Η νέα ρύθμιση για τις ώρες απασχόλησης των μελών Δ.Ε.Π.

14/03/2024

Ενημερώθηκε: 14/03/2024, 10:31

Άκουσε το άρθρο

Οι ώρες απασχόλησης των μελών Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης κατανέμονται κατ' ελάχιστον σε τρεις (3) ημέρες εβδομαδιαίως, ενώ οι ώρες απασχόλησης των μελών Δ.Ε.Π. μερικής απασχόλησης κατανέμονται κατ' ελάχιστον σε δύο (2) ημέρες εβδομαδιαίως. 

Τα μέλη Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης, που έχουν την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού, υποχρεούνται μόνο στην τήρηση των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας

Τα παραπάνω ορίζει  ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας  Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων» το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα η νέα διάταξη ορίζει τα εξής:

Στην παρ. 4 του άρθρου 155 του ν. 4957/2022 (Α ́ 141), περί των ωρών απασχόλησης των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Οι ώρες απασχόλησης των μελών Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης κατανέμονται κατ’ ελάχιστον σε τρεις (3) ημέρες εβδομαδιαίως, ενώ οι ώρες απασχόλησης των μελών Δ.Ε.Π. μερικής απασχόλησης κατανέμονται κατ' ελάχιστον σε δύο (2) ημέρες εβδομαδιαίως. Τα μέλη Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης, που έχουν την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού, υποχρεούνται μόνο στην τήρηση των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Polar_Fish
|

Δεν ειναι νέα ρυθμιση. Η αλλαγη αφορά στα ΔΕΠ με την ιδιοτητα δικαστικου λειτουργού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ