Παραιτείται ο Γενικός Γραμματέας, λόγω διαφωνιών με την υπουργό Παιδείας

02/09/2015

Άκουσε το άρθρο

Υπό παραίτηση τελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο ΓενικόςΓραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης, λόγω διαφωνιών με την υπηρεσιακή υπουργό Φρόσω Κιάου για το θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Το esos επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα ο οποίος απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μας.

Για την όποια εξέλιξη θα έχει το θέμα θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ο κ. Χασάπης θεωρούνταν από τους πιό έμπιστοςυ συνεργάτες του απερχόμενου υπουργού Αρ. Μπαλτά.

Σχόλια (15)

Σ.Τ
|

Aυτά που λεει και κανει ο Χασάπης, δε στηρίζονται σε κανένα νόμο, απλά παράτυπα κάνει ό,τι του κατεβει! Όπως για παράδειγμα το 07-08-2015 δελτίο τύπου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ που "λαμβανουν υποψη" στις ληξεις αποσπασεων.

ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ?

ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΝ Η ΜΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ?

ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 7-8-2015 :«Διευκρινίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18, παρ. β) Δυνατότητα νέας απόσπασης στο εξωτερικό δεν υπάρχει για εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη απόσπασης»
ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ της παραγράφου 3β του άρ. 18 του ν.4027/2011, έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ με τις διατάξεις του άρ. 8, παρ. 4 του ν.4076/2012.

ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ? ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

αριάδνη
|

Η εξελιξη στο θέμα αυτό για την οποία θα μας ενημερώσετε άμεσα θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αν επιτέλους απαλλαγούμε από την άγνοια του κ Χασάπη. Ηδη η βλάβη που έχουν υποστεί τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί είναι σοβαρότατη.

fanis
|

Σε λίγο στον 3ο όροφο θα έχει μείνει μόνος του ο Δ/ντης υπουργού κ. Ζέρβας για να μαζεύει τα συντρίμμια που δημιούργησαν αυτός και οι υπόλοιποι........

Evi Sotiropoulou
|

Το βάζει στα πόδια λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία όπου λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.... Όταν θα γίνεται χαμός στην εκπαίδευση, όπως γίνεται στα σχολεία του εξωτερικού τώρα.... θα γυρίζει στα καφενεία και θα λέει ψηφίστε μας για να αλλάξει η χώρα.... Ντροπή...

Sissy
|

Έκαστος κρίνεται από το έργο του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι μιλάνε από μόνοι τους ...

Seta Theodoridis
|

Ας φύγει ο κύριος διότι έφερε το χάος στη εκπαίδευση ! Εντός και εκτός Ελλάδας. Και αν πράγματι φεύγει λόγω των διαφωνιών του για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που είχαν αποσπαστεί κανονικά στις αρχές του καλοκαιριού και αρχές Αυγούστου έκανε ανάκληση των αποσπάσεων, εντελώς παράνομα, φέροντας τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση, ελπίζω να ΣΥΜΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων, παρακαλώ να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει σωστά το θέμα και θα πάρει την θέση ώστε να έχουμε εκπαιδευτικούς στην έναρξη των σχολείων μας στις 12/09 στο Παρίσι. Ας μην ξεχνάμε ότι στο εξωτερικό φοιτούν χιλιάδες παιδιά και πολλά από αυτά είναι από οικογένειες που εγκαταστάθηκαν εκτός Ελλάδας λόγω των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα. Ολοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, τουλάχιστον έτσι λέει το Σύνταγμά μας !!!!

αννα
|

γυμνασιο /λυκειο ντορτμουντ

σχολειο με 200 περιπου μαθητες ,ανοιξε στις12/8 ,οπως σε ολη τη ρηνανια
βεστφαλια

το αφησαν με 4 μονο καθηγητες ,τα παιδια κανουν μονο 2ωρες μαθημα καθε
μερα

συγχαρητηρια στους υπευθυνους !!!!!!!!!!

ANDGIAN
|

..και άργησε!
αφού τα έκανε μαντάρα να πάει σπίτι του..(

ο επόμενος Pls!!

αλεξακης μανόλης
|

Αφού τα γκρέμισε όλα, έκανε άνω κάτω τόσες οικογένειες. Κινδύνεψαν τόσες μονάδες στο Εξωτερικό. Οι μυστικοσύμβουλοι του πρέπει να είναι πολύ περήφανοι.
Εμπάθεια και ημιμάθεια στο έπακρο.
Σίγουρα δεν θα τον αναζητήσουμε.

αννα
|

ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ

αα
|

Οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, όχι οτι εμπιστεύομαι την υπηρεσιακή υπουργό, αλλά μια βόλτα στα σχολεία να κάνε κανείς θα διαπιστώσει το χάος.

Π.Τ.
|

Το πολυποίκιλο έργο του όμως, θα συνοδεύει το Υπουργείο και τους εκπαιδευτικούς που θα τον θυμούνται για πάντα όπως και τους Υπουργούς του.

Ο Αναπλητωτής Γ.Γ. ;;

geo
|

Ε και; Ποιος θα τον θυμαται και για ποιο λογο;

ακης
|

έχει κανείς υπόψη του αν σήμερα ανακοινωθούν αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία ξανά?

dreamer
|

Αμήν και πότε! Ο κύριος είναι ένας από τους συντελεστές του σημερινού μπάχαλου στην εκπαίδευση. δεν του έφταιγαν οι αναπληρωτές που προσέφυγαν στο ΣΤΕ, δεν του φταίνε οι συνάδελφοι που περίμεναν και περιμένουν τόσο καιρό να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές, δεν του φταίμε όλοι εμείς που βιώνουμε την πραγματικότητα των κλειστών σχολείων. τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε η πολιτική τοποθέτηση δηλώνει ντε φάκτο ικανότητα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ