Υφ. Παιδείας στα fm: Είναι «μαλ@@@@» όσοι αποκαλούν τον Φ. Κάστρο δικτάτορα

Ζητώ από τους εκπαιδευτικούς να μου στείλουν παρατηρήσεις για τα σχολικά βιβλία

29/11/2016

Ενημερώθηκε: 29/11/2016, 11:12

Άκουσε το άρθρο

«Μαλ@@@@»  χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, Κώστας Ζουράρις, όσους αποκαλούν τον Φ. Κάστρο δικτάκτορα , σημειώνοντας παράλληλα πως «βαριέμαι να μιλάω γι’ αυτούς».

«Ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας ο Φιντέλ Κάστρο, μαζί με τον Τσε Γκεβάρα. Αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και λιγότερο επαναστάτες…», πρόσθεσε ο κ. υφυπουργός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τοου ραδιοφωνικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Α. Λιάκο,  ο κ. Ζουράρις είπε ότι ότι  έφυγε από το υπουργείο επειδή ολοκλήρωσε το έργο του και ότι είναι η πρώτη φορά που η ΟΛΜΕ απορρίπτει Σχέδιο του υπουργείο στο σύνολό του.

Ο υφυπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις τρεις τελευταίες τάξεις   του Δημοτικού  και της Α,Β και Γ Γυμνασίου να του στείλνουν τις παρατηρήσεις τους για το βιβλία  “για να άρουμε , όπως είπε χαρακτηριστικά, μερικές από τις απαράδεκτες καταστάσεις που υπάρχουν από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 2006 ή να μας προτείνουν στη θέση μιας σελίδας που είναι απαράδεκτη με μια άλλη πρόταση δική τους.

Θα τα μαζέψουμε αυτά σιγά-σιγά, τόνισε ο κ. Ζουράρις και θα αρχίσουμε μια συζήτηση για την εκπόνηση των βιβλίων .

Τα βιβλία, είπε ο κ. υφυπουργός, θα βγουν σε 3-4 χρόνια που δεν θα είμαστε εμείς, άλλοι θα είναι.

Εμείς , σημείωσε ο κ. υφυπουργός, μπορούμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις όπως να μη διδάσκονται οι μαθητές την Προστακτική των ρημάτων, Παίξε, Ανέβα , Κατέβα , Δείξε , Φύγε , Κάτσε , Κοιμήσου, με τις οδηγίες χρήσεως μιας ηλεκτρικής καφετιέρας όπως γίνεται τώρα .

 Ο κ . Ζουράρις,  για τη σχέση του με την Εκκλησία και ορισμένους Μητροπολίτες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίου λέγοντας τα εξής:

«Με το γέρο το Μητροπολίτη Αμβρόσιο δεν γίνεται να τα έχω καλά. Με τον "παλιό χωροφύλακα". Το "φασισταριό". Αντί να πάει σε ένα μοναστήρι να κλειστεί και να σώσει ό,τι απέμεινε από την ψυχή του στα υπόλοιπα χρόνια που του χαρίζει ο Θεός, λέει αυτές τις αηδίες. Ο Αρχιεπίσκοπος τον στήριξε γιατί είναι γεροντάκι ο Αιγιαλείας, είναι Μητροπολίτης και μπορεί να του ξεφεύγει και να λέει και κανένα σωστό. Δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό με την έννοια της πραότητας, της καταλαγής, δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό π.χ (όπως) από το διάλογο του Χριστού με την πόρνη στην Κανά. Τι να σου πω δηλαδή; Σαν τζιχαντιστής μιλούσε».

Η απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

Η απορία μας είναι πως ένα τόσο υψηλά ιστάμενο δημόσιο πρόσωπο, που έχει επιφορτισθή μέ τόσο υψηλά καθήκοντα, επαναλαμβάνω, πως κατορθώνει και βρίσκει τον χρόνο, ώστε να ασχολείται με ένα τόσο ευτελές πρόσωπο, όπως η ελαχιστότης μας;   Μας αποκάλεσε:

    «γέρο μητροπολίτη»,
    «παληό χωροφύλακα»,
    «γεροντάκι» καί
    «τζιχαντιστή»!

Απορούμε πως ένα Ζουράρις ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να ασχοληθή με ένα τόσο ευτελές πρόσωπο, τον ταλαίπωρο Αμβρόσιο; Αυτός ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ! ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ! ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ! ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!  Τόσο πολύ, λοιπόν τον ενοχλεί η παρουσία μας;  Τόσο πολύ τον ενοχλεί ο λόγος μας;

Καταγράφουμε την συμβουλή του: μας υποδεικνύει να πάμε σε κάποιο Μοναστήρι, ώστε να σώσουμε την ψυχή μας! Αλλά δεν μπορούμε να τον υπακούσωμε! Για τον απλούστατο λόγο: αφού ο λόγος ενός ΒΛΑΚΑ Μητροπολίτη, γέρου και παληοχωροφύλακα, ενοχλεί τόσο πολύ ένα ΣΟΦΟ δημόσιο πρόσωπο, γιατί να εξαφανισθούμε από τό προσκήνιο; Η ψυχή μας χαίρεται, όταν καί οσάκις  ο λόγος μας ενοχλεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  (;) σαν τον κ. Ζουράρι!  Η καταφυγή μας σε κάποιο Μοναστήρι θα μας αποστερούσε το ρόλο, που σήμερα άθελά μας παίζουμε, να παρενοχλούμε δηλ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΕΣ, ως τον ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΟΥΡΑΡΙ!!!!

Συμπέρασμα: Θα παραμείνουμε στις επάλξεις, όπου η άπειρος συγκατάβασις του Θεού μας τοποθέτησε, ώστε με την ιχνή φωνούλα μας, «οι αηδίες μας», όπως είπε, σαν άλλο κουνούπι ή κάποια σκνίπα, να «τσιμπάμε» τον κ. Ζουράρι και εκείνος να χάνει τόν ύπνο του!

Αλήθεια, σκεφθείτε: Θα μπορούσε ο λόγος μας νά έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα;  Ο κ. Φίλης χθες, ο κ. Ζουράρις σήμερα, ίσως και κάποιοι άλλοι ακόμη, όταν μας σκέπτονται, χάνουν τον ύπνο τους! Η φυγή μας θα ήταν μια ευεργεσία γι' αυτούς τους μικρούς και τόσο μικρόψυχους, χωρίς ίχνος ευγένειας για τον συνανθρωπό τους, ανθρώπους!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

NIKHFOROS
|

O πάμπλουτος Castro ήταν αριστερός δικτάτορας.
Απλά και σταράτα.
Φασιστικοί χαρακτηρισμοί τύπου @@@@ επιστρέφονται σ'αυτόν που τους ξεστομίζει.

ΗΡΑ
|

Αφήστε την Κούβα και κοιτάξτε τα χάλια της πατρίδας μας! Χάλια για τα οποία υπεύθυνες είναι ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι πρώην και η νυν των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ. Αν και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση δεν βρίσκεται ούτε στο Μαξίμου ούτε στα διάφορα υπουργεία αλλά στο HILTON ! Από το HILTON δεν πέρασε τις προάλλες και ο Υπουργός μας; Ή μήπως έχετε αντίρρηση; Και βέβαια με πουλημένα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τραίνα, τις εθνικές οδούς μέσω των διοδίων, τις παραλίες.... για καμιά εκατοσταριά χρονάκια! Κατά τα άλλα έχετε την ...ελευθερία να ισχυρίζεστε ότι ο Κάστρο ήταν, λέει, δικτάτορας! Σίγουρα, όταν ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραφε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν για άλλη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μιλούσε : Να είναι η πατρίδα μας λεύτερη κι αφεντικό στο σπίτι της. Είναι;
............................................
Μοναχή τον δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή •
δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.

Άλλος σου έκλαψε στα στήθια,
αλλ’ ανάσαση καμιά •
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά

Άλλοι, όιμέ, στη συμφορά σου
όπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε να ΄βρεις τα παιδιά σου,
σύρε», έλεγαν οι σκληροί.
…………………………………………….
……………………………………………

Ταπεινότατη σου γέρνει
η τρισάθλια κεφαλή,
σαν πτωχού που θυροδέρνει
κι είναι βάρος του η ζωή.

Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει
κάθε τέκνο σου με ορμή,
που ακατάπαυστα γυρεύει
ή τη νίκη ή τη θανή.

Απ΄ τά κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ώ χαίρε, Ελευθεριά!

" ή τη νίκη ή τη θανή" (= Ελευθερία ή Θάνατος) ήταν το σύνθημα των προγόνων μας το '21. Patria o muerte = πατρίδα ή θάνατος ήταν το σύνθημα των κουβανών επαναστατών με επικεφαλής τον Φ. Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα !!! Οποία ταύτιση όταν πρόκειται για την Οικουμενική Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α !!!
Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

μετρούν τις τελευατιες ημερες τους ή μήνες αφού να περασουν και οτι ισοπεδωτικο θελουν για τη χωρα μας!Ο Συριζα ξεπληρωνει γραμματιο προς τους Ανελ βαζοντας καποιους στα υπουργεια......

geo@ΜΙΚ
|

Γιατι, εσυ τι περιμενεις απο εναν περηφανο καταληψια; Κατι καλυτερο; Δεν πειραζει, ας ειναι. Με τον τροπο αυτον πολλα πραγματα ήρθαν στη σωστη τους διασταση, απομυθοποιηθηκαν. Οι αριστεροι (οχι η Αριστερα), οι πνευματικοι μας ταγοι, οι υποτιθεμενοι αγωνιστες και οι αγωνες τους, το ηθικο πλεονεκτημα, το διλημμα μεταξυ αριστερης ιδεοληψιας και φιλελευθερισμου. Δε ειδα παντως καποιον να θελει να παει να ζησει στην Κουβα τοσες δεκαετιες, μονο εφευγαν απο αυτην με καθε τροπο. Οπως φευγουν ή θελουν να φυγουν απο καθε τετοιο παρομοιο καθεστως.

ΜΙΚ
|

Αίσχος! Ποια σχέση με την Παιδεία μπορεί να έχει αυτός ; Έτσι αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός την Παιδεία;

ΔΚ
|

Κ. Ζουράρις. Ενας άνθρωπος παντελώς ακατάλληλος για τη θεση που τοποθετήθηκε. Οταν εισαι δημόσιος λειτουργός δεν εκφράζεσαι ετσι. Αυριο να μιλάω και εγώ στο σχολειο ετσι?? Του ανταποδίδω το παράσημο μιας και για μενα ο Καστρο ήταν όντως δικτάτορας.

Μανώλης
|

Μωρέ μπράβο λεξιλόγιο ο υπουργός και Πρύτανης!... ωραίο παράδειγμα δίνετε στα παιδιά μας και στους υφισταμένους σας. Όποιος διαφωνεί με τον άλλο... Ντροπή σας. Για να δούμε ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος από εδώ και πέρα... πόσα μνημόνια ψηφίσαμε;;;

Georgios Papadopoulos
|

Γιατι βαζεις @@;
Ντρεπεσαι να το πεις οπως το ειπε;
Εδω δεν ντραπηκε ολοκληρος υφυπουργος παιδειας...

geo
|

Εαν προκρινει ο υφυπουργος μας αυτον τον τροπο εκφρασης, μηπως να τον υιοθετησουμε κι εμεις για γονεις ή συναδελφους π.χ., οι οποιοι διαφωνουν με αυτα που υποστηριζουμε ή απλώς εχουν αλλη αποψη; Ας μην ξεχναμε οτι οι "σημαντικοι αλλοι" για τους εκπαιδευτικους ειναι οι ηγετες τους. Δεν ξερω, ξεφευγουμε διαρκως και μονο το φιλοτιμο και το ΗΘΟΣ του εκπαιδευτικου της πραξης ειναι αυτο που προς το παρον μας σωζει. Ομως με τετοια παραδειγματα, δεν ξερω για ποσο ακομα, αυτο θα ειναι αρκετο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ