Η παιδεία "προνόμιο" του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος και όχι εθνική υπόθεση!

02/05/2024

Ενημερώθηκε: 03/05/2024, 16:11

Άκουσε το άρθρο

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω ,γιατί η παιδεία στην χώρα μας είναι "προνόμιο" του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος και όχι εθνική υπόθεση! 

Πόσο μάλλον για θέματα που άπτονται την παιδαγωγική και τη διδακτική πράξη. 

Αλλάζει η κυβέρνηση ;Αλλάζουν σχεδόν τα πάντα !(εξεταζόμενα μαθήματα , τρόποι εξέτασης -εδώ δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το σκεπτικό των υποχρετικών διαγωνισμάτων και στο β τετράμηνο των μαθημάτων που θα εξεταστούν οι μαθητές και τον Ιούνιο - μέσοι όροι προαγωγής ,τράπεζα θεμάτων -ράψε ξήλωνε-, μπαίνουν βγαίνουν εξεταζόμενα μαθήματα , αλλαγές στην ύλη ,αλλαγές στα παιδαγωγικά μέτρα κλπ) .

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ένα ενιαίο πρόγραμμα για την παιδεία μας, κυρίως βασιζόμενο στην εμπειρία και στην επιστημονική γνώση των άμεσα σχετιζόμενων με την εκπαίδευση ,εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών δασκάλων παιδαγωγικών σχολών και όχι μόνο; 

Αφού αυτοί που εισηγούνται και αποφασίζουν, είναι άσχετοι με την σχολική πραγματικότητα ! 

Η αυστηροποίηση των ποινών κανένα πρόβλημα ενδοσχολικής και όχι μόνο βίας και παραβατικής συμπεριφοράς δεν θα λύσει ! 

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο!Απλά το υπουργείο ,όπως πάντα εθελοτυφλεί και κωφεύει! Θέλει στήριξη ο μαθητής/τρια , ο/η εκπαιδευτικός, η οικογένεια με παρεμβάσεις ουσιαστικές .

Κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους υποχρεωτικά και μόνιμα στα σχολεία!

Αγανακτισμένη εκπαιδευτικός 
 

Σχόλια (6)

άλλη χαζή ιδεοληψία !
|

δε μας νοιάζει αν ένας (με πολλους συμβούλους προφανώς) ή πολλοί φέρουν 5 βασικές γραμμές βελτίωσης ! δεν βλέπουμε από πουθενά κάτι τέτοιο. ας κάνει πλατφόρμα να γράψουν οι μάχιμοι προτάσεις να γίνει πανεθνική εκπαιδευτικά υποθεση . θέλει;

ΠΕ 60
|

Ήμουν στην τρίτη Λυκείου και ο φιλόλογος μας πάντα έλεγε ότι στην Τουρκία τρία υπουργεία έχουν συνέχεια ανεξάρτητα από τις αλλαγές στις κυβερνήσεις. Αυτά ήταν το υπουργείο Παιδείας, Άμυνας και Εξωτερικών. Τώρα κατάλαβα πόσο σημαντικές ήταν οι παρατηρήσεις του.

Ο Δημοκράτης
|

΄Οσοι μονιμοποιήθηκαν αναδρομικά θα τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για υποδιευθυντές ή για μετάταξη;

Μονιμοποιήσεις ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ
|

Ο Διευθυντής της Α΄ Δ/νσης Δ. Ε Αθήνας εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Α΄ ΠΥΣΔΕ Αθήνας σήμερα 02-05-2024 τη μονιμοποίηση των ενενήντα (90) εκπαιδευτικών του κατωτέρω πίνακα που επικύρωσε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 2ετία και έχουν διεκπεραιωθεί τα πεδία Α1, Α2 και Β της αξιολόγησης όπως ορίζεται στο Κεφ. Γ΄ του Μέρους Γ΄(άρθρα 66 έως 80) του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ136/τ.Α΄).

Ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι τον Αύγουστο που θα συμπληρωθεί η 2ετία σε εκατόν είκοσι έξι (126) ακόμα εκπαιδευτικούς για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης θα μονιμοποιηθούν.

Τριάντα δύο (32) εκπαιδευτικοί έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία αξιολόγησης ως αποσπασμένοι στην Α΄ Δ/νση Δ.Ε Αθήνας και η μονιμοποίησή τους θα ολοκληρωθεί με απόφαση από τις Διευθύνσεις από τις οποίες προέρχονται.

Το υπόλοιπο των δόκιμων εκπαιδευτικών που δεν μονιμοποιείται με μονομερή πρακτικά ανέρχεται στον αριθμό 48. (ΠΡΑΞΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ)

Χ.Ψ.
|

Και κοινωνικούς λειτουργούς έχουν τα σχολεία, και ψυχολόγους και συμβούλους σχολικής ζωής και νοσοκόμους, και παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης και της Παναγιάς τα μάτια.
Τα παιδιά θέλουν ΟΡΙΑ.
Και οι γονείς τους δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να τα θέσουν.
Θα το πράξει η Πολιτεία.

απλά αστεία
|

η χαλαρότητα και ο διάλογος ποια προβλήματα έλυσε; ή έφερε εδω τα πράγματα και έχει κι άλλο κατήφορο ; οι ψυχολόγοι τι θα λύσουν ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ