Αρχιεπίσκοπος: Η αργία είναι για τους τεμπέληδες

14/01/2020

Ενημερώθηκε: 15/01/2020, 07:22

Άκουσε το άρθρο

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, και πρόσθεσε:

“Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα”.

Σχόλια (16)

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Νομίζω πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου για την αργία και όχι την αργία καθεαυτή.

@Γιαννουλίτσα η τεμπελίτσα
|

Ο κόσμος αλλάζει καθημερινά κυρία και δεν το βλέπετε;Πόλεμοι στην γειτονιά μας,(Λιβύη,Συρία σε λίγο Λίβανο και ίσως Ιράν,καθημερινές ιαχές πολέμου από την Τουρκία κλπ),κατά κύματα εισροή παράτυπων μεταναστών που δεν συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο αλλά συλλαμβάνονται για παράνομη ...εξοδο,δεκαετής οικονομική κρίση που είναι κάτι το παγκόσμια πρωτοφανές κλπ.Εσείς που βλέπετε ότι δεν αλλάζει;Σε μια αργία κολλήσατε ενώ ο κόσμος γύρω μας καίγεται.Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος δεν μας έχει σε εκτίμηση.Για μια αργία.

Γιαννουλίτσα η τεμπελίτσα!!
|

Καληνύχτα Κεμάλ....
Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.......
Καληνύχτα.......

ΤΣ
|

Δηλαδή να καταργηθούν οι αργίες των τοπικών αγίων; Άστοχη δήλωση. Πιο εύστοχο θα ήταν να έλεγε για τους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά κάνουν άλλα μαθήματα, που το αλλάζουν όπως αυτοί νομίζουν, που πάνε τα παιδιά εκκλησιασμό κι αυτοί πρώτοι βγαίνουν έξω κ.ά.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

1. Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών, επίσημα (και διαχρονικά) χαρακτηρίζεται ως σχολική εορτή, και όχι ως αργία.
2. Η πραγματοποίηση εκκλησιασμού ή/και σχολικών εκδηλώσεων εκλαμβάνεται ως μη αργία.
3. Μη πραγματοποίηση μαθημάτων δεν συνιστά αργία. Οι σχολικοί περίπατοι δεν θεωρούνται ημέρες αργίας.
4. Ο Αρχιεπίσκοπος τάσσεται γενικά κατά των αργιών; Και της Κυριακής; Η Κυριακή θεσπίστηκε ως αργία διότι ο Κύριος (ακόμα και αυτός), βάσει της θρησκείας στην οποία πιστεύει ο κ. Ιερώνυμος, έκανε παύση από την εργασία του. Αλήθεια, ο κ.Ιερώνυμος χαρακτηρίζει τον Κύριό του 'τεμπέλη';
5. Αν τάσσεται κατά των αργιών γενικά, τότε Χριστούγεννα, Μ.Παρασκευή, Ανάσταση, 15-αύγουστο κ.λπ., θα πρέπει όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς να εργάζεται.
6. Ο ίδιος εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα όλα τα εργάσιμα χρόνια της ζωής του, και αντέχει; Να μάς πει το μυστικό.
8. Οι αργίες χρειάζονται (μεταξύ άλλων) για περισυλλογή, προσευχή, αναστοχασμό, αφιέρωση στα οικογενειακά καθήκοντα κ.ά., δραστηριότητες που η καθημερινή εργασία δεν επιτρέπει, και που ο κ.Ιερώνυμος, δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν επικροτεί.

Μετά την κατάργηση των αργιών (ή την περικοπή του μισθού για κάθε μέρα αργίας) να περιμένουμε και την κατάργηση του 8-ώρου;
Μήπως κάτι ξέρει ο κ.Ιερώνυμος; Μήπως;;;;

Εργαζομενη φιλολογος
|

Κανονικα ολη μερα μαθηματα. Να δουμε αν θ αρεσει να ειναι αδειες οι εκκλησσιες εκεινη τη μερα

Μ.Σ
|

Αυτά να τα λέγατε επι ΣΥΡΙΖΑ, όχι τώρα εκ του ασφαλούς.

Maria S.
|

Νομίζω ότι οι διδασκαλικές ομοσπονδίες δεν ασχολούνται και φυσικά δεν κάνουν κήρυγμα σχετικά με τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους οι παπάδες. Κάνω λάθος; Τότε αυτοί γιατί έχουν λόγο για τη δουλειά των δασκάλων;;; Ας απαντήσει επιτέλους η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Maria
|

Μιλάνε όλη από σίγουρη καρεκλιτσα για αυτό πουλάνε μυαλό...

Τεμπέλης;
|

Τη μεγάλη βδομάδα γιατί δε γίνονται μαθήματα;

DK
|

Μάθημα και τη Μεγάλη Παρασκευή λοιπόν!
Για να μην κάθονται οι τεμπέληδες!!

Christos
|

...για αυτό και εγώ θέλω να γίνω ένας σκληρά εργαζόμενος που θα πληρώνεται full time θα εργάζομαι για full time μην με πουν και τεμπέλη...
...θα γίνω παππάς

χμμ...χμμ...
|

Άρα Μακαριώτατε η εντολή της αργίας του Σαββάτου - της Κυριακής για τους Χριστιανούς, που δόθηκε κατά πως μας διδάσκετε από τον ίδιο το Θεό προς το Μωυσή, δόθηκε για τους τεμπέληδες. Μη γένοιτο.
@ χμμ...
Όχι σε 1.000 χρόνια, ούτε στο διηνεκές....

ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Σε πολύ σωστή βάση το έθεσε ο αρχιεπίσκοπος!

χμμ...
|

δεν σωζεται αυτη η χωρα ουτε σε 1000 χρονια...

ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ
|

Οι "αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ γίνανε εύκολα δεξιοί. Οι δεξιοί δεν αλλάζουν με τίποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ