ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Αλλαγές προσώπων στα Συμβούλια Επιλογής μετά από παραιτήσεις

Αυτό σημαίνει ότι η νέα αυτή εξέλιξη θα προκαλέσει την πρώτη καθυστέρηση σε αυτές τις "κρίσεις" στελεχών εκπαίδευσης.
Δημοσίευση: 16/05/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε αλλαγές προσώπων στα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης , προχώρησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ,μετά  από παραιτήσεις μελών για προσωπικούς λόγους.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα αυτή εξέλιξη θα προκαλέσει την πρώτη καθυστέρηση σε αυτές τις "κρίσεις" στελεχών εκπαίδευσης.

Οι φάκελοι των υποοψηφίων θα αρχίσουν να εξετάζονται από αύριο Τρίτη.

Ειδικότερα:

Επιτροπές  αποτίμησης του συγγραφικού και ερευνητικού έργου για την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευση

Στα Α ́ και Β ́ Περιφερειακά  Συμβούλια  Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης ο Ζυμπίδης Δημήτριος, Σύμβουλος Α ́ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) αντικαταστάθηκε  με τον Βεντούρη  Ιωάννη , Σύμβουλο  Β ́ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Στα Γ ́ και Δ ́ Περιφερειακά  Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης η Μαγουλά Θεοχαρούλα, Επιστημονική Σύμβουλος Α ́ του Γραφείου Επιστημονικών Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντικαταστάθηκε με την Λαζάρου Σωτηρία, Σύμβουλο  Α ́ του Γραφείου Επιστημονικών Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων..

Ο Βεντούρης Ιωάννης, Σύμβουλος Β ́ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).αντικαταστάθηκε με την Χωλίδη Σοφία, Σύμβουλος Β ́ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Στα Ε ́ και ΣΤ ́ Περιφερειακά  Συμβούλια  Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης ο Λουκέρης Διονύσιος, Επιστημονικός Σύμβουλος Α ́ του Γραφείου Επιστημονικών Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντικαστάθηκε απο τον Τύπα  Γεώργιο , Σύμβουλο  Α ́ του Γραφείου Επιστημονικών Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δ΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο  Δ΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο  Ζυμπίδης Δημήτριος, Σύμβουλος Α ́ του Ι.Ε.Π.,   αντικαταστάθηκε με τον Μπαραλή Γεώργιο , Αντιπρόεδρο  του Ι.Ε.Π.,

Γ΄ Περιφερειακό  Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο  Γ΄ Περιφερειακό  Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Παραιτήθηκε ο Μπάμπαλης Θωμάς, μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α. και αντικαταστάθηκε από τον  Κρητικό  Εμμανουήλ, μέλος Δ.Ε.Π. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Μπίστα Πολυξένη, Σύμβουλος Α ́ του Ι.Ε.Π. αντικαταστάθηκε από  τη Σοφιανοπούλου Χρύσα, μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.,

Επίσης παραιτήθηκε ο Κόσυβας Γεώργιος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής και αντικαταστάθηκε από  τον Οικονομόπουλο Δημήτριο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Β΄ Περιφερειακό  Συμβούλιο  Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο   Β΄ Περιφερειακό  Συμβούλιο  Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο  Οικονομόπουλος Δημήτριος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου   αντικαταστάθηκε  από την Νίκα Μαρία, Σύμβουλο Α ́ του Ι.Ε.Π.

Α΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο Α΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκε ο Λουκέρης Διονύσιος, Επιστημονικός Σύμβουλος του Γραφείου Επιστημονικών και αντικαταστάθηκε με τον Βουλτσίδη  Παντελή, εκπρόσωπος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α

Σχόλια (14)

 
ΚΑΛΛΙΣΤΑ
18 Μάιος 2022 14:37

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...

 
dim
18 Μάιος 2022 09:44

Εγώ αναμένω την επάνοδο της κ. Υπουργού από τις ΗΠΑ όπου ασφαλώς θα είχε την ευκαιρία-γιατί δεν βλέπω άλλο λόγο μετάβασης-να ανταλλάξει απόψεις για την δυνατότητα της διαδικασίας ανάδειξης των στελεχών της εκπαίδευσης εντός μιας κυβερνητικής θητείας και μάλιστα με "έτοιμο" προεκλογικά το θεσμικό πλαίσιο.

 
Όχι άλλο κάρβουνο
18 Μάιος 2022 07:50

Καλά Χριστούγεννα, μην πω καλές Απόκριες...

 
Γιατί;
17 Μάιος 2022 20:53

Τι έγινε παιδιά; Οικονομικός ο λόγος; Πείτε μας γιατί ανησυχούμε.

 
Για να δουμε
17 Μάιος 2022 15:24

Και πως θα προσμετρηθούν και τη διδακτική προϋπηρεσία;Γιατί αν αφαιρέσουν τα 8 χρόνια θα έχουν 2400 ενστάσεις όσες και οι αιτησεις

 
Μα γιατί
17 Μάιος 2022 15:09

Πολλές παραιτήσεις βλέπουμε. Πρόσωπα ήταν σε δύο συμβούλια.. Ο ΠΔΕ αττικής παραιτείται; Μα τι γίνεται εκει πέρα;

 
Στράτος
17 Μάιος 2022 15:02

Η αλλαγή ενός ή δύο προσώπων σε κάθε Συμβούλιο Επιλογής δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο καθυστέρησης στην εργασία των Συμβουλίων. Η ανακοίνωση δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων θα πρέπει να γίνει στις 19 Μαΐου κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του νόμου.

 
Που προβλεπεται
17 Μάιος 2022 14:56

Στον νομο ότι άμα υπάρξουν παραιτήσεις καθυστερεί η διαδικασία;αφού οι παραιτηθέντες αντικαταστάθηκαν άμεσα.

 
Χρήστος
17 Μάιος 2022 14:17

Αυτά συμβαίνουν, διότι τα μέλη, πλην των Δ.Ε.Π
, τοποθετούνται δίχως να το επιθυμούν και δίχως να ερωτώνται.Η συμμετοχή πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των οριζομένων μελών.

 
αδιάφορο
17 Μάιος 2022 14:05

επί της ουσίας...

 
Νηπιαγωγος
17 Μάιος 2022 11:09

Μετά από αυτό νομίζω ότι όλοι εμείς εδώ που αγωνιούμε ,ο καθένας για τους δικούς του λόγους,για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης να πούμε καλό καλοκαίρι και τα ξαναλέμε το φθινόπωρο….

 
Σε καλό δρόμο
17 Μάιος 2022 09:18

Περιμένουμε να επιλεγούν οι Σύμβουλοι κι ακόμα δεν βρίσκουμε αυτούς που θα τους επιλέξουν.

 
Τρολάρισμα
17 Μάιος 2022 09:14

"την πρώτη καθυστέρηση..."

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.