Δεσμεύσεις για μετατάξεις, αποσπάσεις και Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας

Υστερα από αυτή την εξέλιξη αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

23/06/2015

Άκουσε το άρθρο

Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι η πραγματοποίηση του πρώτου κύματος μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2015.

Για τις υπόλοιπες εκκρεμείς μετατάξεις θα γίνουν ανακοινώσεις περί τα τέλη Ιουλίου  .

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που είχε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων του υπ. Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) με τον Δ/ντη του Γραφείου υπουργού, Δ. Ζέρβα και τον Αναπληρωτή υπουργό Τ. Κουράκη .

Για το ζήτημα των αποσπάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του υπ. Παιδείας όπως αυτό διατυπώθηκε στο άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου, δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα απαλειφθεί κάθε αναφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους, το καθεστώς των οποίων θα συνεχίσει να ρυθμίζεται, όπως και σήμερα, από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Σε σχέση με το ζήτημα των οργανισμών, η πολιτική ηγεσία για τις περιφερειακές υπηρεσίες εξέφρασε τη βούλησή της, το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε συγκρότηση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις, το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ συνεδρίασε εκτάκτως.

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα στη βάση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας και εν αναμονή της υλοποίησής τους, αποφάσισε τη προσωρινή αναστολή των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων για τις 25 & 26 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

fotis
|

Γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι το κριτήριο βάση του οποίου κάποιοι συνάδελφοι θα προηγηθούν και κατά πόσο αυτό στέκει νομικά;

Μετάταξη
|

Για τις υποχρεωτικές μετατάξεις κάνεις αίτηση ανάκλησης της μετάταξης και σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα γίνεται αποδεκτή και επανέρχεσαι στη Βθμια.

καθηγητής
|

Και τι θα γίνει με τις υποχρεωτικές μετατάξεις του 2013; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να επιστρέψουν στη Βθμια.

καθηγητής
|

Και τι θα γίνει με τις υποχρεωτικές μετατάξεις του 2013; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να επιστρέψουν στη Βθμια.

Panos
|

Ακούγεται ότι αφορά τους αποσπασμένους στο ΙΕΠ.

fanis
|

Από το νόμο των αποσπάσεων έχουν απαλειφθεί οι πάντες. Ποιους αφορά τελικά αυτή η ιστορία;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ