5-12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές τους

02/09/2016

Ενημερώθηκε: 05/09/2016, 13:37

Άκουσε το άρθρο

Η  εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ  ΧΡΗΣΗΣ

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (12)

Σ. ΧΟΥ.
|

μια αφελέστατη ερώτηση, αφού το Παιδείας ΕΧΕΙ όλα τα στοιχεία του κάθε μαθητή (σωστά και τσεκαρισμένα, από τις πανελλαδικές), ΓΙΑΤΙ στην αίτηση εγγραφής εκτυπώνονται τα (τυχών ελλειπή) στοιχεία που έχει το ΑΜΚΑ;
Πάντως σ εμένα, εκτυπώθηκε λάθος ένα γράμμα στο επίθετο και αντι του αριθμού ΑΤ ο αριθμός οικογενειακής μερίδας. Ελπίζω να μην μου ζητήσουν να τους αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας...

ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΩΤΗ
|

Καλά θα ειναι να βγάλει μια επίσημη ανακοινωση το Υπουργείο σχετικα με την εγγραφή και το ΑΜΚΑ γιατι πολυ μαθητές ανησύχησαν και εχασαν τον ύπνο τους φοβούμενοι οτι θα εχουν πρόβλημα στην εγγραφή.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Τα σχετικά με το ΑΜΚΑ δεν επηρεάζουν την αίτηση εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών η οποία έιναι έγκυρη αφού εμφανίστηκε η αίτηση εγγραφής.. Το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ πάντα βγάζει αυτή την προτροπή σε όσους δεν έχουν ενημερώσει το μητρώο με τα στοιχεία της Α.Τ. Είναι όμως καλό να ενημερώσουν το ΑΜΚΑ για μελλοντικές χρήσεις που ίσως χρειαστούν.

Κ.Π.
|

Αφού ολοκληρώνεται η εγγραφή με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας που δίνεται γιατί να υπάρχει πρόβλημα;

Μ.Κ
|

Αριθμός δελτίου ταυτότητας. Δεν αναφέρει πουθενά για αστυνομική ταυτότητα.
Συμπερασματικά τύπος ταυτότητας : οικογενειακή μερίδα είναι απόλυτα αποδεκτή.Τώρα γιατί προτείνεται από τους φωστήρες του υπουργείου να τρέξουν τα παιδιά στα ΚΕΠ να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να περάσουν στο σύστημα τον αριθμό Α.Τ μόνο οι ίδιοι μπορούν να το εξηγήσουν . Αν μπορούν.
Υ.Γ Οι ανώνυμοι του υπουργείου πρέπει επιτέλους να γίνουν επώνυμοι.

kostas1986
|

ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ.ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ????

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Η διαδικασία αυτή έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν αποφεύγοντας την περιττή και δαπανηρή άσκοπη γραφειοκρατία. Τα όποια τεχνικού τύπου προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι ικανά να ακυρώσουν το θετικό της διαδικασίας. Μόνο να ευχηθούμε να γίνουν και άλλες διαδικασίες με παρόμοιο τρόπο αφού θα εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία!

busy_bee
|

Σε αρκετές περιπτώσεις η αποστολή του pin πηγαίνει στα "Ανεπιθύμητα" ή αλλιώς spam. Χρειάζεται να κοιτάξετε και εκεί. Για τα στοιχεία της Ταυτότητας που δεν εμφανίζονται στον ΑΜΚΑ, ο/η μαθητής/τρια πρέπει να πάει σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του/της και να ζητήσει την προσθήκη/αλλαγή των στοιχείων στο ΑΜΚΑ. Η αλλαγή γίνεται άμεσα και όταν κανείς συνδεθεί μετά με το site για την εγγραφή το πεδίο της ταυτότητας θα είναι αλλαγμένο.

Η λύση στα παραπάνω προβλήματα
|

Τα παραπάνω προβλήματα οφείλονται σε παλιούς υπολογιστές και μη αναβαθμισμένους browsers.
Προτιμήστε windows8 και πάνω ή πάτε σε υπολογιστή σε ΚΕΠ που μάλλον έχουν σύγχρονα συστήματα

Δεν έρχεται pin στις ηλεκτρονικές εγγραφές!
|

Για όνομα του Θεού
Εχω αλλάξει 5 mail και pin δεν έρχεται με τίποτα (ξέρω άλλους 5 που έχουν το ίδιο πρόβλημα)
Να βρεί παρακαλώ λύση τώρα το υπουργείο

Γεραμ.Στυλιανός
|

Απο εχθές 5/9/206 καιώρα 21:30 μέχρι τώρα 6/9/2016 και ώρα 9:50 το PIN ΄στο email του γιού μου δεν έχει έρθει ακόμα. Εγιναν τουλάχιστον 5 προσπάθειες

Ουρές μαθητών στα ΚΕΠ
|

Συγχαρητήρια για το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής:
a) 2 ώρες αναμονή για να έρθει το mail με το pin.
Δεκάδες προσπάθειες και με 2-3 διαφορετικά mail... Κουρέλια τα νεύρα μας...
b) Γλυτώσαμε την ουρά στη γραμματεία αλλά καθήσαμε 2 ώρες στην ουρά στο ΚΕΠ για να επικαιροποιήσουμε τα διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας που έβγαζε το ΑΜΚΑ (μεγάλη επινόηση αυτό με το ΑΜΚΑ...Πολλοί μαθητές οριστικοποίησαν την εγγραφή με αριθμό δελτίου ταυτότητας τον αριθμό οικεγενειακής μερίδας που έδινε το ΑΜΚΑ!
Ξέρει κανείς αν πρέπει αυτό να αλλάξει; Και πώς αλλάζει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ