Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΣΔΕΠ με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

14/10/2016

Άκουσε το άρθρο

Τα μέλη της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος και Ευγενία Μπουρνόβα, και το μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ κ. Κώστας Σιέτος, συναντήθηκαν σήμερα με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στα πλαίσια συναντήσεων της ΠΟΣΔΕΠ με τα κόμματα του κοινοβουλίου ώστε να τα ενημερώσει για την παρούσα κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

Από τους εκπροσώπους μας τέθηκαν τα μεγάλα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα τονίστηκαν ιδιαίτερα το θέμα της τεράστιας υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων μας που έχει ως συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί αξεπέραστα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Ιδρυμάτων, οι ελλείψεις προσωπικού και το χαμηλό επίπεδο αποδοχών των μελών ΔΕΠ. Επισημάνθηκε επιπλέον, η άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου.

Σχετικά με τα θεσμικά ζητήματα, επισημάναμε τη μέχρι σήμερα πρακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια με έναν αποσπασματικό τρόπο με επιμέρους διατάξεις σε διάφορα νομοσχέδια άλλων αντικειμένων και χωρίς προηγούμενο διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον, σημειώσαμε την ανυπαρξία ενός στρατηγικού κειμένου που η κυβέρνηση προτίθεται να ακολουθήσει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διαδικασία του Εθνικού Διαλόγου που η ίδια η κυβέρνηση διατείνεται ότι ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Κουτσούμπας συμφώνησε επί της αρχής τόσο στα οικονομικά όσο και στα θεσμικά αιτήματα που εκθέσαμε και μας ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ σε αυτά, όπως επίσης και δήλωσε ότι ως προς το δια ταύτα το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αύξηση της χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια, για την κάλυψη των μεγάλων ελλειμάτων τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών των μελών ΔΕΠ και την πρόσληψη νέου προσωπικού με σταθερές/μόνιμες συνθήκες εργασίας στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ