Κ. Γαβρόγλου: Το Σχέδιο Νόμου για τα Μεταπτυχιακά έφερε συγκλονιστική αναστάτωση στα Πανεπιστήμια

“Θα πρέπει, να εξασφαλιστεί η αυτονομία των Πανεπιστημίων.Δηλαδή, τα Πανεπιστήμια πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις”.

07/11/2016

Ενημερώθηκε: 08/11/2016, 10:47

Άκουσε το άρθρο

Κατατέθηκε ένα Σχέδιο  Νόμου το οποίο έχει φέρει μια συγκλονιστική αναστάτωση στα Πανεπιστήμια,  δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Κόκκινο και τόνισε τα εξής:

-Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμφωνίες και συναινέσεις.

-Θα δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα σημεία για τα οποία υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση και θα πρέπει να δούμε πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα.

-Μία από τις διαφωνίες είναι το θέμα των διδάκτρων.

-Αυτό είναι ένα πραγματικά περίπλοκο ζήτημα και θα πρέπει να δει κανείς πώς θα το λύσει, ώστε και κανείς να μην μένει έξω από τα μεταπτυχιακά λόγω οικονομικών προβλημάτων.

-Κανένα παιδί να μην μένει έξω απ’ αυτό.

-Τώρα, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας, ξέρετε, τα λεφτά που παίρνουν είναι πέραν του τραγικού.

-Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε το θέμα, παραδείγματος χάριν, των διδάκτρων.

-Θα πρέπει να δούμε, πολύ προσεκτικά, τα ακαδημαϊκά κριτήρια με τα οποία στήνονται τα μεταπτυχιακά.

-Και θα πρέπει, σ’ όλα αυτά, να εξασφαλιστεί η αυτονομία των Πανεπιστημίων.

-Δηλαδή, τα πανεπιστήμια πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις.

-Θα πρέπει η Πολιτεία να έχει ένα κανονιστικό πλαίσιο και τις λεπτομέρειες να τις λύνουν τα πανεπιστήμια.

-Νομίζω θα βρούμε λύση. Είμαι πολύ αισιόδοξος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (2)

Αναστασία
|

Ο συγκεκριμένος νόμος είχε και άλλα άρθρα πλην των διδάκτρων,και οικονομικών θεμάτων των καθηγητών. Ομως κατατέθηκε στην βουλή μετα την διαβούλευση , χωρις να αλλάξει ουτε
τελεία στα υπολοιπα άρθρα, και όμως υπήρχαν και σχόλια που θα επρεπε τουλαχιστον να προβληματίσουν τους ειδικούς που τα μελέτησαν, αλλως ,γιατί τα συμπεριέλαβαν στο νομο και δεν εβαλαν τιτλο'' τα δίδακτρα και οι αμοιβές στα μεταπτυχιακά διδακτορικα" τόσα σχόλια σημαντικά για την αναρχία στους κανονισμούς στην διάρκεια της φοίτησης, την απαγόρευση επαναληπτικής εξέτασης στα μαθήματα ,διαγραφή και απομάκρυνση των φοιτητών απο τις σπουδές τους (ποιον αραγε εξυπηρετεί;) γιατι συμβαινει μονο σε καποια μεταπτυχιακά ,γιατι σε αλλα ακολουθούν τις επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και σε αλλα τις καταργούν, τις απαλείφουν με τις διαγραφές; και οι θέσεις μένουν κενές ,και συνεχιζει το μεταπτυχιακό με τους μισούς φοιτητές απο όσους προβλέπει ο κανονισμός;

Αντρεας
|

Ας ελπισουμε ο νεος υπουργος να δωσει να μια δικαιη λυση στο θεμα των μεταπτυχιακων που δεν θα οδηγει στην ισοπεδωση των ποιοτικων για χαρη μεταπτυχιακων που υπαρχουν μονο για ικανοποιουνται οικονομικα συμφεροντα.Εστω και αυτα τα λιγα που υπαρχουν και δινουν τη δυνατοτητα διεξοδου στους νεους επιστημονες που θελουν να μεινουν στην ελλαδα δεν πρεπει να καταργηθουν με ετσιθελικες συμπεριφορες για ασκηση φθηνης αριστερης ρητορικης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ