Tα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου για το 2024

Σε ποιες θέσεις βρίσκονται τα ελληνικά ΑΕΙ

27/08/2024

Ενημερώθηκε: 27/08/2024, 13:04

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Shanghai Ranking Consultancy, η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (Academic Ranking of World Universities -ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης». 

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται στις εξής θέσεις :

  1. Πατήστε εδώ για να δείτε τις θέσεις όλων των Πανεπιστημίων

Τα   καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη είναι τα εξής:

   Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ
   Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
   Πανεπιστήμιο Paris-Saclay
   University College του Λονδίνου
   ETH Ζυρίχης
   Imperial College του Λονδίνου
   Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης
   Πανεπιστήμιο PSL
   Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
   Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
   Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα
   Πανεπιστήμιο του Μονάχου
   Πολυτεχνείο του Μονάχου
   Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης
   Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ
   King’s College του Λονδίνου
   Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Λωζάνης
   Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
   Πανεπιστήμιο της Γενεύης
   Université Paris

Στις πρώτες 30  θέσεις βρίσκονται τα Πανεπιστήμια:

 

 

Σχόλια (50)

@ Μπόλυγουντ μόνο | 30 Αυγ 2024 13:25
|

Και η μπάλα στην εξέδρα...Δεν εκπλήσσομαι.

@ @29 Αυγ 2024 13:31 | 30 Αυγ 2024 10:54
|

Έχετε δίκιο, συμφωνώ αλλά όλα αυτά είναι 1) ανταγωνιστικά και 2) είναι διαθέσιμα και σε δημόσια και "ιδιωτικά" ΑΕΙ στις ΗΠΑ.

Μπόλυγουντ μόνο
|

@30 Αυγ 2024 10:23
Κουβέντα.... σε τί? Στις προσωπικές και κομματικές θεωρίες που διατυπώνετε εδώ και τέσσερις μέρες? Μπορείτε να τις υποστηρίξετε με καταγεγραμμένα δεδομένα και στοιχεία?

@29 Αυγ 2024 13:31
|

για τη χρηματοδότηση της έρευνας μιλούσα οχι της διδασκαλίας. Το 60-70% των ερευνητικών χρηματοδοτήσεων του Χαρβαρντ ειναι κρατικό.
Αλλα υπάρχει και αρκετή έμμεση κρατική χρηματοδότηση μεσω κρατικών υποτροφιών και επιδοτούμενων φοιτητικών δανείων, φορολογικές ελαφρύνσεις για δωρεές και φορολογικές ελαφρύνσεις στις συναλλαγές του παεπιστήμιου. Οι κρατικες ερευνητικές χρηματοδοτήσεις εχουν τεράστια overheads (~50%) και πληρώνουν και ολόκληρους μισθούς ΔΕΠ.

@ Από Χόλυγουντ το γυρίσαμε σε Μπόλυγουντ | 29 Αυγ 2024 22:5
|

Θα επιμείνω γιατί είτε υπάρχει πρόβλημα κατανόησης, είτε το κάνετε επίτηδες. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές, όχι το πολιτικό σύστημα. Για τις πολιτικές όμως που έχω αναφέρει αρκετές φορές οι οποίες μειώνουν τον ανταγωνισμό στα ΑΕΙ, κουβέντα....

@Θυμιος
|

Μας προτρέπετε: "Για δείτε λίγο τις κατευθύνσεις της σχολής (ΗΜΜΥ), γιατί κάποιοι εξισώνουν τον μηχανικό με τον προγραμματιστή."

Ναι η Σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ έχει από τα μέσα των 90'ς τέσσερεις κατευθύνσεις σπουδών. Μία από αυτές φέρει το όνομα κατεύθυνση πληροφορικής. Φρονώ λοιπόν ότι η διδασκαλία και εξέταση μαθήματος που διδάσκει ο κλάδος ΠΕ86 (πληροφορική) θα συνεισφέρει στην εισαγωγή τους στο πνεύμα της επιστήμης που θέλουν να σπουδάσουν.

Προσέξτε ο κλάδος λέγεται ΠΕ86 (πληροφορική) όχι ΠΕ86 (προγραμματιστές)

Τα ίδια ισχύουν ακόμα εντονότερα για της σχολές μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής. Στην περίπτωση της σχολής των Ιωαννίνων η σχολή προήλθε από τετραετή σχολή πληροφορικής. Δηλαδή από μη επαγγελματίες έγιναν Επαγγελματίες (sic) και μηχανικοί!

Από Χόλυγουντ το γυρίσαμε σε Μπόλυγουντ
|

@@ "Όσα παίρνει ο άνεμος" 29 Αυγ 2024 20:27
Να επιτρέπονται δηλαδή οι εκλογές.... αλλά να ΜΗΝ γίνεται "εναλλαγή των κυβερνήσεων ανά τακτά (σε ιστορική κλίμακα) χρονικά διαστήματα"?
Καλώς ή κακώς, στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται συχνά πυκνά.... και πρέπει να εναλλάσσονται.
Eπίσης καλώς ή κακώς, η κάθε κυβέρνηση ασκεί τη δική της πολιτική.... κι επίσης έτσι πρέπει.
Μόνο με άλλα καθεστώτα μπορεί να γίνει κάτι άλλο-διαφορετικό.

Θύμιος
|

ΗΜΜΥ σημαίνει:
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Ο προγραμματισμός (είτε Python, είτε C++) είναι μικρό μέρος της διαδικασίας μάθησης. Για δείτε λίγο τις κατευθύνσεις της σχολής, γιατί κάποιοι εξισώνουν τον μηχανικό μετον προγραμματιστή.

@ "Όσα παίρνει ο άνεμος" | 29 Αυγ 2024 17:14
|

Και η μπάλα στην εξέδρα... Δεν εκπλήσσομαι. Που είδατε να γράφει κανείς ότι πρέπει να απαγορευτούν οι εκλογές; Το επιχείρημα είναι ότι η εναλλαγή των κυβερνήσεων ανά τακτά (σε ιστορική κλίμακα) χρονικά διαστήματα έφερνε πολιτικές που μείωναν τον ανταγωνισμό στα ΑΕΙ, αναστρέφοντας πολιτικές που τον αύξαναν. Αυτές ακριβώς τις πολιτικές πρεσβεύει ακόμα μεγάλη μερίδα της "αριστερής πολυκατοικίας" (που, όπως διαβάζουμε, φαίνεται να παίρνει "πανωσήκωμα" ανά εξάμηνο). Το ΠΑΣΟΚ έχει υπαρξιακά, καθώς δε φαίνεται πια να υποστηρίζει το νόμο που ψήφισε το 2011, ο οποίος είχε αρκετά θετικά ως προς το θέμα της ανταγωνιστικότητας.

@2024;
|

Η C++ είναι πιο σήμαντική από την Python. Δεν γίνεται να γράφουμε Python σε ηλεκτρονικά με λίγη ram και περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ. Μόνο η C και η C++ δίνουν τέτοιο έλεγχο στον προγραμματιστή ώστε να δουλεύουν σε τόσο περιορισμένα συστήματα. Δεν γίνεται κάποιος να είναι μηχανικός υπολογιστών και να μην γνωρίζει έστω C++. Ακόμα και η Assembly είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι αρχαίες γλώσσες που δεν είναι λειτουργούν. Παραμένουν γλώσσες που έχουν αναπτυχθεί πολλά χρόνια και είναι χρήσιμες. Πληροφορική μπορεί κάποιος να μάθει πολύ εύκολα και μόνος του. Μαθητές που καταφέρνουν να περάσουν ΥΜΜΗ στο ΕΜΠ θα πρέπει να μπορούν να μάθουν προγραμματισμό πολύ εύκολα. Δεν είναι εμπόδιο.

"Όσα παίρνει ο άνεμος"
|

@@Και Rafal να κάνουμε.... 29 Αυγ 2024 13:20
<<Όταν γίνεται εναλλαγή κυβερνήσεων από "αριστερά" σε "δεξιά" τότε πολιτικές αντιστρέφονται>>. Ε τότε να ψηφιστεί πάραυτα νόμος που ν' απαγορεύει τις εκλογές.
<<Η "αριστερά" νομοθετεί προς μείωση του ανανταγωνισμού>>. Για να είστε ανταγωνιστικός, στείλτε το καλύτερα στα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά που δημοσιεύουν το Harvard και το Stanford.
.
@@Και Rafal να κάνουμε 29 Αυγ 2024 13:27
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν τότε. Ή ο κος Μητσοτάκης είναι κρυφοΠΑΣΟΚος.... ή όλοι αυτοί που λέτε κρυφοΝΔούλες.

@@ Bob mastoras
|

Και με τα νομικά μπορεί να ασχοληθεί κανείς από μια πλειαδα αντικειμένων - background.
Τον θεολόγο τον ενδιαφέρει το κανονικό δίκαιο
Τον πολιτικο επιστημονα το συνταγματικό.
Τον διεθνολογο το διεθνές.
Τον οικονομολογο το εμπορικό.
Τον κοινωνιολογο το ποινικό. Η τομή των ενδιαφερόντων τους λέγεται εγκληματολογία.
Τον πολιτικό μηχανικο, αρχιτεκτονα, τοπογράφο ένα κομάτι του ειδικου διοικητικού που λέγεται πολεοδομικό.
Μηχανικούς, χημικους φαρμακοποιους, πληροφορικάριους το δικαιο της καινοτομίας.

Ολα αυτά δεν αποσυνθέτουν την νομική ως επιστήμη νομίζω. Ουτε συγκροτούν απόδειξη ότι η νομική είναι μία απλη υπόθεση. Αντίστοιχα δεν είναι μαθηματικοί όλοι όσοι χρησιμοποιούν κάποια μαθηματικά στην εργασία τους και/ή διδαχτηκαν κάποια στις σπουδές τους. Το ίδιο με την φυσική κλπο

bob mastoras
|

Ναι ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με πληροφορική.
Και εγώ άλλωστε ασχολούμε με την επιστήμη του μηχανολογου μηχανικού γιατί βλέπω βιντεο για κρουστικά τρυπάνια.

@ @Ένα Stanford στο 3, κερασμένο, @Ενδιαφέρον | 29 Αυγ 2024
|

Αναζητήστε τα δεδομένα. (Δυστυχώς το esos δεν επιτρέπει εξωτερικούς συνδέσμους.) Η άμεση κρατική χρηματοδότηση για τη διδασκαλία σε κανένα δεν είναι πάνω από 20%. Στην Ευρώπη υπάρχει αρκετή χρηματοδότηση από την ΕΕ (Horizon, ERC) την οποία δεν την θεώρησα "κρατική".

@Και Rafal να κάνουμε
|

Πως είναι δεξιά η ΝΔ;Το μισό υπουργικό συμβούλιο προέρχεται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ,τον κύκλο του ΓΑΠ,έναν τέως Γραμματέα της ΚΝΕ,έναν πρώην μαοικο στέλεχος σαν διοικητή εθνικής ασφάλειας κλπ.Συν οι Ποταμισιοι που δεν έμεινε ούτε ένας αβολευτος.Δεν γράφω τα ονόματα.Το αυτό σε όλους τους διοικητές και προέδρους Οργανισμών,ΔΕΚΟ κλπ.Αφηστε λοιπόν τα παραμύθια περί δεξιάς.Οσο για τα 22 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ αν θυμάμαι καλά το 2009 κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ,μετά συγκυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζελου μετά ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 η Μητσοτακικη πλέον αποκλειστικά ΝΔ ως πολιτικό συνοθυλευμα όλων των ιδεολογιών.Συμπερασματικα ότι κυβέρνηση και να προκύψει το ΠΑΣΟΚ κυβερναει

@ Και Rafal να κάνουμε.... | 29 Αυγ 2024 11:39
|

Για τις συγκεκριμένες πολιτικές δεν απαντάτε. Αρχίζετε τις γενικότητες με τη "νοημοσύνη". Όταν γίνεται εναλλαγή κυβερνήσεων από "αριστερά" σε "δεξιά" τότε πολιτικές αντιστρέφονται, πχ ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε να επανεγγραφούν οι "αιώνιοι" και προσπάθησε να μηδενίσει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά ακόμα για και MBA. Συγκεκριμένα πράγματα. Ο ανταγωνισμός βοηθάει τα πανεπιστήμια. Η "αριστερά" νομοθετεί προς μείωση του ανανταγωνισμού. Το αρνήστε;

Βιοπληροφορική
|

Κάποιοι έχουν μείνει πίσω ή παραπληροφορούν σκόπιμα. Η Πληροφορική, πλέον, διδάσκεται ως υποχρεωτικό μάθημα για όλους σε όλες τις τάξεις από την Α' Δημοτικού μέχρι τη Β' Λυκείου. Στην Γ' Λυκείου διδάσκεται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, Επιστημών Οικονομίας & Πληροφορικής. Στην Α' Λυκείου είναι υποχρεωτικό 2ωρο για όλους τους μαθητές, το ίδιο και στη Β' Λυκείου. Η επίσημη ύλη του μαθήματος των Πανελλαδικών της Πληροφορικής είναι της Γ' Λυκείου, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα μαθήματα! Το ότι κάποιοι θέλουν να βλέπουν ένα χαρακτηριστικό όλων των μαθημάτων μόνο στην Πληροφορική, και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο, είναι ένας ακόμα παραλογισμός που προσπαθεί να δικαιολογήσει τους υπόλοιπους. Οι σχολές των ΗΜΜΥ δίνουν ειδικότητα ΠΕ86 (πληροφορικού) και όχι ΠΕ04.01 (φυσικού), ούτε πολύ περισσότερο ΠΕ04.02 (χημικού). Τέτοια ασυνέπεια όσο αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές από τη μια, και το γνωστικό πεδίο και τα επαγγελματικά δικαιώματα της σχολής από την άλλη, είναι μοναδική και σκανδαλώδης. Γιατί άραγε δεν μπαίνουν στα τμήματα Μαθηματικών χωρίς πανελλαδική εξέταση στο μάθημα των Μαθηματικών; Το ένστικτο της επιβίωσης κοιμάται καμιά φορά.
υγ
Να μην σχολιάσω την άποψη "η Πληροφορική είναι εύκολη και την μαθαίνει ο οποιοσδήποτε οποιαδήποτε στιγμή θέλει". Είναι σχολιασμένο από μόνο του και ενδεικτικό του χαμηλού επιστημονικού υποβάθρου του φέροντος.

Και Rafal να κάνουμε....
|

@29 Αυγ 2024 09:36
Οι αναγνώστες του esos δεν είναι ούτε χαμηλής νοημοσύνης ούτε άσχετοι με την εκπαίδευση και μια χαρά καταλαβαίνουν τι λέει ο καθένας.
Το να επιρρίπτετε όλες τις αμαρτίες του κόσμου στην αριστερή ιδεολογία, όταν 22 χρόνια κυβερνά η δεξιά, δεν είναι αντικειμενική και αμερόληπτη προσέγγιση και δεν πείθει παρά μόνο συγκεκριμένα κομματικά ακροατήρια που θέλουν να πειστούν.
Δεν θα συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση με τις "φιλοσοφίες" σας, περί της αριστερής ιδεολογίας ως της μητέρας όλων των δεινών. Ιδού η Ρόδος για την αλλαγή του Συντάγματος (ή για τις όποιες αλλαγές νομίζετε) τώρα που κυβερνά η αυτοδύναμη-πανίσχυρη-άριστη-μη ιδεοληπτική δεξιά.... και μετά ελάτε να δούμε παρέα το πήδημα.... δηλαδή εάν τα πανεπιστήμιά μας θα γίνουν ανταγωνιστικά με τα top 14.... ή εάν θα γίνουν super market πτυχίων....

@Ένα Stanford στο 3, κερασμένο, @Ενδιαφέρον
|

Δεν διαφωνω με πολλα απο αυτα που γράφετε. Αλλα το "Η κρατική χρηματοδότηση σε σοβαρά ερευνητικά ιδρύματα είναι (και πρέπει να είναι!) μικρό ποσοστό μόνο του προϋπολογισμού τους" είναι λάθος.
Και στα 14 πανεπιστήμια της κορυφή, το ποσοστό τη δημόσια χρηματοδότησης (ανταγωνιστική μέν, κρατική όμως) ειναι πολύ μεγάλο.

@ Bob mastoras
|

Με τη πληροφορική μπορεί να απασχοληθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί σε οποιοδήποτε τομέα, εννοείται πως ναι. Παραδείγματα;
Φιλόλογος: Υπολογιστική γλωσσολογία
Βιολόγος, Χημικός : Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιολογία, Βιοχημεία.
Εννοείται όλες οι κατηγορίες μηχανικών...

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Πολύ θεωρία για "απόφοιτους πληροφορικής" βλέπω. Σαν να είστε φιλόλογοι.

Σταματήστε τη θεωρία και γράψτε το πρόγραμμα - αν μπορείτε.

bob mastoras
|

"Tι σχέση έχει η πληροφορικη της Γ Λυκείου με το ερευνητικό και εκπαιδευτικο εργο του ΕΜΠ?"

Πολύ περισσότερη σχέση από την σχέση της Χημείας της Γ' Λυκείου . Μιλάμε πάντα όχι για όλες τις σχολές του ΕΜΠ (πχ αυτό δεν ισχύει για τους χημικούς μηχανικούς) αλλά για αυτούς που έχουν την πληροφορική ή το "μηχανικοί υπολογιστών" στον τίτλο τους. (Το ίδιο ισχύει και για άλλα τμήματα πχ το Μαθηματικό) Δηλαδή ο φοιτητής ΗΜΗΥ ή ΗΥ της Πάτρας θα κέρδιζε με αντικατάσταση της Χημείας με την πληροφορική.

Επιπλέον η δυσκολία και ουσιαστική οντότητα του μαθήματος της πληροφορικής στην μέση εκπαίδευση δεν είναι κάτι το στατικό. Προσδιορίζεται με απαιτητικά ή ισχνά προγράμματα σπουδών και μαθησιακούς στόχους, αριθμό ωρών και χρονικό βάθος που θα χτιστεί η γνώση στο αντικείμενο, συμμετοχή στα γραπτά εξεταζόμενα κλπ.

Έτσι οδηγούμαστε στην διατύπωση θλιβερών απόψεων όπως "Με τη πληροφορική μπορεί να απασχοληθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί σε οποιοδήποτε τομέα " ή "αυτός που θα κληθεί να γράψει το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι Επαγγελματίας άρα απόφοιτος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή το Τμήμα της Πάτρας .... Για εφαρμογές τύπου drop down menus καλοί είναι και οι απόφοιτοι των τμημάτων Πληροφορικής "

Έχουμε ένα φετιχισμό της ιεράρχησης που απλώς προσπαθεί να παγιώσει κοινωνικές θέσεις βασισμένες σε ακαδημαϊκές επιδώσεις τηνέιτζερ.

@ Και Rafal να κάνουμε.... | 29 Αυγ 2024 00:24
|

Το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τα ιδιωτικά ΑΕΙ και γι αυτό δεν υπάρχουν (καλώς ή κακώς αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Όμως το βασικό σημείο του επιχειρήματός μου είναι ότι για την κατάσταση των δημοσίων ΑΕΙ της Ελλάδος φταίει στο μεγάλύτερο βαθμό η ιδεολογική προσεγγιση (όλοι ίδιο μισθό, χρηματοδότηση μόνο από το κράτος, όλοι να έχουν πρόσβαση παντού και για πάντα) που προάγει η "αριστερά" (πχ ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80/ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα, με επιχείρηματα "τα πανεπιστήμια είναι κακά γιατί δε δίνει λεφτά το κράτος" ακόμα και όταν ήταν κυβέρνηση (!) και "τα πανεπιστήμια είναι για να παίρνει ένα πτυχίο ο κοσμάκης" κτλ). Με λίγα λόγια, το λέω γιατί έχετε την τάση να παραποιείτε τα γραφόμενα, το επιχείρημα είναι: όσο μειώνουμε τον ανταγωνισμό στα ΑΕΙ (με τις πολιτικές μας, όπως οι παραπάνω) τόσο χειρότερα ΑΕΙ έχουμε.

ΕΠΑΛ
|

Ο μαθητής του ΕΠΑΛ δε γνωρίζει καθόλου Μαθηματικά, η βάση για να λες ότι γνωρίζεις και θα εξελιχθείς στην Πληροφορική. Οποιαδήποτε σύγκριση ΓΕΛ με ΕΠΑΛ είναι άστοχη, καθώς οποιαδήποτε γνώση λαμβάνουν στα ΕΠΑΛ είναι βασικές ενός μαθήματος, η οποία καλύπτεται άμεσα μέσα στις σχολές για κάποιον από ΓΕΛ που δεν έχει κάνει.
Με τη πληροφορική μπορεί να απασχοληθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί σε οποιοδήποτε τομέα ακόμα κι αν δεν είναι το άμεσο αντικείμενο σπουδών του.

@ προβοκάτορας
|

Μάλλον δεν έχεις σχέση με δευτεροβάθμια. Η πληροφορική ΔΕΝ διδάσκεται στα σχολεία, υπάρχει ως μάθημα βέβαια αλλά με απαρχαιωμένα βιβλία. Δε μαθαίνουν φυσικά ούτε αρχές προγραμματισμού, ούτε καν τα βασικά από office να μπορούν να κάνουν τις εργασίες τους. Η ύλη για για τις Πανελλαδικές διδάσκεται αποκλειστικά στη Γ Λυκείου.
Επίσης, μάθε τα βασικά, ποιες είναι οι φυσικές επιστήμες

προβοκατορας
|

Προς όλους τους παλιους και νεους φιλους μας:

1. Η Πληροφορικη δεν αποτελει μονο μαθημα της Γ Λυκειου , καθως διδασκεται σε ολες τις ταξεις και η υπολογιστικη σκεψη κτιζεται σταδιακα
2. Η Πληροφορικη δεν ειναι μονο προγραμματισμος, γιαυτο με το νεο προγραμμα σπουδων ο προγραμματισμος περιοριζεται και μπαινουν και το μαθημα γινεται κατ εξοχην Computer Science
3. Ετρεμαν τον υπουργο και τον προεδρο του ΙΕΠ μηπως μπει αμεσα η Πληροφορικη στη Θετικη, αλλα λειτουργουν με επιστημολογικα κριτηρια, δεν κανουν εσκεμμενες αλλαγες. Οι αλλαγες ερχονται και θα γινουν οπως και οταν πρεπει, ωστε οι μαθητες να εχουν τις σωστες γνωσεις απο ολες τις προσκειμενες στο πεδιο τους επιστημες
4. Η Πληροφορικη παγκοσμιως (βλεπε IB) ειναι στο Group με τις φυσικες επιστημες.

Πληροφορική και Λύκειο
|

Στα σχόλια αναφέρεται ένα μάθημα πληροφορικής και γ λυκείου. Μάλλον μιλούν για το ΓΕΛ γενικολογοντας για το λύκειο. Ξεχνούν όμως ότι στα ΕΠΑΛ (λύκεια της χώρας, επίσης) διδάσκεται πολλή πληροφορική και στη Β και στη Γ λυκείου και στις Πανελλαδικές.

Είναι γνωστό, ως προς την Πληροφορική, ότι ο μαθητής ΕΠΑΛ του Τομέα Πληροφορικής έχει διδαχθεί πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με το μαθητή ΓΕΛ.

Και Rafal να κάνουμε....
|

@ΔΕΠ 28 Αυγ 2024 20:51
Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κυβερνά 50 συνεχόμενα χρόνια η δεξιά για να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια! Δηλαδή οι χώρες που έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια φαντάζομαι ότι έχουν μόνο δεξιές κυβερνήσεις ε? Φοβερό!
***Δεν έγιναν γιατί ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το Σύνταγμα της χώρας*** και αυτό το ξέρει ακόμα και η θεία μου η Τούλα στο χωρίο, πολλώ δε μάλλον κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι ΔΕΠ.
Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα "συμπεράσματα" (που μόνο εσείς βγάλατε) για το τι φαίνεται και δεν φαίνεται από τα σχόλιά μου.... αφήστε και τον ιδεολογικό προσηλυτισμό (που εσείς εισαγάγατε ήδη από το πρώτο σχόλιό σας).... και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.
ΥΓ. Εάν αλλάξει το Σύνταγμα, ας γίνουν την επόμενη ημέρα και τότε να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος. Όχι όμως να μιλάμε για "μη κερδοσκοπικά παραρτήματα" (δηλ. για παραμύθια της Χαλιμάς).... και να λέμε ότι έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με το Harvard και το Stanford! Ούτε στις ταινίες του Χόλιγουντ δεν γίνονται αυτά.

GAN
|

@Polar_Fish. Δεν έχει σχέση το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο ενός ιδρύματος με το επιστημονικό επίπεδο των φοιτητών; Δεν συμμετέχουν με χίλιους τρόπους οι φοιτητές ενός τμήματος στο ερευνητικό & εκπαιδευτικό έργο; Το ίδιο ερευνητικό έργο έχει ένα τμήμα Μαθηματικών του οποίου οι πρωτοετείς φοιτητές δεν ξέρουν πόσο κάνει 1+1 και το ίδιο ένα του οποίου οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν διδαχτεί και εξεταστεί στην Ανάλυση της Γ' Λυκείου;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ