του λέει: "...Δεν σας υπόσχομαι ότι η κυβέρνησις εκ προθέσεως θα διαπράξη παρανομίαν, δια να σας δώση την ευκαιρίαν ν΄ακυρώσητε την πράξιν της και την επαναφέρητε εις την τάξιν. Άλλωστε, αν η αρχή της σοφίας είναι ο φόβος του Κυρίου, η λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η αρχή ίσως περισσοτέρας προσοχής εκ μέρους των κυβερνώντων, όπως αποφεύγουν παρανόμους πράξεις. Αλλ΄ όσην προσοχήν και αν δείξωμεν είναι ανθρώπινον, να υποπέσωμεν και εις παρανόμους ενεργείας. Όταν δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξη η κυβέρνησις καμμίαν παρανομίαν και έλθη το Συμβούλιον της Επικρατείας να της πη, ότι της ακυρώνει την πράξιν της ταύτην, σας βεβαιώ ότι θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι υπενθύμισαν εις την κυβέρνησιν, ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομή". Εσείς κύριε Υπουργέ (η κυβέρνησή σας εννοώ) νομοθετείτε συνεχώς αντισυνταγματικά. Αλλά και οι σας δηλώσεις απέχουν έτη φωτός απο το πνεύμα της ομιλίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, τι να πούμε... θλίψη μόνο.
Το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια, η ζημιά όμως είναι τεραστίων διαστάσεων, και δεν αναφέρομαι προφανώς σε οικονομικά ζητήματα

Ελένη
|

Άμεση επαναφορά των Δ/ντών του 2015. (Οι περισσότεροι επιλέχτηκαν και με την ψηφοφορία).

Αμερόληπτος
|

Η μόνη λύση νόμιμη και συνταγματική, απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΣτΕ είναι η επαναφορά των διατελεσάντων ως Διευθυντών σχολείων το 2015. Τα άλλα είναι τερτίπια του υπουργού ώστε να παραμείνουν οι αντισυνταγματικώς όπως αποδείχτηκε εκλεγμένοι νυν διευθυντές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν τραγικό αντισυνταγματικό λάθος αν συμφωνήσουν με την παραμονή ως υπηρεσιακών των νυν διευθυντών. Εξάλλου η σπουδή του συριζα το 2015 με την μυστική ψηφοφορία δεν αναστάτωσε και δίχασε τους συλλόγους διδασκόντων; Τότε τα σχολεία δεν αναστατώνονταν;

Πετρος
|

"Να διοριστούν ως υπηρεσιακοί οι νυν διευθυντές" "και να νομιμοποιηθουν οι πραξεις τους".Διορισμους διευθυντών ειχαμε μονο στη δικτατορία και οχι παντα.
Οι άνθρωποι δεν ζητάνε πολλά.Ψάχνουν συνεργούς στο έγκλημα. Να διαγραφεί ομόφωνη απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου που είναι κόλαφος για το Υ.Π. και δικαίωση ολων οσοι υποστηκαμε αυτή την αθλιότητα.Δεν ντρεπονται καθόλου.Πολυ γρήγορα θα φύγουν και δεν θα ξαναδούν ουτε με κυαλια τη Βουλή. Κατέστρεψαν τη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

ΠΕ
|

Το αν σας κόβει τα πόδια η απόφαση κ.Υπουργέ αφορά μόνο εσάς και την κυβέρνησή σας γιατί είστε οι δημιουργοί και εφαρμόσαντες αυτό το νομοθετικό τερατούργημα.Το ότι ενώ ξέρατε εδώ και 15 μηνες την απόφαση δεν ψηφίσατε άλλο νόμο σημαίνει ότι δεν είχατε σκοπό να κάνετε τίποτε εμμένοντας στην παράνομη άποψή σας με στόχο αυτό που επιδιώκετε σήμερα,δηλ στο να παραμείνουν οι ίδιοι στη θέση τους.Δημόσιο συμφέρον είναι η εφαρμογή των νόμων και των συνταγματικών αποφάσεων και όχι η εμμονή σε ιδεοληπτικές παρωχημένες και μη εφαρμόσιμες παγκοσμίως εμμονές.Η αντιπολίτευση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ δεν θα στηρίξουν οτιδήποτε που αφορά αγνόηση της απόφασης τουΣ.Τ.Ε.Το αυτό φυσικά αφορά και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που και αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν μαζί με τους Διευθυντές των σχολείων.Η μόνη νόμιμη και συνταγματική λύση είναι η επαναφορά των διατελεσάντων ως Διευθυντών σχολείων το 2015 που είναι 80%οι ίδιοι και μέρος του υπολειπόμενου 20%έχει συνταξιοδοτηθεί,άρα το λιγότερο"κακό"και νόμιμο ταυτόχρονα και η αντικατάσταση όλων όσοι ήταν Διευθυντές Εκπαίδευσης στης 30 Ιανουαρίου 2016,που και σε αυτούς δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλοί.Τα υπόλοιπα που λέγονται δεν ευσταθούν νομικά.Και ένα τελευταίο.Όσοι προσέφυγαν προσέφυγαν για να δικαιωθούν και δικαιώθηκαν και όχι να παραμείνει η ίδια κατάσταση.Εφαρμόστε το Σύνταγμα κ.Υπουργέ όπως είστε υποχρεωμένος και μη δίνετε αφορμές για τους επόμενους που θα αναλάβουν σύντομα να κάνουν τα ίδια δείχνοντας εσάς.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/49551/ypoyrgos-mas-kovei-ta-podia-i-apofasi-toy-ste