Καταργείται η απόφαση για τις αμοιβές των στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση

20/02/2015

Άκουσε το άρθρο

Η υπουργική απόφαση του Α. Λοβέρδου για τις αμοιβές των στελεχών για την αξιολόγηση καταργείται και μόνον οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που παρείχαν αποδεδειγμένα υπηρεσίες εκτός του ωραρίου εργασίας τους, θα διασφαλιστούν, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Α. Σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή 14/2/2014 τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Β. Στο ίδιο πλαίσιο η Υπουργική Απόφαση της 26/1/2015 (ΑΔΑ: Ω4Π89-8ΑΘ (Φ354.11/18/13595/Ε3) με θέμα «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη» ανακαλείται.

Γ. Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που παρείχαν αποδεδειγμένα υπηρεσίες στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη, εκτός του ωραρίου εργασίας τους, θα διασφαλιστούν, κατόπιν διερεύνησης, με νέα υπουργική απόφαση και για το διάστημα από 15/3/2014 έως 25/1/2015.

Σχόλια (6)

PA
|

Κύριε/α oralia φυσικά και ΑΝ εργαστήκατε υπερωριακά ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθείτε. Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα με αυτό, όμως δεν σας κρύβω ότι έχω την αίσθηση πως τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα μέσα σας γύρω από το "έργο" σας και την "εργασία" σας.
ΔΕΝ υπάρχετε εσείς για να καλοπαιρνούν οι δάσκαλοι ( στο κάτω-κάτω, μάλλον θα πρέπει να έχετε ασκήσει το αντίστοιχο έργο για να έχετε γνώμη. Και ακόμα και αν το έχετε ασκήσει κατά το παρελθόν - πολλά "στελέχη" το έχουν κάνει επιτυχώς ή ανεπιτυχώς- κατά το παρελθόν, το ότι φύγατε από αυτό -εσείς ή τα υπόλοιπα αντίστοιχα "στελέχη"- μάλλον δείχνει κάποια πράγματα γύρω από αυτό το ζήτημα).
"Στελέχη" της εκπαίδευσης κύριε/α, είναι οι εκπαιδευτικοί και όχι όσοι στελεχώνουν τις υποστηρικτικές διοικητικές υπηρεσίες όπως εσείς.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι καλό θα ήταν να ασχολείστε με το "έργο" σας ( έλεγχο-διάβασμα βιογραφικών ή ότι άλλο σχετικό), και να αφήσετε τα της εκπαίδευσης σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη και αμεσότερη σχέση με αυτήν σε σχέση με εσάς ( και για να γίνω ξεκάθαρος: Συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να γίνει καλύτερος, μπορεί να δοθεί από άλλον ΜΑΧΙΜΟ εκπαιδευτικό και όχι από "στέλεχος" που ασκεί διοικητικό έργο).

Υ.Γ. Ελπίζω να μην στενοχώρησα κάποιους( και ειδικότερα εσάς κύριε/α oralia) με την κάπως "δηκτική" τοποθέτησή μου, όμως ανεξαρτήτως της συμφωνίας ή της διαφωνίας μας με οτιδήποτε ( και πιστεύοντας ότι ο καθείς πρέπει να πληρώνεται έξτρα αν και εφ' όσον έχει εργαστεί υπερωριακά), νομίζω ότι δεν πρέπει να καταντούμε επιπόλαιοι, βιαστικοί και θρασείς απέναντι στους συμπολίτες μας ακόμα και αν αισθανόμαστε κάποιας μορφής αδικία. Στο κάτω-κάτω, ο χειρότερος τρόπος για να διεκδικήσει κάποιος το δίκιο του ( αν το έχει) είναι το θράσος. Και μάλιστα της μορφής που εκφράζουν οι δύο τελευταίες ( και ατυχέστατες κατά τη γνώμη μου ) προτάσεις σας....

Oralia
|

Όταν εσύ συνάδελφε καθόσουν και έκανες διακοπές Χριστουγέννων 15 μέρες, κάποια στελέχη δούλευαν και διάβαζαν χιλιάδες σελίδες βιογραφικών των διευθυντών σχολείων, δεν πληρώθηκαν για όλα αυτά ούτε ένα ευρώ... Είναι αυτά τα στελέχη που σε βοηθούν καθημερινά στο έργο σου... Δεν έχουμε ανάγκη την απόφαση του Λοβέρβου που θα μας έδινε κάποια ευρώ... Με φόρο κι αυτά... Αλλά έτσι έπρεπε να γίνει γιατί ήταν Δουλειά... Ξεχνάς ότι καθημερινά σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος για να περνάς εσύ καλά... Κοίταξε γύρω σου, αφουγκράσου την κοινωνία και τους μαθητές σου, ζητούν από εσένα να γίνεις οδηγός... Και να εργαστείς για κάτι καλύτερο...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ
|

Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα...
Κουβέντα για το ωράριο, για μισθολόγιο-καλύτερα - και κάπου διάβασα οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα παίρνουν λέει για πρώτη φορά επίδομα σίτισης 6 ευρώ την ημέρα... Εμείς όρθιοι όλη μέρα, νηστικοί με 750-800 ευρώ...

m
|

Βρίσκω πολλή σωστή τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου, ειδικά όταν φέρει την υπογραφή της 26ης Ιανουαρίου 2015!
Καθόλου τίμιο (όπως και πολλά άλλα απο τον κ. Λοβέρδο) και με άκρα έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Agrimi
|

Επιτέλους, και κάποιοι που σκέφτονται απλά και πρωτότυπα! Κόβουμε από τους επιμορφωτές της αξιολόγησης, που δεν είναι όλοι δικοί μας και τα δίνουμε (χαρίζοντας τα μισά) στο κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που είναι δικοί μας. Το έχω ξαναπεί (και φυσικά όχι πρώτος):

«Είναι άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 2ΕΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ 1 € ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΝ ΑΔΡΑ.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ, ΜΕ ΣΥΝΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΝ ΕΞΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
TI ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΑΣ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ