Δέσμευση Ν. Φίλη για ικανοποιητικές αποδοχές των εκπαιδευτικών και αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον

Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών μεταφράζονται σε συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών

05/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Α. Οι  εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ευθύνες του έργου τους μόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Β.  Χρειάζονται, ανάμεσα σε άλλα, αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον, ικανοποιητικές αποδοχές, σεβασμό των εργασιακών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων τους, αδιάλειπτη τη μέριμνα της πολιτείας και έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς τους.

Γ. Με επίγνωση της ευθύνης μας αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τη διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων.

Δ. Γιατί, όπως έχει λεχθεί εύστοχα, οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών μεταφράζονται σε συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών.

Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο μήνυμά του για  την  Παγκόσμια  Ημέρα Εκπαιδευτικών, και υπογραμμίζει τα εξής:

  • H Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου την καθοριστική συμβολή  των εκπαιδευτικών, γυναικών και ανδρών, στη μορφωτική συγκρότηση των παιδιών και των νέων, στη διάπλαση της προσωπικότητάς τους και στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
  • Ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της τρέχουσας συγκυρίας, με την οικονομική κρίση να καταδυναστεύει τους λαούς και ιδιαίτερα τα πιο αδικημένα κοινωνικά στρώματα, η 5η Οκτώβρη αποτελεί για μας μια διαρκή υπόμνηση ότι η εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία. Και αυτοί οι στόχοι δεν είναι εφικτοί χωρίς την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη συνεισφορά των εκπαιδευτικών.
     

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

Maya
|

Αντρίχιασα!

Παπαΐτσος
|

Υπουργέ μας καλημέρα,
είπαμε από λόγια χορτάσαμε... από έργα πάσχουμε... θα αρκούσε ένα χρόνια πολλά λόγω της ημέρας 5 Οκτώβρη (παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών).
Στις 4 Οκτώβρη ήταν η παγκόσμια ημέρα των ζώων.... τυχαίο που μας έχουν την επομένη ???
Με εκτίμηση
Σ. Παπαΐτσος
Μηχανολόγος

Marie Menteuse
|

Διαβάζω τις δηλώσεις του κου Υπουργού 'Εχω βάλει και ακούω το Paroles, paroles των Dalida & Alain Delon για συνοδεία.

vaios2002
|

Καλά τα λέει ο κύριος Υπουργός αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.
Το μοναδικό κίνητρο που έχει κάθε εργαζόμενος είναι η αξιοπρέπεια που του επιτρέπει το επίπεδο του μισθού του. Όταν δεν υπάρχουν χώροι, όταν δεν υπάρχουν βοηθητικοί χώροι και όταν δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι και οι κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, τότε η παιδεία και η εκπαίδευση καταντούν παρωδία. . Πολύ κατάθλιψη που μεταδίδετε και στους μαθητές.
Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τι πρέπει να γίνει στην Δημόσια παιδεία, το γεγονός όμως οτι δεν τολμούν να επιβάλλουν ΦΠΑ στην Ιδιωτική εκπαίδευση (δεν αναφέρομαι για τα φροντιστήρια ούτε για τα νηπιαγωγεία) αυτό λέει πολλά. Στην ιδιωτική εκπαίδευση στέλνουν τα παιδιά τους όσοι έχουν χρήματα (άρχουσα πολιτική και οικονομική ελιτ) οι άλλοι που δεν έχουν "προτιμούν" την δημόσια... Ας βγεί κάποιος από το υπουργείο ή την Κυβέρνηση να μας πει πως εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον όταν δεν φορολογείτε μια δραστηριότητα που είναι ιδιωτικού συμφέροντος και στηρίζει την πολιτική και οικονομική ελιτ. Θα μπορούσαν αντι να καταργήσουν τελείως το ΦΠΑ , να τον μειώσουν. Τι δηλαδή ισχύει ο νόμος του "είτε το όλον είτε το ουδέν"; τι ριζοσπαστικό έχει αυτή η αντίληψη. Αυτοί που έχουν θα πρέπει να φορολογούνται όχι αυτοί που δεν έχουν!!! Θα μπορούσε το ΦΠΑ που εισπράτεται να πηγαίνει για την επιπλέον χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης οσων δεν έχουν επιλογή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

geo
|

Μπραβο στον υπουργο! Μια χαρα τα ειπε!
Του χρονου παλι...

ετοιμασου-σουρχεται
|

απο ποιόν θα τα παρεις αξιότιμε, για να δώσεις αξιοπρεπεις αμοιβες, απο τους μισθωτούς των 700 ευρω?
Θελεις μαλλον να γινεις παρενθετη παρενθεση πολυ γρήγορα

Κώστας
|

Σαράντα μαθήματα δεν εξετάστηκαν στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, λόγω μη απόσπασης των απαραίτητων εκπαιδευτικών. Τα μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους έπρεπε να ξεκινήσουν σήμερα 5 Οκτωβρίου και δεν ξεκίνησαν. Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, Χρόνια μας Πολλά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ