Νομικός Οδηγός για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Εκπαίδευσης- Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις 14 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα- 300 ώρες – 12 ECTS

12/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Ένας πλήρης οδηγός για τη νομική στήριξη εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης και την ερμηνεία θεμάτων εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

Μοριοδοτεί για όλες τις περιπτώσεις  που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο για διορισμό, πρόσληψη  και  επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ https://kedivim.eap.gr/?page_id=16176 

 Διδακτικές Ενότητες του Προγράμματος:

   Δ.Ε. : Νομικό Σύστημα
   Δ.Ε. : Θέματα λειτουργίας σχολικής μονάδας
   Δ.Ε. : Οργάνωση της Εκπαίδευσης
   Δ.Ε. : Επιστημονικές συγκρούσεις-η συναλλαγή των πολιτών
   Δ.Ε. : Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτικών
   Δ.Ε. : Πειθαρχικό δίκαιο

Χώρος/οι Διεξαγωγής Προγράμματος:

Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως και 14 Απριλίου.

 Σκοπός και προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος:

Βασικός σκοπός του προτεινόμενου προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσα από θεωρητικές αναλύσεις του θεσμικού πλαισίου αλλά και με σύγχρονα και πραγματικά παραδείγματα νομικών περιπτώσεων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν συγκροτημένη αντίληψη των διαφόρων νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη. Κατά συνέπεια, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας. Συνάμα, η μελέτη και η ενδελεχής ανάδειξη και συζήτηση των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων της δημόσιας αλλά και ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα τους βοηθήσει να λειτουργούν με ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε

Εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που εργάζονται στη δημόσια ή ιδιωτική τυπική εκπαίδευση ή και σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές μη-τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Δ.Ι.Ε.Κ., Φροντιστήρια, Κ.Δ.Β.Μ., Ι.Ι.Ε.Κ.)

Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Συντονιστές Εκπαίδευσης.

Διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, που ασχολούνται με την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και τα υπηρεσιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών της αρμοδιότητάς τους.

Πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση είτε ως εκπαιδευτικοί ή και ως στελέχη.

Φοιτήτριες και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τα νομικά ζητήματα που συνδέονται με την δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση (π.χ. παιδαγωγικών σχολών).

Μοριοδότηση

  • 2 μόριασε υποψήφιους για διορισμό ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019).
  • 2 μόριασε υποψήφιους για διορισμό ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019
  • 10 μόριαγια προσλήψεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) Υπουργική Απόφαση 48190/E1 ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019
  • 0,25 μόριαανά 100 ώρες, με μέγιστο αριθμό μορίων 2 (για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΦΕΚ 3136/2021):
  • 0,25 μόριαανά 50 ώρες, με μέγιστο αριθμό μορίων 3 για την επιλογή εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), (Επιμόρφωση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων ή στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων, ΦΕΚ 1151, Β’, 29.03.2018)
  • Σύμφωνα με το νέο νόμο για το σύστημα διορισμού́ και προσλήψεων εκπαιδευτικών της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ)  που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20/12/2023 (νόμος 5078/2023), πέντε δέκατα της μονάδας ανά ώρα επιμόρφωσης (0,5 μονάδα/ώρα) και με ανώτατο όριο τις πενήντα (50) μονάδες για πιστοποιημένη επιμόρφωση φορέα στο πλαίσιο προγραμμάτων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή από άλλο δημόσιο φορέα με σχετική αρμοδιότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ