Συνάντηση «εκτόνωσης» του Ν. Φίλη με τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων

29/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Χαρακτήρα «εκτόνωσης» της  έκρυθμη  κατάσταση μεταξύ του υπουργείου Παιδείας   και των ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων , είχε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη και του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, αφού δεν προέκυψε κανένα νέο, παρά την ευρεία συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης  δήλωσε  στον κ. Κυραιλίδη αναρμόδιος για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση  και τόνισε πως το θέμα εξετάζει με κατανόηση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.  

Ο υπουργός Παιδείας ,   εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν κατανόηση και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ο  Νίκος Φίλης το ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά  ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο κ.Κυραιλίδης  είπε στον υπουργό πως  δε  υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει κάτι τέτοιο και κατά συνέπεια   ουδέποτε περιήλθε η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας.

 

Σχόλια (1)

takis
|

Αντί να πληρώσουν αυτοί που έχουν 10.000 ευρώ το χρόνο για να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, θα την πληρώσει πάλι ο κοσμάκης και για ένα αυτοκινητάκι 15ετίας 1000 κυβικών θα πληρώσει 500 ευρώ! Πρώτη φορά αριστερά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ