Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι έξι νέες διατάξεις για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκαν στη Βουλή, με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:
- στις διαδικασίες εκλογής των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.),
- της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, καθώς και
- τωνδιαδικασιών που αφορούν στη χορήγηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας των φοιτητών και των αποφοίτων των Α.Ε.Ι..
Συγκεκριμένα , μετατίθεται το χρονικό όριο της έναρξης των διαδικασιών εκλογής των μελών Δ.Ε.Π. σε υλοποίηση του ν. 4957/2022 (A ́ 141) από την 1η Μαΐου 2023 στην 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς και των σχετικών με αυτήν τη μετάθεση ημερομηνιών.
Τέλος, με τις προτεινόμενες διατάξεις μετατίθεται για ένα ακαδημαϊκό έτος η υλοποίηση των διατάξεων του ν. 4957/2022, που αφορούν στη διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και στη χορήγηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας των φοιτητών και των αποφοίτων των Α.Ε.Ι..
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.
Πρέπει να εφαρμόσουμε τις οικονομίες κλίμακος και οικονομίες πεδίου.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 10 πόλεις στις οποίες έχει έδρα μο΄νο ένα τμήμα ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα: Άμφισσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Σητεία, Αγ. Νικόλαος, Θήβα, , Κατερίνη, Κιλκίς, Διδυμότειχο, Καρπενήσι.
Μπορείτε να δείτε ότι πρόκειται για μικρές και σχετικά απομονωμένες πόλεις. Ας τελειώνουμε με τις μικροπολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο και τα πανεπιστήμια.