Σε ΦΕΚ οι έξι διατάξεις για τα Πανεπιστήμια

06/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι  έξι  νέες διατάξεις  για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκαν στη Βουλή, με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:

  •         στις διαδικασίες εκλογής των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.),
  •         της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, καθώς και
  •         τωνδιαδικασιών που αφορούν στη χορήγηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας των φοιτητών και των αποφοίτων των Α.Ε.Ι..

Συγκεκριμένα , μετατίθεται το χρονικό όριο της έναρξης των διαδικασιών εκλογής των μελών Δ.Ε.Π. σε υλοποίηση του ν. 4957/2022 (A ́ 141) από την 1η Μαΐου 2023 στην 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς και των σχετικών με αυτήν τη μετάθεση ημερομηνιών.

Τέλος, με τις προτεινόμενες διατάξεις μετατίθεται για ένα ακαδημαϊκό έτος η υλοποίηση των διατάξεων του ν. 4957/2022, που αφορούν στη διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και στη χορήγηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας των φοιτητών και των αποφοίτων των Α.Ε.Ι..

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

@ ενήλικας (από Αντώνης)
|

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.
Πρέπει να εφαρμόσουμε τις οικονομίες κλίμακος και οικονομίες πεδίου.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 10 πόλεις στις οποίες έχει έδρα μο΄νο ένα τμήμα ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα: Άμφισσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Σητεία, Αγ. Νικόλαος, Θήβα, , Κατερίνη, Κιλκίς, Διδυμότειχο, Καρπενήσι.
Μπορείτε να δείτε ότι πρόκειται για μικρές και σχετικά απομονωμένες πόλεις. Ας τελειώνουμε με τις μικροπολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο και τα πανεπιστήμια.

Ενήλικας
|

Εγώ πιστεύω πως αν γίνουν και άλλες συγχωνεύσεις πανεπιστημίων,
με μείωση τμημάτων, το αποτέλεσμα θα είναι πως τα Ελληνικά πανεπιστήμια
θα ανέβουν ως επίπεδο και στο world universities rankings.
Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Απλώς οι αρμόδιοι δεν μπαίνουν
στον κόπο για μια ισχυρή δουλειά βελτίωσης, διότι σκέφτονται τις
συνέπειες που θα προκύψουν στην συνέχεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ