Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 21/05/2022

Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2022, 16:47

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τέλη Αυγούστου  η ολοκλήρωση   επιλογής των  800  Συμβούλων Εκπαίδευσης

Πότε θα γίνουν οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων ;

Τέλη Αυγούστου έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας, στόχο   για να εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα και να τοποθετήσει τους 800  νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι ο χρόνος μέχρι τον Αύγουστο, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι διακοπές, δεν είναι αρκετός, για να εξεταστούν 2.407 φάκελοι και να μοριοδοτηθει αντίστοιχος αριθμός υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική πλατφόρμα επεξεργασίας των φακέλων των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης,  για τα Συμβούλια Επιλογής, θα ανοίξει στις αρχές της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν στεγνώσει το "μελάνι" υπογραφής  ορισμού των Συμβουλίων Επιλογής, είχαμε τις πρώτες παραιτήσεις, με αποτέλεσμα η υπουργός Ν. Κεραμέως να υπογράψει νέες αποφάσεις αντικαθιστώντας τους παραιτηθέντες (Δείτε εδώ).

Πότε θα γίνουν οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων

Για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

Βεβαίως οι αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων μπορούν να κατατεθούν και πριν τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων (όπως έγινε και τώρα με την επιλογή Συμβούλων) αλλά σίγουρα όχι πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών Εκπαίδευσης.

Σχόλια (85)

@Απορία
|

Δεν παραιτήθηκα αγαπητέ/'η Απορία, γιατί πρώτον μεσούσης της χρονιάς δεν γίνεται αποδεκτή η παραίτηση και δεύτερον γιατί η παραίτηση στελέχους εκπαίδευσης δεν γίνεται αποδεκτή, παρά μόνον για εξαιρετικούς λόγους.

ΖΕΥΣ
|

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΕΤΗΣ.5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

@ert
|

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα..Να καταργήσουμε τον νόμο με μια τροπολογία για να είστε υποψήφιοι κάποιοι ανυπόμονοι..Να βάλουμε στα συμβούλια εκπ/κούς και να γυρίσουμε στις αλήστου μνήμης εποχές που μοιράζανε τα σχολεία με τις βαθμολογίες που ήθελαν; Κουβέντες-προτάσεις εκπ/κών ,τι άλλο θα διαβάσομε πια από τους ανυπομονούν τες ! !

Εκπαιδευτικός
|

Το σωστότερο για τους Δντες Σχολείων θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, να πάρουν έναν ακόμη χρόνο παράταση, ώστε σ'αυτό το διάστημα να ενημερωθούν οι νεοεκλεγμενοι Δντες Εκπαίδευσης καθώς και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν τα Συμβούλια Επιλογής , για τους υποψηφίους Δντες Σχολείων και να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Έτσι θα αποφευχθούν τυχόν αδικίες και αστοχίες που ίσως μειώσουν τα δικηγορικά έξοδα και τις ενστάσεις...

Νέος
|

Οι κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης και των σχ. συμβούλων έγιναν από ειδικές επιτροπές που κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα ειδικά προσόντα, το συγγραφικό έργο κλπ. Για τους διευθυντές σχολείων τη δουλειά αυτή θα την κάνουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης; φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Και πότε θα γίνει; και με ποιους υπαλλήλους; Με όλα αυτά που μοριοδοτούνται θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση και να πληρωθούν επιπλέον όσοι τολμήσουν να ασχοληθούν... Σκεφτείτε πόσες ενστάσεις και αγωγές θα έχουν στο κεφάλι τους!

Κώστας
|

Καλό είναι οι υποψήφιοι Διευθυντές να έχουν περάσει από την θέση του Υποδιευθυντή για να ξέρουν τι τους περιμένει. Αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να γίνουν άξιοι Διευθυντές μόνο με τα χαρτιά τους χωρίς να μοχθήσουν και να δουλέψουν θα κάνουν το σχολείο μπάχαλο. Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει τουλάχιστον 60% παραπάνω σε σχέση με την δουλειά προ πενταετίας όπως λένε παλιοί συνάδελφοι. Εγώ φέτος έγινα Υποδιευθυντής, έχω άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή μου και παρόλα αυτά η κούραση τον περισσότερο καιρό είναι εξοντωτική. Ο Διευθυντής μου περιμένει τον επόμενο να πάρει την θέση του (έχει 2 χρόνια παράταση και θα παραμείνει ως απλός εκπαιδευτικός για 3 χρόνια μέχρι να βγει στην σύνταξη ) και σκέφτομαι ότι αν έρθει κάποιος που δεν ξέρει από διοίκηση και δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας θα παραιτηθώ στα σίγουρα. Μόνο το μεράκι και η αγάπη των μαθητών μας, μας κρατάει σε αυτήν την θέση και σίγουρα όχι τα λεφτά που είναι ψίχουλα για την δουλειά που βγάζουμε. Ελπίζω να έρθει ο καλύτερος στο σχολείο μας.

EΠΙΜΗΘΕΑΣ
|

ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΓΙΑ ΝΝΑΚΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 30-11-2007,ΜΕ 15 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ.

Θανάσης
|

To 2017 η προκήρυξη για τους Διευθυντές Σχολείων έγινε 31 Μαΐου και οι διευθυντές τοποθετήθηκαν τέλη Ιουλίου.Δυστυχώς το ΥΠΑΙΘ αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε 4 μήνες δείχνει ότι υπάρχει ανικανότητα και έλλειψη οργάνωσης.

@ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.22 Μάιος 2022 16:39
|

''ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ..... ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ''...
Την επίσκεψη στις ΗΠΑ την παρακολούθησες;
Ενημερώθηκες;
Και ακόμα έχεις τέτοιες παιδικές (με το συμπάθιο) απορίες;;;;

Περί μικρής τροπολογίας
|

Του καλυτερότερου νόμου??? Ελάτε τώρα! Δηλαδή δεν προλαβαίνουμε να βάλουμε τα Michelin στο νέο Tesla και με μια μικρή τροπολογία, βάζουμε σαμπρέλες από ποδήλατο??? Και θα κρίνει τους υποψήφιους Διευθυντές, ο νέος ΔΙΔΕ που επιλέχθηκε με τον καλυτερότερο νόμο... αυτόν με την "καταιγίδα" των 480 ενστάσεων? Δηλαδή όπως παλιά.... και χωρίς αιρετούς? Αλλά με ποιούς δηλαδή? Ποιός θέλει να πάει "φυλακή" ρε παιδιά???

Κ.Α.
|

Αύριο που ξεκινάει μια νέα εβδομάδα, εσείς στο esos που έχετε επικοινωνία με τον κ. Κόπτση, ρωτήστε εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για Διευθυντές Σχολείων και εάν "παίζει" το σενάριο της ψήφισης Τροπολογίας ώστε να συγκροτηθούν τα Τοπικά Συμβούλια επιλογής χωρίς Επόπτες και να τρέξει η διαδικασία.

Απορία
|

Και γιατί αγαπητέ "Προς Υποψήφιους Διευθυντές" δεν παραιτήθηκες και να γίνεις ξανά απλός εκπαιδευτικός της τάξης;

Στράτος
|

Επειδή διαβάζουμε σχόλια αντιφατικά μεταξύ τους, θα ήθελα να σημειώσω ότι ασφαλω΄ς με Τροπολογία αλλάζει κάποια διάταξη νόμου. Απλώς μια τέτοια τροπολογία πρέπει να περάσει από το νομοθετικό σώμα δηλ. τη Βουλή. Μπορεί να περάσει κατά την ψήφιση ενός νομοσχεδίου οποιουδήποτε Υπουργείου.

Εάν ευσταθεί η πληροφορία για αλλαγή στα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων επιλογής Διευθυντών Σχολείων ώστε αυτά να συγκροτηθούν χωρίς Επόπτες Ποιότητας, ασφαλώς μπορεί να υπάρξει Τροπολογία που θα αλλάζει τις Μεταβατικές Διατάξεις του νόμου και θα αναφέρει ότι κατά την πρώτη του εφαρμογή τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής συγκροτούνται με τα παρακάτω μέλη (θα ορίσει ποια, εξαιρώντας τους Επόπτες Ποιότητας). Στην σχετική Αιτιολογική Έκθεση μπορεί να αναφερθεί ως αιτιολογία ψήφισης της Τροπολογίας η ανάγκη επιλογής Διευθυντών Σχολείων πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Όλα αυτά είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης.

ert
|

"δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί νόμος με τροπολογία..". Ελπίζω να διαβάζεις ως περαστικός .....Έτσι όπως τα κατάφερε η Υπουργός (καθυστέρηση στην έναρξη για ΔΔΕ, χαλαρότητα των συμβουλίων στις ημερομηνίες, κλπ) η τροπολογία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για να σώσει έστω κάποια από την σοβαρότητα του επιτελείου της. Σε κάθε περίπτωση, το ΜΑΥΡΟ δεν το γλυτώνει.....

Προς Υποψήφιους Διευθυντές
|

Εκπλήσσομαι πραγματικά από πολλούς (όχι όλους) εδώ στο site του esos, που αγωνιάτε κι εκφράζετε επιθυμία να γίνουν γρήγορα οι κρίσεις, για να βάλετε υποψηφιότητα για Δ/ντές. Θεμιτό! Κάντε όμως τον κόπο και ρωτήστε τη γνώμη 3-4 άλλων διευθυντών σχολείων, εκτός από του δικού σας. Ρωτήστε και τους αποχωρούντες-συνταξιοδοτηθέντες διευθυντές. Ρωτήστε και τους 60-64άρηδες διευθυντές ή μη, που θέλουν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν ακόμα, λόγω ενσήμων ή συμπλήρωσης ορίου ηλικίας. Ξέρετε τι θα σας πουν; Μην μπλέξεις! Πολλοί είστε νέοι και άπειροι από διοίκηση και βλέπετε απ' έξω τα πράγματα, μόνον ως απλοί εκπ/κοί. Όταν θα καταλάβετε πως με το που βάζεις το κλειδί στην εξώπορτα του σχολείου έχεις ευθύνες (πειθαρχικές, νομικές κλπ.), ακόμα και για το ότι δεν τήρησες τις πυροσβεστικές διατάξεις ή δεν ήρες τους κινδύνους της αυθαιρεσίας του ήδη κτισμένου παράνομου κτιρίου σου, κλπ. κλπ. , τότε θα καταλάβετε πού θέλετε να μπλέξετε! Κι επειδή άγνοια νόμου (και κινδύνου) δεν δικαιολογείται, ρωτήστε καλά πριν μπλεχτείτε... Καλή επιτυχία πάντως, σε όσους/ες το τολμήσετε. (Ένας υποψήφιος... για αποχώρηση Δ/ντής)

Εκλογές
|

Εάν προκηρυχθούν εκλογές για τις 2/10, θα πρέπει αυτές να έχουν προκηρυχθεί το πολύ ως τις 1/9/2022 κι άρα ως τις 31/8 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δηλ. και οι οριστικές τοποθετήσεις Δ/ντών Σχολείων. Με μια τροπολογία νόμου, είναι εφικτό... Κι από εκεί θα καταλάβουμε κι αν οδηγούμαστε σε εκλογές... (Ο νοών νοείτο!)

ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
|

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΘ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ .
Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΡΟΛΟΪ .

@Φιλολογος
|

Ορθώς εμίλησες! Εάν θέλει να κάνει τις κρίσεις, με μια μικρή τροπολογία, τα αλλάζει όλα...

@καθηγητής ΓΕΛ
|

Αγαπητέ συνάδερφε, λυπάμαι που είσαι συνάδερφος, πραγματικά! Όταν γράφεις: "Αυτή η Υπουργός και οι σύμβουλοί της, θα κάνει πολύ ζημιά στη ΝΔ. Δεν το βλέπει το επιτελείο του Πρωθυπουργού; Δεν παρακολουθούν τί γίνεται", ενδιαφέρεσαι για την Παιδεία ή για τη ΝΔ σου;;;; Το μόνο που σε νοιάζει είναι ότι θα καταστρέψει το κόμμα σου; Για την Παιδεία που την έχει διαλύσει, για τους απόφοιτους μαθητές σου, που τους πετσόκοψε με Γ.Μ.Ο. 19 και 14,5 στα 2 ειδικά στην Αρχιτεκτονική (βλ. ΕΒΕ) πέρσι δε σε νοιάζει; Ε, βέβαια, μια ζωή τα οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα εξυπηρετεί το κόμμα σου..., αυτό θα σε νοιάζει...!

Figaro
|

Με τόσο ... απλωμένο Νόμο είναι φυσικό να είναι τόσοι υποψήφιοι!!! Όσο για τη Διαμαντοπουλου ας θυμηθούμε ότι στις κρισεις στελεχών εκείνης της εποχής ανακαλουσε 3-4 φορές την ημέρα τις ίδιες της τις αποφάσεις!!!! Γεγονός αδιαμφισβητητο και όχι κρίση!!!

@ ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ
|

Καλύτερος της σύγχρονης εποχής ο Πέτρος Ευθυμίου. Αμέσως μετά θα έβαζα κι εγώ τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μετά το χάος.

O Παλιός
|

Η παρούσα κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική "Κόπτση" αντί να "αποκεντρώσει", "συγκεντρώνει". Απόδειξη ότι οι περισσότερες θέσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης δόθηκαν στις μεγαλοπουπόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα νησιά, πλην Κρήτης (γιατί άραγε;), αποψιλώθηκαν. Αν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων γίνονταν ανά Περιφέρεια, όπως έγινε με τους ΣΕΕ το 2018, η διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο. Τώρα, "Merry Christmas Mr Koptsi".

οι καλυτερότεροι...!!!
|

Η καλυτερότερη υπουργός με το καλυτερότερο επιτελείο επί της παιδείας εψήφησαν τον καλυτερότερο νόμο και τον εφαρμόζουν με το καλυτερότερο χρονοδιάγραμμα και τον καλυτερότερο τρόπο...!!!!
Ως εκ τούτου, θα λάβουν και την καλυτερότερη ανταμοιβή και απάντηση από τη βάση των εκπαιδευτικών...!!!!
Τη βραδιά των επικείμενων εκλογών θα τρίβουν τους οφθαλμούς τους διότι δεν θα πιστεύουν εις αυτούς με όσα προδήλως αναμενόμενα η κάλπη θα τους φανερώσει...!!!

@καθηγητής ΓΕΛ
|

Είναι φίλοι είπαμε ! Θυμάσαι τα άριστα τότε ότι όποιος υπουργός δεν έπιανε τους στόχους θα έφευγε ;

Λεων
|

Αφήστε τους ευσεβείς ποιους ως δήθεν πληροφορία...δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί νόμος με τροπολογία...δεν γίνεται να βγουν απτά συμβούλια επιλογής σύμβουλοι κ επόπτες γιατί θέλετε να γίνετε κάποιοι σώνει κ ντε διευθυντές...

Στράτος
|

@ΙΟΝ Αμυγδάλου
Το συγγραφικό έργο και οι δημοσιεύσεις δεν αποτιμώνται από τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής αλλά από τις Επιτροπές αποτίμησης συγγραφικού έργου που συγκροτούνται κεντρικά και οι οποίες εξετάζουν μόνο αυτά τα στοιχεία των αιτήσεων, αποστέλοντας στα Τοπικά Συμβούλια τη μοριοδότηση.

@EΠΙΜΗΘΕΑΣ
|

Έχω άλλη α΄ποψη: Μακράν καλύτερος/η υπουργός παιδείας που είχαμε από το 1974 και μετά είναι η Μαριέττα Γιαννάκου. Σοβαρή χωρίς σοβαροφάνεια, μεθοδική και αποτελεσματική χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ανοιχτό μυαλό με οράματα, ιδέες και αγάπη για την Παιδεία... Δυστυχώς, η νυν υπουργός παιδείας κατέχει (και ίσως θα κατέχει για πολλά χρόνια) μια αρνητική "πρωτιά". Πολύ κρίμα που ζούμε το άσπρο - μαύρο (στο ΥΠΑΙΘ) της ΝΔ

Η στοχοποίηση δεν πιάνει πια
|

Εάν όντως παρακολουθούν τα σχόλια οι υπεύθυνοι του υπουργείου,να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μόνο η γκρίνια και η μιζέρια.Υπάρχουν και αυτοί που θα τους ψηφίσουν για πρώτη φορά χάρη στην καλύτερη υπουργό που έχει περάσει από το ΥΠΑΙΘ τις τελευταίες δεκαετίες.Φυσικά και γίνονται λάθη, αλλά όσοι ονειρεύονται τον ωχαδερφισμό ας περιμένουν καμιά τετραετία ακόμα.

Με το κερί μας βλέπω
|

@Katy 22 Μάιος 2022 09:56
Λατρεμένο μας esos κάνε μια προσπάθεια να μάθεις πότε θα πάει η βενζίνη στα 3 ευρώ και η ΔΕΗ στα 1000 με το που ανάβεις τη λάμπα.
Οκ συνάδελφοι για τις κρίσεις.... αλλά εδώ δεν αντιμετωπίζουν τα της καθημερινότητας και που απασχολούν 10 εκατομμύρια πολίτες.

Πολίτης 2022
|

Διαβάζουμε στην αρχή του άρθρου: "Τέλη Αυγούστου έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας, στόχο για να εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα και να τοποθετήσει τους 800 νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης" και αναρωτιώμαστε αλήθεια τι σχέση έχει η 19/5 με τις 30/8 ;
Α ναι σωστά......χρονοδιάγραμμα συνέπειας.
Είναι τουλάχιστον ατυχές να υπάρχει παράταση πιο μεγάλης διάρκειας από την ...θητεία.
Κρίμα


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/78254/symvoyloi-ekpaideysis-teli-aygoystoy-i-oloklirosi-epilogis-ton-800-symvoylon