Αρνητική η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σε αίτημα Πανεπιστημιακού για χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές μετά τη λήξη της επιστημονικής του άδειας

29/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Δεν είναι δυνατή, κατά νόμο, η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές σε καθηγητή ΑΕΙ, αμέσως μετά τη λήξη της επιστημονικής του άδειας.

Την Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από ερώτημα Πρύτανη Πανεπιστημίου για Επίκουρο Καθηγητή, ο οποίος είχε λάβει επιστημονική άδεια για ένα έτος, από 1-10-14 μέχρι 30-9-15, από τη λήξη της οποίας ζήτησε τη χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές  για ένα έτος από 1-10-15 μέχρι 30-9-16 για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους , οι οποίοι συνίστανται, σύμφωνα με το υποβληθέν  υπόμνημα του, στην αντιμετώπιση δύσκολης περίπτωσης εγκυμοσύνης της συζύγου του, η οποία απαιτεί την  κατ οίκον παρουσία του και υποστήριξη καθώς και την υπό μακρόν νοσοκομειακή παρακολούθηση.

Επί του αιτήματος του ενδιαφερομένου για τη χορήγηση άδειας έχει εκδοθεί  σχετική θετική απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής του Πανεπιστημίου, με τη διαπίστωση ότι δεν παρακωλύονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών στα οποία συμμετέχει αυτός.

Ωστόσο ο Πρύτανης κατέθεσε το σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ