Άνω- κάτω έκανε το υπ. Παιδείας τα σχολεία με την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εκδόθηκαν δύο εγκύκλιοι: Η μία ορίζει ότι “δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων” και η δεύτερη “το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας”.

13/01/2020

Ενημερώθηκε: 14/01/2020, 14:21

Άκουσε το άρθρο

Αναστάτωση προκάλεσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας καθώς στη διάρκεια της ημέρας εξέδωσε δύο εγκυκλίους:

Η 1η εγκύκλιος που εκδόθηκε το πρωί ,από την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ορίζει ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, και,

Η 2η διορθωτική εγκύκλιος- ανακοίνωση,η οποία  εκδόθηκε αργά σήμερα το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, και τελικά θα ισχύσει  ορίζει  ότι το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Ειδικότερα η 1η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα
πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Β. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η 2η εγκύκλιος-ανακοίνωση που τελικά θα ισχύει ορίζει:

Α. Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ενώ τονίζονται τα εξής:

Β. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Γ. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Σχόλια (38)

Πλατάρος Γιάννης
|

@Βαγγέλης Α.
Μοιάζει δεοντολογικά περίεργο να προκαταλαμβάνεται η Βουλή, αλλά ισχύουν τα εξής Συνταγματικά, διότι αναφερθήκατε σε «Χούντα»
Τα λέμε όλα:
1. Η Χούντα πάντα συνέτασσε νόμο, χωρίς Βουλή, αλλά «αναγκαστικό νόμο»
2. Η Νομοθέτηση προηγείται της ερμηνευτικής εγκυκλίου του νόμου, αυτονοήτως.
3. Η προ εξαγγελία ψήφισης νόμου από Υπουργείο, είναι δεοντολογικά , θεσμικά, ηθικά, λογικά, αποδεκτή. Γιατί αποδεκτή; »ΔΙΟΤΙ ο υπουργός σύμφωνα με το Σύνταγμα «έχει νομοθετική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Δηλ. Όταν αυτός νομίζει και κανένας άλλος (Ίσως και το Υπουργικό Συμβούλιο) να ΕΙΣΑΓΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ. Και γεννάται το ΕΡΩΤΗΜΑ: «Ποιός λέει ότι θα ψηφιστούν;» Απάντηση:
4. Η Βουλή έχει την περιβόητη και με πολλούς αγώνες θεσμοθετημένη στο Ελληνικό Σύνταγμα , «ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ.» Πρακτικά, έχει γίνει μια ψηφοφορία όπου η Κυβέρνηση έχει λάβει την λεγόμενη «ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» Αν δηλαδή έχει ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, τότε η Κυβέρνηση εκδηλώνει συνεχείς ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ , τις οποίες εισάγει στην Βουλή προς ψήφιση και η Βουλή έχει δεσμευθεί ΗΘΙΚΑ, να ψηφίζει παν ό,τι εισάγει η Κυβέρνηση προς ψήφιση, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ : α) Να είναι Συνταγματικό β) Να αποτελεί τμήμα των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ του Πρωθυπουργού για τις οποίες έλαβε και την ψήφο εμπιστοσύνης.
Επειδή, δεν είναι όλα ΔΕΔΟΜΕΝΑ για ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ, κάθε εξάμηνο η Αξιωματική αντιπολίτευση και κάποια άλλη μειοψηφία που δεν την θυμάμαι από όταν έκανα «Στοιχεία Συνταγματικού Δικαίου» δύναται να ζητήσει ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, εγείροντας και διατυπώνοντας ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.
Συνεπώς :
Ηθικά, λογικά, δεοντολογικά , δημοκρατικά η Υπουργός ΔΥΝΑΤΑΙ να λέει «ξέρετε, κάντε το κουμάντο σας και τον προγραμματισμός σας, εγώ προτίθεμαι να φέρω προς ψήφιση ΑΥΤΑ και μην βρεθείτε ΕΚΤΟΣ προγραμματισμού διότι ιδού το κατέθεσα ΗΔΗ, είναι αυτό , προβλέπει αυτά και ενεργείστε ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
Τα παραπάνω τα παρέθεσα για τα υπονοούμενα περί «Χούντας» κτλ
Το ότι θα ψηφιστεί 100% και όχι 99% το αιτιολόγησα (Δεν θα κάνει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Τρεις Ιεράρχες και ΑΝ κάνει ΔΕΝ θα υπερψηφιστεί από 151 Βουλευτές)
Σε ό,τι αφορά των δύο αλληλοσυγκρουόμενων εγκυκλίων από το ίδιο Υπουργείο, το φαιδρόν του πράγματος είναι δεδομένο. Ελπίζω όλος αυτός ο θόρυβος να τους προσγειώσει και για ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ. Και όχι μόνο να ρωτούν, αλλά να ρωτούν , ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ. Να μάθουν να μην λένε σαν τον Σεφερλή «τόχωω, τόχωωω, τόχωωωωω....» ας φαίνεται ότι είναι ΑΠΛΟ και της «πλάκας» όπως κοινώς λέμε...
Ευελπιστώ σε θετική ανάδραση...

@και κλάμα η Ξένια
|

άσε μας που παριστάνεις και τον γονιό. 0.60 της ΝΔ τωρα...είναι καλά; Έλα, σας έχουμε βαρεθεί και θα σας ανεχτούμε ώσπου να φύγετε κάποια νύχτα όπως άλλοι κι άλλοι...

Και κλάμα η Ξένια
|

Και κλάμα επειδή η αργία είχε προγραμματισθεί. Οι γονείς βλέπουμε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ πως διαλύθηκε το σχολείο.! Ελπίζουμε ετούτοι εδώ να μην συνεχίσουν να χορεύουν όπως βολεύει τους συνδικαλιστές .Υγ. Ο Αρχιεπίσκοπος κάτι είπε για τεμπέληδες όταν θέλουν των τριών Ιεραρχών οπωσδήποτε αργία!

Βαγγέλης Α.
|

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς μια υφυπουργός ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ και την δημοκρατική διαδικασία της ψήφισης ενός νομοσχεδίου:
Όσο σίγουρη και να είναι ότι θα περάσει το νομοσχέδιο, θα έπρεπε να περιμένει τον νόμο πριν στείλει την εγκύκλιο.

Λίγο ΧΟΥΝΤΑ μου θυμίζει ή είναι η ιδέα μου;

Maria S.
|

Το καλύτερο σχόλιο του/της εκπαιδευτικού 2!!! Χίλια μπράβο στον άνθρωπο!!! Επίσης, νομίζω, ότι ο κλάδος θα πρέπει να απαιτήσει να μην τον διασύρουν με δημόσια "κατηγορώ" ούτε πολιτικοί αλλά ούτε και ιεράρχες.

Κώστας
|

Ευτυχώς να πληρωθούν και οι συνάδελφοι ωρομισθιοι αφού δεν θα είναι πλέον αργία η 30 Ιανουαρίου ή για αυτούς θα εξακολουθήσει να είναι αργία .

Hλίας Μ.
|

Οι Τρείς Ιεράρχες είναι φωτεινές προσωπικότητες παγκοσμίου μεγέθους. Για τα λόγια, το παράδειγμα και τα έργα τους. Μόνο όποιος εκπαιδευτικός έχει άγνοια ή σκοταδισμό δεν μπορεί να οδηγήσει τους μαθητές του στην ανακάλυψη τέτοιου θησαυρού. Κι αυτό δε γίνεται με αργίες και καφετέριες.

VIP
|

Μανόλης Μ. Τι εννοειτε ακριβως; Θελετε να γινει συμφωνα με την 1η εγκυκλιο, δηλαδη εκκλησιασμος κανα διωρο, επιστροφη στο σχολειο, ομιλια περι των 3 Ιεραρχων για κανα μισαωρο (με το ζορι γιατι δεν θα αντεξουν παραπανω) και κατα τις 11 επιστροφη των μαθητων στα σπιτια τους; Ο,τι γινεται στις εθνικες εορτες δλδ. Μονο που εκει δεν εχει εκκλησιασμο (εκτος των σημαιοφορων).
Δεν ειναι καλυτερα να πανε εκκλησια, αφου εχετε τοσο πολυ λυσσαξει με αυτο, να ακουσουν μια συντομη ομιλια απο τον ιερεα η το θεολογο του σχολειου και να γυρισουν να κανουν 4 ωρες μαθημα; Να μην παει χαμενη και η μερα... ;-)

Αντιπρόεδρος
|

Ύστερα εμείς είπαμε αυτό που θέλουμε, άμα δε θέλουμε και μεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και μεις θέλουμε μετά είπαν αυτοί πάλι ότι, ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίνει, ε εμείς όμως μετά δε δεχτήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να γίνει.
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο!!

Μιλένα
|

Μην πανικοβάλλεστε συνάδελφοι. Αναμένουμε την τρίτη εγκύκλιο που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα και θα γνωρίζουμε τι θα ισχύσει τελικά στις 30/1...

Σπάρτακοs
|

Μ.Σ@ Διαφωνώ!Δυο λαλούν,η υφυπουργός και η υπουργός εναλλάξ,και οι υπόλοιποι,σχολεία,εκπαιδευτικοί ,μαθητές,χορεύουμε!

dim
|

Εθιμικά η ημέρα του "προστάτη αγίου" είναι ΑΡΓΙΑ και όσοι πιστοί προσέλθετε,
βλέπε γιατρούς,δικαστικούς,τεχνικούς,ζαχαροπλάστες,αρτοποιούς και άλλα συναφή. Συν τοις άλλοις η ΑΡΓΙΑ είναι η πλέον κατανοητή χωρίς να απαιτούνται αντιμαχόμενες διευκρινήσεις και μάλιστα ενόψει νομοθετικών ρυθμίσεων.

ΜΑΚΗΣ
|

Μπράβο Ξένια.

ΕΚΠ/ΚΟΣ 2
|

@Και κλάμα οι εκπαιδευτικοί!
Αγαπητέ/ή κύριε/κυρία. Δε γνωρίζω αν είστε γονέας όπως λέτε, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η έκδοση την τελευταία στιγμή τέτοιων εγκυκλίων, που δεν έχουν σαφή και ξεκάθαρο στόχο, μόνο αναστάτωση φέρνει στο Σχολείο. Και δεν έχει σχέση με το αν οι εκπ/κοί θα έχουν αργία ή όχι. Επειδή δε γνωρίζετε λοιπόν τη διαδικασία, διαβάστε τι θα πρέπει να γίνει με τη νέα πρόταση/εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. μας: α) Να συγκληθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων και να αποφασίσει εάν θα γίνει εκκλησιασμός, εάν θα γίνουν άλλες δράσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις κλπ.). β) Να συνταχθεί σχετικό Πρακτικό γ) Να συνταχθούν και να συγκεντρωθούν τα σχετικά εγκριτικά σημειώματα από τους γονείς, για να επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή των παιδιών στον εκκλησιασμό δ) Να οριστούν οι συνοδοί εκπ/κοί και να τροποποιηθεί πιθανώς το Πρόγραμμα ε) Να ενημερωθεί η αρμόδια Διεύθυνση Εκπ/σης για τη μετακίνηση στην εκκλησία και τις δράσεις στ) Να οριστούν οι εκπ/κοί που θα παραμείνουν στο Σχολείο για να επιτηρούν τους μαθητές που δε θα εκκλησιαστούν (αλλόθρησκοι, μη εκκλησιαζόμενοι κ.ά.) ζ) Να οριστούν οι εκπ/κοί που θα πραγματοποιήσουν τις ομιλίες, δράσεις και να τροποποιηθεί επίσης το Πρόγραμμα. Και μετά από όλα αυτά να γίνει και μάθημα. Γι' αυτό αγαπητέ/ή κύριε/α προτιμούμε να κάνουμε απλά μάθημα, διότι έτσι υπηρετούμε καλύτερα και τη μόρφωση των παιδιών μας, γλιτώνουμε όλοι αυτή τη διαδικασία και τη γραφειοκρατία και έχουμε ήσυχο το κεφαλάκι μας από τυχόν ατυχήματα (που πιθανώς να συμβούν καθ' οδόν). Ας αποφασίσει λοιπόν η αγαπητή κ. Υπουργός σας, να πάει αυτή στην εκκλησία τα παιδιά σας κι εμείς θα πιούμε τον καφέ μας στο διάλειμμά μας και μετά θα πάμε να ανάψουμε το κεράκι μας στην εκκλησία! Κι εάν της "τραβήξει το αυτί" η Ιερά Σύνοδος, επειδή εμείς δεν επιθυμούμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, ας μην αναζητήσει ούτε αυτή ούτε κι εσείς ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους εκπ/κούς. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!!! ΥΓ. Εάν αποφασίσει το Σχολείο του παιδιού σας να εκκλησιαστούν οι μαθητές, μην ξεχάσετε να το στείλετε. Γιατί μερικοί γονείς που πίνουν καφέδες..., κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, ειδικά στις σχολικές εορτές των εθνικών επετείων! Αλλά σε εκείνες τις περιπτώσεις, δε φταίνε οι εκπ/κοί... Φταίει το Κράτος που δε στέλνει την αστυνομία στο σπίτι, για να ελέγξει γιατί δεν έστειλαν οι γονείς το παιδί στο Σχολείο, όπως γίνεται σε άλλα κράτη. Βλέπε π.χ. Γερμανία!!!

Μ.Σ
|

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στο Παιδείας.

Ξένια
|

Αν εχει τα κότσια το υπουργειο, ας καταργήσει τελείως τον εκκλησιασμό που ούτως ή άλλως δεν πρεπει να γινεται απο το σχολείο. Όποιος θελει εκκλησια την Κυριακή με τη μαμα και τον μπαμπά. Και να κάνουμε κανονικά μάθημα. Ας τιμησουν οι παπαδες τους ιεράρχες. Ολα βέβαια γίνονται για το θεαθήναι. Και με την εκκλησία ειναι εντάξει και με την κοινή γνωμη που θεωρει πως,οι εκπαιδευτικοι δεν δουλευουν. Ανθρωποι ασχετοι με την εκπαίδευση. Σιγά που φοβηθηκαμε.

Ανθή
|

Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιες θέσεις υπουργείων καταλαμβάνονται από μη ικανούς.

Πόσα απιδιά?
|

@Και κλάμα οι εκπαιδευτικοί!
Στα "απιδιά" που γράψατε, ο τονισμός σας είναι λανθασμένος. "Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει".

ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α
|

ΕΛΕΟΣ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ .ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ

Και κλάμα οι εκπαιδευτικοί!
|

Το τι κλάμα έπεσε αυτές τις μέρες από τους εκπαιδευτικούς δεν λέγεται!!Κλάμα με μαύρο δάκρυ. Ήταν Πέμπτη (30 )η γιορτή ,Παρασκευή καμια αναρρωτική και έβγαινε το τετραήμερο!!Εμείς οι γονεις έπρεπε να κρατήσουμε τα απιδιά για να κάθονται οι δάσκαλοι στις καφετέριες. Μπράβο στην Υπουργό. Έχει δύναμη και δεν τους φοβάται. Οι Συριζαίοι τους έτρεμαν!!

χμμ..
|

απλα ΑΝΙΚΑΝΟΙ...!

Γ.Π.
|

Εκκλησιασμός, Αρτοκλασία, Ανάγνωση και ερμηνεία αποσπασμάτων από τον Λόγο του Μεγάλου Βασιλείου προς τους νέους, λήξη του σχολικού εορτασμού και επιστροφή στο σπίτι. Οι μεγάλοι... στο γειτονικό καφενείο.

Γιώργος Λιακέας
|

Αν εκεί στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι σε θέση να συννενοηθούν για τα "μικρά" (τι ακριβώς θα γίνει κατά την εορτή των Ιεραρχών), μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί όταν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις για τα "μεγάλα" (προγράμματα σπουδών, κρίσεις στελεχών, αξιολόγηση, κ.τ.λ.).

Πρόεδρος Εδεσσαΐκου
|

Εγώ πάντως κατάλαβα.

Σπάρτακοs
|

Η γιορτή των τριών Ιεραρχών,ως γιορτή των γραμμάτων,αντιμετωπίστηκε ανάλογα από τους υπουργούς και την κυβέρνηση των ΑΡΊΣΤΩΝ!!

Nikoleta
|

Ανω κάτω το λέτε εσείς αυτό ? Υπάρχει μια άλλη λέξη που περιγράφει τέλεια αυτο που κάναν σήμερα οι 2 άριστες....αλλά δεν μπορώ να την γράψω γιατί θα την κόψει η λογοκρισία.

darkstar
|

Πόσες ...τούμπες θα κάνουν ακόμα; Λένε στην αρχή εορτασμός και τέλος, και τα παιδάκια του δημοτικού ποιος θα τα παρει; Η υφυπουργός; Σου λέει θα γκρινιάζουν οι γονείς , ας βάλουμε και κανονικά το ωρολόγιο μετά και είμαστε κομπλέ! Όλοι ευχαριστημένοι και τα γραμμάτια πληρωμένα! Να χαρώ εγώ αριστεία! Παιδιά ξεχάσατε ότι ερμηνευτική εγκύκλιος βγαίνει μετά την τροποποίηση του νόμου! Τι ! Όχι πλέον! Να ξαναχαρω εγώ αριστεία!

Μανόλης Μ.
|

H πρώτη Εγκύκλιος εκφράζει την μακροχρόνια παράδοση που τιμά τους Τρεις Ιεράρχες και την εορτή της Παιδείας.
Η δεύτερη Εγκύκλιος θα έπρεπε να μην υπάρχει. ΕΛΕΟΣ.
Η Υπουργός επιδικνύει μεγάλη προχειρότητα και ακυρώνει τις προσδοκίες μας.

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΤΕ την 1η ΕΓΚΥΛΙΟ!

ΙΕΡΑΡΧΗΣ
|

Επιστρέψαμε στην κανονικότητα... Πειράματα κάθε φορά στου "κασιδιάρη" το κεφάλι. Την ΥΠΑΙΘ και την ΥφΠΑΙΘ ποιος θα τις αξιολογήσει, που δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να εκδώσουν μία (1) τελικά εγκύκλιο; Πάντως, αν δεν ήταν όντως η μόνη γιορτή που αξίζει και πρέπει να πάμε στην εκκλησία, θα έπρεπε όλοι οι Σύλλογοι να αποφασίσουν να υλοποιήσουν μόνο σχετικές δραστηριότητες με τον εορτασμό και να μην εκκλησιαστούμε. Και μετά να δω πού θα κρυβόταν η κ. Κεραμεύς από την Ιερά Σύνοδο...! Τελικά τους ενοχλεί; Η αργία; Ο μη εκκλησιασμός; Και τώρα που κάποιοι Σύλλογοι πιθανόν θ' αποφασίσουν να μην εκκλησιαστούν (μαθητές κι οι εκπ/κοί) για διάφορους λόγους, τι θα πουν στην Ιεραρχία;

Επιστροφή στην κανονικοτητα
|

Τα πράγματα είναι απλά...μπροστά στην κατακραυγή της 1ης εγκυκλίου (6ωρο κατηχητικο, τι να πεις στους αλλοδαπούς και στους αλλοθρησκους μαθητες) τα μάζεψαν αρον αρον και με τη 2η διφορούμενη εγκύκλιο πετάνε το μπαλάκι της ερμηνείας στους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Δηλαδή και εκδηλώσεις (ίσως και εκκλησιασμό) και μαθημα...ότι θελει ο λαός :)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ