Καταργείται το "πλαφόν" στις πρόσθετες αμοιβές των πανεπιστημιακών από το ΚΕΔΙΒΙΜ

Η νέα ρύθμιση όπως πήγε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

14/03/2024

Άκουσε το άρθρο

Καταργείται το "πλαφόν" στις πρόσθετες αμοιβές των πανεπιστημιακών δασκάλων από έργα και προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ, με ρύθμιση,η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας  Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων» το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα η νέα διάταξη ορίζει τα εξής:

Στην παρ. 2 του άρθρου 120 του ν. 4957/2022 (Α ́ 141), περί της αμοιβής των εκπαιδευτών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), αντικαθίσταται το τελευταίο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Για την απασχόλησή τους σε προγράμματα που διαχειρίζεται το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όλες οι κατηγορίες εκπαι- δευτών της παρ. 1 αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους των έργων/προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή από τους πόρους του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.. Το ύψος της αμοιβής κάθε εκπαιδευτή καθορίζεται κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Υπευθύνου του έργου προς την Επιτροπή Ερευνών. Για το σύνολο των αποδοχών των εκπαιδευτών των περ. β) έως ε) της παρ. 1 από τη συμμετοχή τους σε έργα/προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. εφαρμόζεται το όριο της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α ́ 176).»

Τι ορίζει η  αρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 οποία καταργείται

Η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) η οποία καταργείται με τη νέα διάταξη του Κυριάκου Πιερρακάκη προβλέπει:

1. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 7, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Στο ανωτέρω όριο δεν συνυπολογίζονται το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, τα προβλεπόμενα στα άρθρα 34 και 34Α του Ν. 2682/1999 (Α΄ 16) επιδόματα, αμοιβές και αποζημιώσεις, καθώς και οι αμοιβές από κάθε είδους προγράμματα χρηματοδοτούμενα από διεθνείς ή ιδιωτικούς πόρους των ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων που επιχορηγούνται και εποπτεύονται από το κράτος, καθώς και των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι..

Τι ισχύει σήμερα

Για την απασχόλησή τους σε προγράμματα που διαχειρίζεται το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όλες οι κατηγορίες εκπαιδευτών της παρ. 1 αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους των έργων/προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή από τους πόρους του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Το ύψος της αμοιβής κάθε εκπαιδευτή καθορίζεται κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Υπευθύνου του έργου προς την Επιτροπή Ερευνών. Το σύνολο των αποδοχών κάθε εκπαιδευτή από τη συμμετοχή του σε έργα/προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ. ΒΙ.Μ. δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).

Σχόλια (1)

Μελος ΔΕΠ
|

Και όμως δεν καταργείται το πλαφόν για τους πανεπιστημιακούς. Εάν διαβάσει κάποιος τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 120 του ν.4957/2022 όπως τροποποιήθηκαν τώρα, θα δει ότι το πλαφόν καταργήθηκε για ερευνητές, μέλη ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, επισκέπτες καθηγητές, εκπαίδευτες του ειδικού μητρώου του ΚΕΔΙΒΙΜ, αλλά όχι για τα μέλη ΔΕΠ (η νέα διάταξη αναφέρει εκπαιδευτές των περιπτώσεων β έως ε της παρ.1 του άρθρου 120, και τα μέλη ΔΕΠ είναι η περίπτωση α!!!!). Όποτε για τα μέλη ΔΕΠ δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ