Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επαναφορά του καθεστώτος επιχορηγήσεων και δωρεών στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ χωρίς τη γνώμη του Συμβουλίου Διοίκησης

Η Επιτροπή Ερευνών εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικών συμβάσεων ή συμφωνιών με άλλους φορείς του δημοσίου Τομέα

05/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Με τροπολογία , του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, η  οποία  ψηφίστηκε στη Βουλή,   επαναφέρεται το καθεστώς αποδοχής των κάθε είδους επιχορηγήσεων, χρηματοδοτήσεων, δωρεών και εισφορών Τρίτων στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων ‘Ερευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) από την Επιτροπή Ερευνών, χωρίς τη γνώμη του Συμβουλίου Διοίκησης (Σ.Δ.), προκειμένου:

  • να αποτραπεί η γραφειοκρατία και 
  • να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία.

Παράλληλα,με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η Επιτροπή Ερευνών εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικών συμβάσεων ή συμφωνιών με άλλους φορείς του δημοσίου Τομέα, στο Πλαίσιο των έργων και προγραμμάτων που υλοποιεί ο Ε.Λ.Κ.Ε, μετά, όμως, από γνώμη του Συμβουλίου Διοίκησης, λόγω της σπουδαιότητας των συμφωνιών αυτών.

Ακολουθεί η διάταξη


 

Σχόλια (1)

Γιωργος
|

Είναι ο Νομος 5099/2024 άρθρο 42 που δημοσιευτηκε 05.04.2024 και κυκλοφόρησε 06.04.2024. ΦΕΚ Α τ. 48.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ