Η απόφαση του ΣτΕ όπως επιδόθηκε στα χέρια του υπουργού Παιδείας

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης μόνο στο esos, μαζί με τις δημοσιογραφικές επισημάνσεις

12/04/2017

Ενημερώθηκε: 31/07/2017, 09:30

Άκουσε το άρθρο

Επιδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η    ομόφωνη ακυρωτική απόφαση  του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της υπουργικής απόφασης βάσει την οποίας έγινε η επιλογή των νυν Διευθυντών όλων των σχολείων της χώρας.

 Το esos παρέλαβε την απόφαση του ΣτΕ και  τη δημοσιεύσει ολόκληρη., μαζί με τις δημοσιογραφικές επισημάνσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Η απόφαση εκτός από τη μυστική ψηφοφορία αναφέρεται και στο σύστημα  της “Συνέντευξης”.

Ακολουθούν τα επίμαχα σημεία της απόφασης :

ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Το διατακτικό της απόφασης , εχει ως εξής:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για τη συνέντευξη το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει τα εξής:

ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για τη μυστική ψηφοφορία το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει τα εξής:

 

 

 

 

Σχόλια (53)

teos
|

@Δημήτρης
Αμφιβάλλω για το αν είσαι δικηγόρος διότι άλλο αποδεικνύουν τα: "εν πάσα περίπτωση" και "ανακλήσιμη". Μου κάνει εντύπωση που ορισμένοι επιμένετε να αγνοείτε την απόφαση του ΣτΕ και είστε "βασιλικότεροι" ακόμη και του Γαβρόγλου!Συγκινητική η προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τη συνέχιση της ανομίας με το πρόσχημα να μην αναστατωθούν τα σχολεία.

Πάνος
|

Χαίρομαι που ο Δημήτρης είναι δικηγόρος. Διαφωνώ έντονα με την άποψη του ότι η θητεία των διευθυντών έληγε 31/7/2015. Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νόμου 3848/2010 " οι τοποθετούμενοι σε κενές ή κενουμενες θέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την ανάληψη νέων στελεχών" . Η θητεία των διευθυντών του 2015 δεν έληξε ούτε αυτοδίκαια διότι σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ.1β του νόμου 4369/206 θα έληγε με την (νόμιμη) επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων. Οι διευθυντές του 2015 αντικτασταθηκαν με ΆΚΥΡΗ και αντισυνταγματική διαδικασία, που δεν ισχύει για τον νομικό κόσμο. Και πώς νομιμοποιούνται να υπογράφουν οι νυν διευθυντές δημόσια έγγραφα μετά την επίδοση της απόφασης του ΣτΕ;

kk
|

@Ρe19
Υπάρχει χρόνια τώρα μια παρανόηση. Θεωρούμε τα πολλά προσόντα εχέγγυα καταλληλότητας. Θα έπρεπε όμως κατά τη γνώμη μου, να κάνουμε ένα περίγραμμα της κάθε θέσης και να αντιστοιχίσουμε τις απαιτήσεις της με τα τυπικά προσόντα που θα ζητήσουμε. Αντίθετα εμείς ό,τι τυπικό προσόν και να υπάρχει το προσμετράμε. Γνωρίζεις ότι το διδακτορικό σε χώρες της Ευρώπης δεν προσμετράται για θέσεις στελεχών στην Εκπαίδευση; Δεν προσθέτει τίποτε μια τόσο μεγάλη εξειδίκευση, ισχυρίζονται. Ένα απλό master είναι αρκετό - λένε- για να καλλιεργηθεί ο αναλυτικός και συνθετικός τρόπος σκέψης, διότι αυτόν "βλέπουν" σε ένα μεταπτυχιακό και όχι το θέμα του (εδώ συμφωνούμε). Επίσης επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι όποιος έκανε διδακτορικό είχε ως στόχο την πανεπιστημιακή καριέρα και επειδή δεν το πέτυχε αυτό, στράφηκε προς την διεκδίκηση θέσης στελέχους, πράγμα που -λένε- σημαίνει ότι δεν πολυενδιαφέρεται για την Εκπαίδευση, αλλά"έπεσε" σε αυτή. Εν κατακλείδι, μετά από θητείες σε θέσεις στελεχών -ναι έχω πολλά τυπικά προσόντα- μπορώ να ισχυριστώ ότι η γνώση ξένων γλωσσών, η γνώση Η/Υ και μια από τις μετεκπαιδεύσεις μου, αυτή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς και η μελέτη "ξένων" εκπαιδευτικών συστημάτων, με βοήθησαν περισσότερο να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των θέσεων που κατείχα, παρά το δεύτερο πτυχίο μου, το master και το διδακτορικό μου.

ΗΡΑ*
|

@ Μαρία

Λοιπόν, για να τελειώνουμε, Μαρία: α) Στη σελίδα 1 θα βρεις το πρώτο σχόλιό μου (13-4- 2017) από το οποίο έύκολα συνάγεται το συμπέρασμα για τη θέση μου στο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ. β) Διδακτική vs. Εκπαιδευτική : Τα κριτήρια δεν είναι εσώρουχα ή κάλτσες να τα αλλάζουμε κατά πώς συμφέρει μια ντουζίνα κομματικά στελέχη του άλφα ή βήτα κόμματος. Άλλο το δημόσιο συμφέρον και άλλο το ατομικό συμφέρον. ΄Αλλο η διδακτική εμπειρία κι άλλο η εκπαιδευτική εμπειρία. Άλλο να είσαι αποσπασμένος εκπαιδευτικός σε ένα γραφείο βουλευτή κι άλλο να διδάσκεις Ανάγνωση και Γραφή στα "πρωτάκια" και να κατέχεις την τέχνη του διδάσκειν. γ) " και ειδικά το 'απαλλαγούμε' .." : Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα κείμενά μου,όχι όμως και για την αυθαίρετη ερμηνεία τους από τους αναγνώστες. Κι αν μου επιτρέπεις μια καλοπροαίρετη συμβουλή: Φρόντισε να ... απαλλαγείς από τα πολλά ορθογραφικά λάθη, ορισμένα από τα οποία είναι "χοντρά" και σίγουρα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού γενικά...

Δημήτρης
|

Λυπάμαι που συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θεωρούν ως ορθή άποψη το να γίνουμε μπάχαλο εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές-Υπουργείο για να κερδίσουν κάποιοι "εκδίκηση" από τον Σύλλογο που τους απέρριψε..
Μιλώ ως Δικηγόρος:
Θα στεναχωρήσω κάποιους που αναμένουν μπαχαλωδεις καταστάσεις αλλά κανένα έγγραφο και κανένας τίτλος δεν είναι άκυρος, αφού ότι έπραξαν οι Διευθυντές 2015/2017 το έπραξαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και εν πάσα περίπτωση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κάθε έννομη πράξη που απορρέει από άσκηση αρμοδιοτήτων που σου αναθέτει το Υπουργείο δεν είναι ανακλήσιμη αν διαπιστωθεί ότι επιλέγεις αντισυνταγματικά. Το μόνο που μπορούν να κερδίσουν οι Διευθυντές που το 2015 έθεσαν υποψηφιότητα και δεν επελέγησαν, είναι τίποτα. Και τούτο διότι η θητεία τους έληγε την 31 Ιουλίου 2015, άρα έτσι και αλλιώς θα έφευγαν. Τώρα, όσοι επελέγησαν αντισυνταγματικά δε χρειάζεται να επιστρέψουν τα επιδόματα αφού αποτελούν δεδουλευμένα και η αντισυνταγματικότητα δεν προήλθε φυσικά από δική τους ευθύνη (Η αντισυνταγματικότητα βαραίνει τον Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος προστατεύεται από τη συνταγματική πρόβλεψη περί ευθύνης υπουργών).
Επομένως και να κερδίσει κανείς τα ασφαλιστικά μέτρα, θα ασκήσει έφεση το Υπουργείο και θα χάσει εκπαιδευτικός στο Εφετείο.
Άρα το μόνο που χρειάζεται είναι να ανατεθεί για εξαιρετικά έκτακτους λόγους δημόσιου συμφέροντος στους υπηρετούντες διευθυντές η διεύθυνση του σχολείου που ήδη διευθύνουν (για το τυπικό του πράγματος) και να προκηρυχθούν οι θέσεις των διευθυντών με νόμο που δε θα προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος.
Χρειάζεται κατανόηση και αίσθηση ευθύνης από όλες τις πλευρές.
Ούτε το Υπουργείο πρέπει να λειτουργεί με όρους προχειρότητας και κωλυσιεργίας, ούτε οι συνάδελφοι πρέπει να λειτουργούν ρεβανσιστικα κατά πάντων.

Πάνος
|

@ Δημήτρης
Έχεις δίκιο κι όλοι το αντιλαμβάνονται ότι πρώτα είμαστε εκπαιδευτικοί και μετά υπάλληλοι, πρώτα λοιπόν τα παιδιά αλλά.. Απόλυτα δικαιολογημένη κι η οργή όσων αγανακτούν με όσα συμβαίνουν και φυσικά δεν φταίνε οι ίδιοι. Όλοι μας απαιτούμε από τον κ.υπουργο να ανοίξει τα χαρτιά του και να ανακοινώσει κάτι χειροπιαστό και νόμιμο κι όχι αοριστίες του τύπου " είμαστε για τα δύσκολα και έχουμε δύο τρία νομικά σενάρια". Το υπουργείο γνώριζε την απόφαση εδώ κι ένα χρόνο, από τότε δηλαδή που το τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε την υπόθεση στην ολομέλεια. Άφησαν όμως το θέμα να σέρνεται για να φτάσουμε ακριβώς σ αυτό το χρονικό σημείο που να επικαλείται το εκπαιδευτικό μας φιλότιμο.Η μόνη λύση είναι να δεσμευτει ο κ. Υπουργός ότι θα επαναφέρει από 1η Ιουλίου τους διευθυντές του 2015 και τους αντίστοιχους αξιολογικους πίνακες, διότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ουδέποτε αντικαταστάθηκαν νόμιμα, επομένως δεν έληξε η θητεία τους, να τους αποκαταστήσει αναδρομικά με ότι αυτό σημαίνει και να παρατείνει την θητεία τους για ένα χρόνο, έτσι ώστε να μπορεί μετά από γόνιμο διάλογο να φέρει στη Βουλή ένα αδιάβλητο νόμο επιλογής στελεχών, που δε θα μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει. Φυσικά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της νομιμοποίησης των ενεργειών των νυν διευθυντών. Σ αυτό το θέμα που είναι διοικητικό, τι προτείνεις Δημήτρη;

@Δημήτρης
|

@Δημήτρη, ας κάνουν ότι νομίζουν, η διοίκηση έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, αλλά ας πράξει το Υπουργείο ότι νομίζει όπως έκανε μέχρι τώρα, δεν θα μπω σε άλλο ένα γύρο (όχι από αυτόν με πατάτες κρεμμύδι ντομάτα) συζήτησης. Όσοι έχουν έννομο συμφέρον και έχουν υποστεί βλάβη και αυτή συνεχίζεται (ας δώσει και κάνα 2 χρόνια παράταση στους υπάρχοντες δντες τόσο το καλύτερο) θα ασκήσουν τα έννομα δικαιώματά τους με την απόφαση του ΣΤΕ στην τσέπη τους. Η εκπαίδευση δεν είναι μαγαζί κανενός διοικητικού να αποφασίζει αλα κάρτ. Όποιος θέλει μαγαζί δικό του να πάει στον ιδιωτικό τομέα να ανοίξει. Kαι εσύ και ο καθένας εκπαιδευτικός φίλε Δημήτρη είσαι δημόσιος υπάλληλος και όχι ιδιωτικός, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σου πηγάζουν από τη νομοθεσία και όχι από τις κατά το δοκούν απόψεις και τα σχόλια που κανένα αποτέλεσμα δεν παράγουν. Γνωρίζεις ότι ο δντής σου τη Δευτέρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπογράφει; Ότι ο ίδιος δεν υφίσταται στη θέση του και ότι κινδυνεύει όσο ούτε ο ίδιος πιθανώς δεν το γνωρίζει από ένα σωρό…, δεν τυγχάνουν ασυλίας οι υπάλληλοι διοικητικοί φίλε Δημήτρη, ούτε το Υπουργείο μπορεί να καλύψει την όποια παρανομία. Και ένα σωρό άλλα που αφορούν τον καθένα χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι και ο ίδιος είναι εκτεθειμένος. Όλα αυτά σε περίπτωση μήνυσης σε κάνουν να τρέχεις χρόνια και δεν ξεμπλέκεις καθόλου εύκολα πλέον μετά την απόφαση του ΣΤΕ. Οι αμπελοσοφίες είναι άνευ ουσιαστικής αξίας. Όποιος καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα γνωρίζεις ότι η όποια απόφαση και υπογραφή καταπίπτει, αλλά μετά την επίδοση της απόφασης του ΣΤΕ στον Υπουργό τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο, ναι αναφέρομαι σε ευθύνες…πέραν των διοικητικών. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε, άντε γεια.

KM
|

"....οι μαθητές και οι γονείς ας ρισκάρουν να πάρουν απολυτήρια και οτιδήποτε άλλο με υπογραφές από τους νυν Διευθυντές , είναι δικό τους ζήτημα...."
Δηλαδή τι προτείνει ο σχολιαστής; Όλοι μαθητές από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια-ΕΠΑΛ, μαζί με τους γονείς τους, να κάνουν τι;

Έλεος πια...
Για το προσωπικό συμφέρον του ο καθένας, διασκεδάζει με το να δημιουργηθούν χαοτικές καταστάσεις. Δηλαδή είναι ικανοποίηση, επειδή έχουμε δίκιο, να ακυρωθούν 1,000,000 προαγωγές μαθητών, απολυτήρια κτλ, 2 ετών. Να πάμε δύο χρόνια πίσω;
Αυτό μας κάνει καλύτερους από αυτούς που έφεραν έναν αντισυνταγματικό νόμο;

Μαρία
|

@ΗΡΑ*
Αυτό που με ενόχλησε ήταν να «απαλλαγούμε από τους ένθερμους υποστηρικτές του "συστήματος" Διαμαντοπούλου» και ειδικά το «απαλλαγούμε».
Το αν κάποιος υποστηρίζει πως αντισυνταγματικός νόμος φέρνει σε ισχύει τον προηγούμενο αυτό σημαίνει κράτος δικαίου. Το αν έχεις αντιρρήσεις και για τον προηγούμενο κάθε δικαστική προσφυγή είναι ανοιχτή.
Παντού όπου ξέρω, για τις επιλογές στελεχών ακολουθείται η μοριοδότιση τυπικών προσόντων και συνέντευξη. Στον νόμο αυτό «Διαμαντοπούλου», η συνέντευξη για πρώτη φορά ήταν δομημένη και ηχογραφημένη και σου έδινε τη δυνατότητα για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Το «Π.χ. γιατί διδακτική κι όχι εκπαιδευτική εμπειρία...» είναι ακριβώς το ίδιο γιατί «εκπαιδευτική και όχι διδακτική…», κάποιοι έχουν συμφέρων στο πρώτο και κάποιοι στο δεύτερο, επουσιώδες, όταν το διακύβευμα είναι η διαφάνεια και δικαστική προστασία.
@ Mαρ. Γεωργιος
Το τι είναι νόμιμο και το τι συμβαίνει σε αντισυνταγματικό νόμο, το λένε οι νόμοι και οι αποφάσεις του ΣΤΕ. Όσο για το «αντιπαιδαγωγικό» δεν κολλάει αλλά είναι συγκινητικό…

Δημήτρης
|

Συνάδελφοι.
Παρακολουθώ προσεκτικά τις τοποθετήσεις σας επί του θέματος των Διευθυντών.
Οι περισσότεροι καταλήγετε στο ότι πρέπει να αναλάβουν οι αρχαιότεροι (υπό τη λογική του ο παλιός είναι αλλιώς;;;, ας μου επιτραπεί.. ) ή ότι πρέπει να αναλάβουν οι του 2015.
Ένσταση 1η) Απορρίπτονται όλες οι ανωτέρω προτάσεις από μια απλή παραδοχή: οποιαδήποτε αλλαγή των Διευθυντών, σημαίνει δημιουργία κενών και πλεονασμάτων, σημαίνει απομάκρυνση εκπαιδευτικών από την αίθουσα, σημαίνει ότι τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ θα κληθούν να αλλάξουν όλες τις τοποθετήσεις που έκαναν όλη τη χρονιά, και σε δύο εβδομάδες κλείνουμε για εξετάσεις!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Διευθυντής που επελέγη το 2015 (Μαθηματικός) θα αντικατασταθεί από τον αρχαιότερο συνάδελφο (Φιλόλογος). Επομένως ο μεν Μαθηματικός θα πρέπει να συμπληρώσει 11 έως 14 ώρες που δεν έκανε λόγω της θέσης του, άρα θα διώξει δύο μαθηματικους που τοποθετήθηκαν στο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου (ένας και 4 και ένας για 8 ώρες ας υποθέσουμε). Ο δε Φιλόλογος αποκτά μείωση 11 έως 14 ωρών, επομένως θα πρέπει να σταλεί φιλόλογος ή φιλόλογοι για να συμπληρώσουν το κενό.
Φανταστείτε τι χαμός θα προκληθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τις εξετασεις, φανταστείτε το κύμα καταλήψεων που θα ξεκινήσει αν επιστρέψουν οι έφηβοι και βρουν τους μισούς καθηγητές από τις καραμπολες που θα προκύψουν.
Επειδή αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ως εκπαιδευτικό και όχι ως υπάλληλο, θεωρώ ορθότερο να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία με ένα νέο αντικειμενικό σύστημα αλλά οι επιλεγέντες να αναλάβουν 1η Ιουλίου.
Να μην αφήσουμε τη δικαιολογημένη οργή να νικήσει τη λογική.

Mαρ. Γεωργιος
|

Η μονη λυση εδω που κακως φτασαμε και μεχρι να εφαρμοστει το νεο συστημα πρεπει να αναλαβουν οι παλαιοτεροι των συλλογων ως αναπληρωτες διευθυντες και ενας απο αυτους ως αναπληρωτης διευθυντης εκπαιδευσης. Αυτο ειναι το σωστο οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο και αντιπαιδαγωγικο. Και μια που μιλαμε για νεο συστημα ποτε θα εκδημοκρατιστει και η διαδικασια στα μειονοτικα σχολεια της θρακης;

Στράτος
|

@Μαρία, γράφεις: "...οι μαθητές και οι γονείς ας ρισκάρουν να πάρουν απολυτήρια και οτιδήποτε άλλο με υπογραφές από τους νυν Διευθυντές...".
Τι άλλο προτείνεις να κάνουν; Να πούνε οι γονείς στα παιδιά τους αντί να προσέλθουν στις εξετάσεις να ξεκινήσουν τις διαδηλώσεις για την απομάκρυνση των τωρινών Διευθυντών; !!!

ΗΡΑ*
|

@ Μαρία, @ Αμερόληπτος

Άλλο (κατα-) κρίνω κι άλλο συγκρίνω. Το να ασκεί κανείς κριτική στο "σύστημα" Διαμαντοπούλου και κυρίως σε όσους ορέγονται την επαναφορά του δεν σημαίνει σε καμιά, επαναλαμβάνω, σε καμιά περίπτωση ότι υιοθετεί αντιλήψεις, θέσεις και πολιτικές πρακτικές της νυν και πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛΛ (Μπαλτάς-Κουράκης-Χασάπης-Φίλης- Σία -Γαβρόγλου Παντής - Κουζέλης - Γεωργάτος...). Ανάμεσα στα δύο κακά δεν επιλέγω το μη χείρον, απορρίπτω και τα δύο για τον απλό. απλούστατο λόγο: Έβλαψαν και "βλάπτουν κι οι δυο τους την πατρίδα το ίδιο" (παραφράζοντας ελαφρώς τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή μας). Όσοι και όσες εξ υμών παρακολουθείτε τις παρεμβάσεις μου σε τούτη εδώ τη φιλόξενη ιστοσελίδα, θα έχετε διαπιστώσει ότι οι διαφορές μου με τους νυν κρατούντες δεν περιορίζονται στα της αντισυνταγματικότητας του νόμου Μπαλτά/Κουράκη, αλλά αρχίζουν από τα μνημόνια και την εφαρμοζόμενη ακραία νεοφιλελευθερη οικονομική πολιτική , διαπερνούν όλο το φάσμα της πολιτικής τους στα εθνικά θέματα και κυρίως στο Κυπριακό, ομοίως στην αλλοπρόσαλλη εκπαιδευτική πολιτική στον συνολό της και καταλήγουν στην εξαπάτηση της βούλησης του ελληνικού λαού (βλ. δημοψήφισμα). Από 'κει και πέρα έχετε κάθε δικαίωμα να γράφετε ό,τι θέλετε, θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι ο ... δικός μου ανεμιστήρας είναι πεντακάθαρος και ανοξείδωτος. Και ως εκ τούτου δεν "πιάνει" ούτε λάσπη ούτε σκουριά... Καλοδεχούμενη η κριτική σας αλλά, αλλά εν τοις πράγμασι και τεκμηριωμένη...

@Μαρία
|

@Μαρία, κάτι τελευταίο, το ζήτημα αφορά και ένα σωρό άλλους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ας πούμε, οι μαθητές και οι γονείς ας ρισκάρουν να πάρουν απολυτήρια και οτιδήποτε άλλο με υπογραφές από τους νυν Διευθυντές , είναι δικό τους ζήτημα, εξάλλου στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Αλλά αν σε κάποια στιγμή έχουν προβλήματα (όταν πάνε σε πανεπιστήμια κτλ.) για ένα σωρό λόγους που θα προκύψουν (το ζήτημα θα παράγει συνεχώς προβλήματα νομιμότητας και εγκυρότητας), να μην πούνε ότι δεν γνωρίζανε, όπως λέμε, δεν ήξερες δεν ρώταγες;

@Μαρία
|

@Μαρία, είσαι η μόνη που κάνεις εύστοχες και ουσιαστικές τοποθετήσεις. Οι αγωγές θα κατατεθούν βεβαίως, από Δευτέρα θα παραλάβουν από ΣΤΕ οι δικηγόροι την επίσημη απόφαση και στη συνέχεια με λίγη προσπάθεια θα συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χαρτιά να κατατεθούν οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα και ότι άλλο ένδικο (αλλά και διοικητικό) μέσο υπάρχει. Με έκανες να χαμογελάσω Μαρία, το επισημάναμε τόσες φορές, τα σχόλια ουδέν αποτέλεσμα δεν παράγουν, μόνο οι προσφυγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα κτλ., δλδ τα ένδικα μέσα παράγουν αποτελέσματα. Και αυτά θα ασκηθούν στο ακέραιο. Φυσικά και δεν περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία οτιδήποτε, αυτή κάνει πολιτική, αλλά εμείς με πολύ αγάπη… θα ασκήσουμε τα έννομα δικαιώματά μας με κάθε επιμέλεια και νομιμότητα. Είναι υποχρέωσή μας σε κάθε περίπτωση.

Αμερόληπτος
|

@ΗΡΑ*
Γιατί άραγε ορισμένοι να επιθυμούν επιστροφή στο νόμο της Διαμαντοπούλου 2 χρόνια μετά από τον "πραγματικό" εκδημοκρατισμό στα σχολεία ; Είναι δυνατόν να θέλουν να έχουν το δικαίωμα της ένστασης αν θεωρούν ότι αδικήθηκαν; Δεν είμαστε καλύτερα τώρα που επιλέγουν οι σύλλογοι διδασκόντων δια της μυστικής ψηφοφορίας χωρίς αιτιολόγηση ώστε να μη μας ζητάνε και τα ρέστα όσοι προηγούνται στα αντικειμενικά μόρια; Εξάλλου " αν κάποιος/α έχει περισσότερα αντικειμενικά μόρια, ξέρει και να διοικεί;" Καλύτερα δεν είναι να έχεις διευθυντή έναν ίδιο με σένα και μάλιστα από το ίδιο σχολείο; Τι να τολμήσει να σου ζητήσει αυτός, όταν θα τον έχεις στο χέρι με την επόμενη ψηφοφορία; Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία στα όσα έγραψε για Κουράκη, Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου. Είναι όλοι τους μια από τα ίδια: προσκολλημένοι στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Άσε που νομίζουν ότι είναι και αριστεροί!

Μαρία
|

@ΗΡΑ*
Μήπως τα «Εξουσία είμαστε " λύνουμε και δένουμε", περνάμε στα μουλωχτά τις (ν)τροπολογίες που θέλουμε και μας βολεύουν» τα λες για Μπαλτά, Κουράκη, Φίλη, Γαβρόγλου ???? Στα μουλωχτά τις περάσανε αλλά τις είδαν κάποιοι και τις πήγαν στο ΣΤΕ και είδες το αποτέλεσμα.
Το να προσπαθεί κάποιος να συγκρίνει συστήματα και νόμους είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, το όλοι το ίδιο είναι, τα έκαναν και οι άλλοι κ.λ.π. !!!! καλή στρατηγική αλλά όταν γίνεται γνωστή παύει να αποδίδει.
Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και το θέμα με τους διευθυντές θα πρέπει να έχει διευθετηθεί, αλλά ότι και να γίνει οι αγωγές ήδη κατατίθενται.

Αμερόληπτος
|

Κοντή η μνήμη των εκπαιδευτικών. Λόγω Πάσχα ξεχάστηκαν η εμμονή στη διατήρηση της ανομίας από τον Γαβρόγλου με τη διατήρηση των αντισυνταγματικώς τοποθετημένων από το 2015 διευθυντών σχολείων μετά από την απόφαση του ΣτΕ; Τι κάνει η αντιπολίτευση; Γιατί δεν ζητάει εξηγήσεις από τον υπουργό;

ΗΡΑ*
|

Τελικά δεν είναι διόλου εύκολο να απαλλαγούμε από τους ένθερμους υποστηρικτές του "συστήματος" Διαμαντοπούλου αλλά ούτε και από την ίδια την κ. Διαμαντοπούλου που δεν θέλει να παραδεχτεί ότι ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του την έστειλε στα αζήτητα. Βεβαίως, η κ. Διαμαντοπούλου έχει κάθε δικαίωμα να ξαναδοκιμάσει την τύχη της... Άλλωστε στον προελαύνοντα νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη -junior όλοι οι καλοί χωράνε. Πόσω μάλλον η κατεξοχήν εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού κ. Διαμαντοπούλου του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ...
Κατανοώ επίσης τη στάση ορισμένων υποστηρικτών του "συστήματος" Διαμαντοπούλου. Κακό πράγμα όμως ο εθισμός στην ευρέως διαδομένη στο "σύστημα"αυτό αντίληψη και πρακτική: Εξουσία είμαστε " λύνουμε και δένουμε", περνάμε στα μουλωχτά τις (ν)τροπολογίες που θέλουμε και μας βολεύουν: Π.χ. γιατί διδακτική κι όχι εκπαιδευτική εμπειρία...Προς τα έξω προπαγανδίζουμε τη διαφάνεια , την αξιοκρατία - αλλά πρώτα εμείς και οι δικοί μας - τα αντικειμενικά κριτήρια, τις μαγνητοφωνημένες οι συνεντεύξεις κ.λπ. κ.λπ... όλα να φαίνονται νομότυπα και στην πραγματικότητα ας κάνει παρέλαση η ημετεροκρατία,η ευνοιοκρατία, η κομματοκρατία και γενικά η αναξιοκρατία... Όποιος δεν το έχει "βιώσει"αυτό το σύστημα, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο ραφιναρισμένο και καλοδουλεμένο έχει γίνει...

Q
|

@κουτσουκος. Τι θα πει μαζι;ακους τι λες; σκετοο αρχαιοτερος και τελος.

Αναστάσιος Κουτσούκος
|

Η μόνη νομικά σωστή λύση είναι να αναλάβει προσωρινά ο αρχαιότερος μαζί τον Σύλλογο Διδασκόντων. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα φέρει προβλήματα ανεξέλεγκτα... Θα επιδεινωθεί η θέση της κυβερνησης..

Συνέντευξη;
|

@Pe19
Είδες κάπου να κάνω σύγκριση ποιος ήταν καλύτερος και ποιος όχι νόμος; Τα σχόλιά μου αφορούσαν μόνο τη συνέντευξη. Κάνεις μεγάλο λάθος όσον αφορά στο μαγείρεμα. Το μαγείρεμα γινόταν στον αν θα γίνει κάποιος Διευθυντής ή όχι. Μου λες δλδ ότι εγώ (πχ) που δεν έχω μεταπτυχιακό, είμαι λιγότερο εργατικός από σένα που έχεις; Ή είμαι λιγότερο φιλομαθής; Πώς προκύπτει αυτό; Μόνος σου μίλησες για κάποιες χώρες και να προσθέσω και εξ αποστάσεως μεταπτυχικά που τελευταία είναι και της μοδός. Ο Διευθυντής δεν έχει να κάνει μόνο με το διοικητικό έργο ή με τους συναδέλφους αλλά και με μαθητές. Τι δουλειά έχει ο μάνατζερ με μαθητές;

εκπ/κός
|

@Αντώνης Ρεμούνδος

Σχετικά με την αξιολόγηση που αναφέρεις στο τέλος

Μην μπερδεύεις την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αυτή που θα καθόριζε αν θα προαχθείς βαθμολογικά στον επόμενο βαθμό (-ους) με αυτήν των διευθυντών (είτε με τον νόμο της Διαμαντοπούλου, είτε με τον Ν. 4327/2015)

Μη ξεχνάμε ότι και όλοι άριστοι να είμασταν -αφού για τους εκπαιδευτικούς δεν ίσχυαν οι ποσοστώσεις για άριστους, επαρκείς, μη επαρκείς σύμφωνα με το ΠΔ152- λόγω όμως των ποσοστόσεων στη βαθμολογική εξέλιση του Ν. 4024/2011 κάποιοι δεν θα προάγονταν στον επόμενο βαθμό (με εξαίρεση από ΣΤ για Ε όπου η ποσόστωση ήταν 100%). Τότε δεν είχε καταργηθεί το άρθρο 95 του Κώδικα Δημοσίου Υπαλλήλων όπου λέει ότι αν κριθείς μη προακτέος για τον ίδιο βαθμό 2 φορές τότε παραπέμπεσαι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με ανώτερη ποινή την απόλυση. Ξαναγράφω ότι αυτό το άρθρο ουδέποτε καταργήθηκε.

Στους διευθυντές, είτε με το Νόμο της Διαμαντοπούλου είτε με τον Ν. 4327/2015 του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που αξιλογείται αρνητικά (και τελευταίος της λίστας να είναι) πέρα του ότι δεν γίνεται διευθυντής δεν χάνει κάτι άλλο.
(είτε έχουμε το ένα σύστημα, είτε το άλλο, είναι λογικό να μην γίνουν όλοι διευθυντές αλλά να γίνουν τόσοι σε αριθμό όσες είναι και οι σχολικές μονάδες)

Pe19
|

@Συνέντευξη
Συμφωνώ ότι όπου υπάρχει συνέντευξη δίνεται η δυνατότητα για μαγειρέματα, και δεν υπάρχει νόμος ειδικά στην Ελλάδα που να μη δίνει τέτοια δυνατότητα (δυστυχώς) το θέμα είναι μέχρι ποιο βαθμό. Με το 3848 η παρέμβαση ήταν μικρή ( σε πολλές περιπτώσεις όμως καθοριστική) σε καμία περίπτωση όμως δεν πετούσε το 100 για να κρατήσει το 10 όπως έκανε η "μυστική" ψηφοφορία (με το 20%). Αν κάποιος είχε τα προσόντα δεν υπήρχε περίπτωση να μην δίνει διευθυντής και το μαγείρεμα γινόταν στο πού θα γίνει. Με τον 4327 άνθρωποι με πολύ βαρύ βιογραφικό χάνουν τις θέσεις τους για μικροκομματικά συμφέροντα.
Λες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά άσχετα με την διοίκηση που μετράνε, μα συνάδελφε αν μετράει μόνο η διοίκηση γιατί διευθυντής του σχολείου να είναι κάποιος εκπαιδευτικός και όχι μάνατζερ ? Φυσικά και πρέπει να μετράνε οι μεταπτυχιακές σπουδές σε όποια ειδικότητα και να είναι. Οι μεταπτυχιακές σπουδές (δυστυχώς εκφυλίζονται και αυτές με Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία ΕΑΠ κλπ) δείχνουν την εργατικότητα και την φιλομάθεια του κάθε υποψηφίου.
Ακόμα λες άδικο ένα νόμο που μετράει πολλά (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, επιμορφώσεις, διοικητική εμπειρία) και θεωρείς δίκαιο ένα νόμο που φτιάχτηκε για να φτιάξει κάποιους.
Φυσικά είχε κάποιες αστοχίες ο 3848 αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τον 4327 από πλευράς δικαιοσύνης.

Συνέντευξη;
|

@ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
Δεν έχει ο κάθε συνάδελφος ούτε την όρεξη ούτε τα χρήματα και ούτε τη διάθεση να τρέχει στα δικαστήρια. Επίσης μπορούσα να προσφύγω στα δικαστήρια και να δω τι ρωτήθηκε κάποιος που από 30ος (πχ) βρέθηκε 10ος; Γιατί και εκεί παίχτηκε παιχνίδι. Ή μήπως δεν το ξέρετε; Δλδ στο τι ήταν καλός ο νόμος Διαμαντοπούλου και θέλετε να επιστρέψουμε σε αυτόν; Στο μόνο που ήταν καλός ήταν στα μαγειρέματα. Και άντε στις μεγάλες πόλεις να μην ήξεραν. Ήξεραν σε όλη την επαρχία όπου είμαστε γνωστοί όλοι . Συγκεκριμένα εδώ που ζω, από μετρήσιμα διαφορετικά (με δεκαδικούς) βρέθηκαν συνάδελφοι να αναρριχχηθούν σε ψηλές θέσεις, έχοντας 0,1 μόριο παραπάνω ο ένας από τον άλλον μετά τη συνέντευξη (πάλι με δεκαδικούς) . Και πήραν όλως τυχαίως σχολεία μέσα στην πόλη και οι 4. Επίσης στο νόμο Διαμαντοπούλου μοριοδοτείτο το Β επίπεδο τη στιγμή που δεν μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Πού την είδατε την αξιοκρατία; Τοποθετήσεις έγιναν με το νόμο Διαμαντοπούλου, όχι κρίσεις, δυστυχώς. Το χειρότερο που έχει να κάνει το Υπουργείο είναι να επαναφέρει τη συνέντευξη, το εργαλείο του μαγειρέματος. Δεν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία, σαν νοοτροπία αν θέλετε, να κάνουμε αξιοκρατικές συνεντεύξεις.
Προς το παρόν για να είναι αδιάβλητη μια συνέντευξη, πρέπει να μην βλέπουν τον υποψήφιο, να είναι αλλοιωμένη η φωνή, με το που τελειώνει να ανακοινώνεται ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ο βαθμός του και να ρωτούν σε όλους τα ίδια πράγματα. Επίσης, τα μεταπτυχιακά που δεν έχουν σχέση με διοίκηση, γιατί να μετρούν; Όσοι κάνουν μεταπτυχιακό (συναφές με την ειδικότητα) δεν το κάνουν για να μεταδώσουν περισότερη γνώση; Και υποψηφιότητα για Διευθυντής μετά τα 20 χρόνια και αφού πρώτα κάποιος διετέλεσε Υποδιευθυντής τουλάχιστον μια διετία. Πείτε μου μια χώρα που αμέσως γίνεσαι Διευθυντής, στα 15 χρόνια λέω εγώ, χωρίς να έχεις περάσει πρώτα από κάποιες άλλες θέσεις.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
|

Προς "Συνέντευξη":
Πράγματι πριν τον νόμο Διαμαντοπούλου συνέβαιναν αυτά που περιγράφεις. Γι΄ αυτό στις κρίσεις του 2011 που έγιναν με τον νόμο Διαμαντοπούλου δηλαδή ηχογράφηση της συνέντευξης, επιλογή από τον υποψήφιο τυχαίου θέματος από την τράπεζα θεμάτων (διοικητικών και διαχείρισης κρίσεων πχ το κάπνισμα των εκπαιδευτικών μέσα στο σχολείο), επιλογή σχολείου από τον υποψήφιο μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας της συνέντευξης και εξέτασης των ενστάσεων, ο κατάλογος ήλθε τα πάνω - κάτω. Πολλοί που ήταν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου βρέθηκαν στον πάτο και αντιστρόφως.
Διότι η βαθμολογία κάθε μέλους της επιτροπής υπέκειτο σε έλεγχο και αν κάποιος αδικείτο μπορούσε να προσφύγει οχι μόνο στα διοικητικά αλλά και σε αστικά δικαστήρια.

Διότι δεν ήξερε εκ των προτέρων η επιτροπή ποιό σχολείο προτιμά ο κάθε υποψήφιος για να κάνουν μαγειρέματα.
Νομίζω οτι ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν ένα από τα πιο αξιοκρατικά και αδιάβλητα συστήματα συνέντευξης. Δεν είναι κακό να ξαναγυρίσουμε στο σωστό.
Όσο αφορά την δυνατότητα επιλογής από τον Σύλλογο των Καθηγητών: είναι αδύνατον να επιλεγούν με αυτόν τον τρόπο οι καλλίτεροι, διότι στον ίδιο σύλλογο αποκλείονται νεώτεροι με υψηλά προσόντα οι οποίοι δεν έχουν δοκιμασθεί ως Διευθυντές ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη του συλλόγου γι΄ αυτούς, ενώ παράλληλα σε διπλανό σχολείο μπορεί να εκλέγονται Διευθυντές με λιγότερα προσόντα μη υπάρχοντος καλλίτερου (θυμηθείτε οτι μόνο σε τρία σχολεία μπορούσε κάποιος να υποβάλει υποψηφιότητα, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ποιοί είναι οι συνυποψήφιοί του σε ένα σχολείο).

Αφήστε οτι δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.
Πραγματικό παράδειγμα.
Σε ένα σχολείο εκλέγεται ως διευθυντής, συνάδελφος άγνωστος στο σύλλογο, με πολύ λιγώτερα αντικειμενικά μόρια από τους συνυποψήφιούς του, ενώ στο σχολείο που ήταν Διευθυντής τον ψήφισαν μόνο δύο συνάδελφοι, με αποτέλεσμα στο ένα σχολείο να έχει αποτίμηση του τρίτου κριτηρίου 9, και στο άλλο, που ήταν Διευθυντής και υποτίθεται οτι τον γνώριζε ο σύλλογος, βαθμολογία μηδέν. Στο ένα σχολείο που ήταν άγνωστος, κρίθηκε άξιος, στο άλλο που ήταν μιά τετραετία διευθυντής, ανάξιος.
Σε τέτοιο τραγέλαφο καταλήγουμε μ΄ αυτά τα νομοθετήματα.
Το ποιό ωραίο ήταν οτι ο σύλλογος του πρώτου σχολείου δεν δέχθηκε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας επειδή ήταν προάγγελος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τον Διευθυντή και τον Σύμβουλο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θέλουμε να αξιολογούμε, αλλά να μην αξιολογηθούμε!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ(ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ):
1. ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
2. ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΧΕΛΙ" Η ΤΟ "ΚΟΥΒΕΡΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ"!
3. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
4. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ:
-ΟΠΟΙΟΣ/Α ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ),ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ(ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ),ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε.,ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ "ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ" ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
-ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Η YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ 3ΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΝΤΡΙΑΣ(ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ)
-ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ(ΤΥΠΟΥ ΑΣΕΠ)
-ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Συνέντευξη;
|

Παπαΐτσος Σ.
Αλήθεια, εκεί στις Ευρωπαϊκές χώρες τους είπες ότι με τη συνέντευξη κάποιοι από τα μετρήσιμα που ήταν 5οι-6οι , βρέθηκαν 50οι; Για να βλέπαμε αν γέλασαν και με αυτό.

Και μια απλή ερώτηση προς όλους. Έχει κάποιος ένα εκατομμύριο χαρτιά που δεν έχουν σχέση με διοίκηση σχολείου και δεν έχει ούτε ο ίδιος σχέση με διοίκηση σχολείου. Πώς θα αναλάβει; Μήπως πρέπει πρώτα κάποιος για να γίνει διευθυντής να αναλάβει πρώτα υποδιευθυντής για μερικά χρόνια; Επειδή πολλοί μιλάτε για εξωτερικό, σε ποια χώρα γίνεται διευθυντής κάποιος στα πρώτα δέκα χρόνια της υπηρεσίας του, χωρίς πρώτα να περάσει από άλλες θέσεις; Μην τρελαθούμε τελείως!

Μαρία
|

Εύχομαι σε όλους,

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Kostas
|

Μπορεί πια ο κάθε συνάδελφος που κρίθηκε πλεονάζων-υπεράριθμος από τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ να κάνει ένσταση και ασφαλιστικά μέτρα κατά των υπηρεσιακών συμβουλίων και ιδιαίτερα κατά των αντισυνταγματικά ψηφισθέντων διευθυντών εκπαίδευσης.Μπορεί και να καταθέσει και μήνυση και αστική αγωγή αποζημίωσης γιατί όλοι πλέον ξέρουν.Το ίδιο ισχύει και για προηγούμενες πράξεις των συμβουλίων και των διευθυντών καθώς και για πειθαρχικά που ακυρώνονται.Όποιος θίχτηκε ας ρωτήσει και δικηγόρο.Τα ίδια θα ακούσει.Καμία υπουργική απόφαση που έχει και βουλευτική ασυλία δεν υπερισχύει των νόμων και του συντάγματος και οι διευθυντές εκπαίδευσης και τα συμβούλια δεν την έχουν.Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν οι διευθυντές εκπαίδευσης οι τωρινοί κάνουν και τις επιλογές διευθυντών σχολείων.Τι έχει να γίνει από όσους δεν έγιναν.Θα είναι ένα θείο δώρο για αυτούς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ